♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuri dezerter

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 03, 2015 19:12 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuriś i egzystencja

Ja też wolę na ścianach pastelowe, stonowane kolory (najlepiej ciepłe, coś koło beżu). Chociaż kuchnię mam zielono-żółtą i tam akurat nasycone barwy mi nie przeszkadzają.
Za to moi rodzice mają łazienkę w kolorze czerwono-ecru (tak się to pisze?), a taty pokój ma ściany barwy dorodnej dyni :strach:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Pon maja 04, 2015 9:42 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuriś i egzystencja

w większości domów w których mieszkałam byłam skazana na jakieś żółto pomarańczowe ściany i koszmarne zestawy kolorystyczne, jestem plastykiem, mnie to fizycznie boli.
Taki błękit tylko jaśniejszy nastałby pewnie również w reszcie mieszkania gdybym w międzyczasie nie wymyśliła sobie na długiej ścianie migdałowca. Jedna krótka ściana będzie miała zgaszony rozbielony zielony odcień jak małe listki, na niej białe ramki żeby miały jakieś tło. W kuchni jedna ściana być może będzie w maksymalnie rozbielonym różu indyjskim żeby korespondowała z kwiatami.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Pon maja 04, 2015 10:17 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuriś i egzystencja

Brzmi super! Mogłabym tak mieszkać :)
Żółto-pomarańcze są okropne... jeszcze meblościanka stylistycznie i kolorystycznie w tym stylu: http://www.meblekryspol.pl/files/meble- ... rol_01.jpg i można zacząć konać :| Nigdy nie lubiłam tej mody :oops: Wolę jak regał jest podzielony i każdy segment można ustawić oddzielnie i nie wygląda jakby był oderwany od większej całości. Ogólnie kocham meble drewniane (prawdziwie drewniane), choć zaczął mi się podobać pomysł na wykorzystanie surowców wtórnych, jako wyposażenia wnętrz.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pon maja 04, 2015 11:27 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuriś i egzystencja

w poprzednim mieszkaniu miałam żółtopomarańczowozielononiebiesko i oczywiście meblościankę godzillę. brrrr.
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Post » Pon maja 04, 2015 12:55 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuriś i egzystencja

heh, wiadomo, że często rzeczywistość nie ma wiele wspólnego z pragnieniami :wink: całe życie miałam sklejkowe regały, a i teraz w salonie mam ikeowy, który nie jest do końca moim wymarzonym, raczej traktuje go jako przechodni. Za to sypialnia 100% drewno :1luvu:

Aia

Post » Śro maja 06, 2015 9:13 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ Nuriś i egzystencja

Obrazek

Mama obiecała drapak, wypatruję i wypatruję i nie ma.... mówi że dziś ale kto ją tam wie...
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro maja 06, 2015 13:03 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ drapak w drodze

Meli. Ja też czekałam na nowego drapaka i czekałam i czekałam... I w końcu kurriero go przyniesł. To wasz nowy drapak też musi w końcu przytuptać :ok: .
Masz piąkne oczki, wiesz?
Książniczka Ofelja
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Śro maja 06, 2015 19:31 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ drapak w drodze

Dzięmknuję. To przez oczki dostałam na imię Melinda a to piąkne imię to oczki chyba tysz.
Nie wiem o co chodziło z tym drapakię. Mję się bardziej podoba mój malutki stary z niebieskimi paseczkami.
Meli sceptyczna

Eno co ty! Taaaki zamek, plac zabaw, motyla noga albo moja kulawa! I okno widać! I w ogóle! Pachnie trochę dziwnie ale przecież zaraz będzie pachną nami!
Nuri entuzjastyczny

Obrazek
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro maja 06, 2015 19:41 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ drapaczycho!

Fajny drapak :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Śro maja 06, 2015 20:14 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ drapaczycho!

jak się schowam to nikt się nie dowie że mnie też się podoba

Obrazek

no dobra poddaję się. mamo, jest super

Obrazek
Ostatnio edytowano Śro maja 06, 2015 20:27 przez MamaMeli, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro maja 06, 2015 20:21 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ drapaczycho!

Super drapak :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: A te oczyska Meli :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro maja 06, 2015 20:29 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ drapaczycho!

Och tak oczyska to ona ma :1luvu: nie wiem co ona ma w rodowodzie poza tym że wszystko ale czemu moja kota jest taka ogromna? zdjęcie oddaje wymiary :ryk: owszem jest przy kości i zawsze była ale przy tym jest WIELKA! Nuriś ma proporcje idealne.

Żeby nie było, Meli właśnie zakopała się w kąciku budki i poszła spać :ryk:
Obrazek
György Bálint

MamaMeli

Post » Śro maja 06, 2015 20:39 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ drapaczycho!

Mieści się w budce , to nie jest ogromna . Jest w sam raz . Dużo kota do przytulania .
Nuri zachwycony widokami za oknem :ok:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Czw maja 07, 2015 7:22 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ drapaczycho!

Drapak pod kolor kotków! :D :wink:

Nuri. Masz piąknego drapaka! I dobzie, taki wspaniały kocurro jak ty musi mieć piąknego drapaka!
Jak się drapaczy? Widać latacze i bzykacze za oknę?
Mała Ciorna Carmen zaciekawniona
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Czw maja 07, 2015 11:41 Re: ♫♫♪ ♥ Melinda & Nureyev ♥ ♪♫♫ drapaczycho!

Aleś podpasowała kotom tym drapakiem :D jakby pod wymiar robiony - idealnie na wysokości okna i jeszcze półeczka i hamaczek blisko kaloryfera :kotek: Bardzo ładny :)

Aia

[poprzednia][następna]