Czarna ze St. Jabłonek uratowana przed śmiercią- znalazła DS

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 05, 2015 20:20 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

ewan pisze:W Ostródzie jest schronisko https://www.facebook.com/schroniskodla. ... da?fref=ts może nawiązać kontakt z wolontariuszami i poprosić o pomoc, więcej osób, więcej możliwości.:wink:

dzwoniłam tam, to schronisko w Lubajnach (ale mówi się,że w Ostródzie),przejął je Alarmowy Fundusz Nadziei na życie (AFN)-fundacja-pisałam o tym kilka postów wcześniej.Nie zajmują się kotami (awaryjnie po wypadkach),nie przyjmują kotów,nie mają wolontariuszy od kotów.Tylko uczniów w wieku szkolnym,którzy wyprowadzają psy w weekend.Nie pomogą.Nie mają ludzi i finansów.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto maja 05, 2015 20:24 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Stowarzyszenie c4c z Olsztyna też nic nie odpisało,jak zadzwoniłam ponownie mówią,że mają do St.Jabłonek AŻ 20km (no ja mam bliżej ,bo ponad 500km w obie strony).Jutro mają jakieś zebranie,zrobią burzę mózgów itd.

tabo10

Post » Wto maja 05, 2015 20:28 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Czytałam, ale myślałam, że AFN a schronisko to dwa różne twory. Myślę dalej :mrgreen:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto maja 05, 2015 20:49 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

To zdanie z cennika hotelu najlepiej oddaje stosunek kierownictwa do zwierząt:

Mile widziane zwierzęta – 50 zł/dobę/psa

:?

Mania2

Od: Śro lut 11, 2009 21:35

Post » Wto maja 05, 2015 21:07 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Ponadto nie ma lecznicy całodobowej w Ostródzie,jakaś na Mickiewicza telefonicznie zgodziła się przyjąć kota,ale za dobę krzyknęli 150zł.
No Ostródo,gratulacje! Cenowo możesz konkurować ze stolycą :strach: .

tabo10

Post » Wto maja 05, 2015 21:12 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

tabo10 pisze:Ponadto nie ma lecznicy całodobowej w Ostródzie,jakaś na Mickiewicza telefonicznie zgodziła się przyjąć kota,ale za dobę krzyknęli 150zł.
No Ostródo,gratulacje! Cenowo możesz konkurować ze stolycą :strach: .

Kurcze, nawet w stolycy jest sporo takich wetów, którzy dla bezdomniaków schodzą maksymalnie z kosztów.
ObrazekObrazek

basia111

Od: Czw paź 04, 2012 16:39

Post » Wto maja 05, 2015 21:32 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE kot umiera!!!

tabo10 pisze:
ewan pisze:W Ostródzie jest schronisko https://www.facebook.com/schroniskodla. ... da?fref=ts może nawiązać kontakt z wolontariuszami i poprosić o pomoc, więcej osób, więcej możliwości.:wink:

dzwoniłam tam, to schronisko w Lubajnach (ale mówi się,że w Ostródzie),przejął je Alarmowy Fundusz Nadziei na życie (AFN)-fundacja-pisałam o tym kilka postów wcześniej.Nie zajmują się kotami (awaryjnie po wypadkach),nie przyjmują kotów,nie mają wolontariuszy od kotów.Tylko uczniów w wieku szkolnym,którzy wyprowadzają psy w weekend.Nie pomogą.Nie mają ludzi i finansów.

Co to do cholery znaczy że schronisko dla bezdomnych zwierząt nie pomaga kotom?

I co to znaczy że fundacja powołana w celu pomocy bezdomnym zwierzętom nie pomaga kotom??

Ja bym napisała na ich profiu na fb z tym zapytaniem
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Wto maja 05, 2015 21:32 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

NIe za bardzo mogę pomóc, ale gdyby się dało kotka przewieźć do Olsztyna, to tu hotel jest o wiele tańszy:
http://szkoleniepsow.com/index.php/hote ... h-zwierzat

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Wto maja 05, 2015 22:16 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Sihaja pisze:NIe za bardzo mogę pomóc, ale gdyby się dało kotka przewieźć do Olsztyna, to tu hotel jest o wiele tańszy:

napisali,że warunkiem przyjęcia jest zdrowe zwierzę,kocurek ma kk,do tego jest dzikiem-nie każdy zwykły hotel potrafi obsługiwać nie zsocjalizowane koty.Bałabym się ,bo jeśli jakimś cudem ktoś go złapie,a kolejny ktoś pozwoliłby mu uciec :roll:

tabo10

Post » Śro maja 06, 2015 6:48 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

tabo10 pisze:
Sihaja pisze:NIe za bardzo mogę pomóc, ale gdyby się dało kotka przewieźć do Olsztyna, to tu hotel jest o wiele tańszy:

napisali,że warunkiem przyjęcia jest zdrowe zwierzę,kocurek ma kk,do tego jest dzikiem-nie każdy zwykły hotel potrafi obsługiwać nie zsocjalizowane koty.Bałabym się ,bo jeśli jakimś cudem ktoś go złapie,a kolejny ktoś pozwoliłby mu uciec :roll:

Ale może warto zadzwonić, porozmawiać, wyjaśnić sytuacje?
Poza tym nie wiem jak teraz, ale przecież w Poliklinice w Kortowie był hotelik a do tego wet na miejscu, może tam jeszcze zadzwonić, popytać?

Sihaja

Post » Śro maja 06, 2015 8:05 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Napisałam do Dorota z Olsztyna (ale ma zesuty komp i nie wiadomo kiedy będzie na miau) i kinia098. Może chociaż kinia zaglądnie i może coś pomoże.I poprosiłam też o pomoc Pomorski Koci Dom Tymczasowy pod egidą Viva (na fb)
Są jeszcze Pomorskie Pomocne, ale nie wiem jak tam sytuacja.
Nie mam więcej pomysłów :(
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro maja 06, 2015 8:23 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Dzwoniłam do Polikliniki weterynaryjnej w Kortowie. Hotelu jako-takiego nie mają. Ale mają leczenie stacjonarne. Jak kotek chory to po odłowieniu można go przywieźć, wtedy zatrzymują go na leczenie, można zyskać czas i leczenie na miejscu. Doba kosztuje 25 zł, do tego oczywiście koszty leczenia. Ale kota i tak leczyć trzeba. Przyjęcia od godz. 08:00 - 22:00, każdego dnia tygodnia. Telefon: 89 523 43 34

Sihaja

Post » Śro maja 06, 2015 8:24 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Wszystko fajnie, tylko jak tam biedaka dostarczyć :( Nie ma kto go złapać :(
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro maja 06, 2015 8:27 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

Nie mam ani klatki, ani żadnego sprzętu, nie mam samochodu. I muszę być zawsze o 18:00 w domu.... :(

Sihaja

Post » Śro maja 06, 2015 8:30 Re: OSTRÓDA/OLSZTYN PILNIE łapacz potrzebny!!!

ewan pisze:Wszystko fajnie, tylko jak tam biedaka dostarczyć :( Nie ma kto go złapać :(

właśnie chyba największy problem jest w tym, że nie ma kto kota złapać :(
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

[poprzednia][następna]