OTW13- maluszki...Jokot prosi o głosy w Krakvecie!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 04, 2015 14:37 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Za nowy domek Kefirka :ok: :ok: :ok:
Śliczna ta nowa kotusia :1luvu:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Wto maja 05, 2015 8:18 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Mam dość. Pracy, kłopotów, bólu i wiecznych dylematów. Kocich, bo na ludzkie rada się znajdzie.
Chyba na uspokojenie powinnam sobie łyknąć i to coś mocno mocnego. Tak by mnie z nóg zwaliło i świadomość odebrało.

Kociska jako tako. Hrywna kocha ludzi ale koty to nie jej bajka. Choć na posiłki stawia się na... blacie kuchennym . Jakby zawsze wiedziała do czego służy. Potem ze świstem biegnie i znika. Pokazuje się na nasze wołanie, mizia się, mruczy i brzuchola wystawia.Ciągnie ją do nas. Ciekawość ją wypędza. Jednak nie chce posiedzieć z nami. Koty... To młoda dziewunia i zabawa powinna być tym co lubi najbardziej. Niezmordowany Leonek cięgiem ją zachęca ale ona obojętna jest na umizgi. Ona nawet sama się nie bawi. Musi dziecko nauczyć się tego. Na myszkę patrzy okrągłymi gałami. Na wędkę z piórkiem jak na ufo. Rzucona kulka wpędza w panikę. Drapak jest wspaniałą kryjówką ale nie przefajnym miejscem do gonitw. Koci dzieciak co dorosłym musiało się stać biegusiem. Proces odwrotny może troszkę potrwa. Żal mi jej bardzo.
Moja nieobecnośc w ciągu dnia odbiła się na stadku. Widać ,że są spłoszone i mocno zdziwione. Jakby wycofały się w swoich miziankach. Obraza sięga zenitu. Świadczy o tym bojkot wyra. Nie sypiają ze mną. Jakby to zabrzmiało koty olewają spędzenie nocki w mojej obecności. Teoretycznie mogę się wyspać. Ale teoria odbiega od moich uczuć i bez kota nie usnę.
Dziś miałam dzień szczęścia porannego bo Pineska mnie wyciumciała rankiem. Za nią Migdaś przydreptał. On posmutniał bardzo. Nie wiem w czym tkwi przyczyna. Może w braku czasu mojego dla niego. I dla Semirka. I dla... Bo koty na prawdę są jakby wycofane deczko. Martwię się mocno.
I mam inny koci dylemat. Obcy koci ale dylemat.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto maja 05, 2015 11:15 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Bardzo proszę biegłych w wyszukiwaniu na Allegro .
Kończą nam się puszki. Pomyślałam ,że teraz Butchersy Clasik zamówię. Promocyjne :wink: Za diabła (jak zwykle) nie mogę nic cnaleźć. Po padnięciu telefonu "stali" dostawcy mi przepadli.
Kociska już się lisią na obecne zooplusowe.
Ostatnio nawet w sklepach promocji nie ma.

Będę wdzięczna za pomoc.
Obrazek

ASK@

Post » Wto maja 05, 2015 11:44 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto maja 05, 2015 11:50 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Na mnie tylko Zocha się obraża jak wychodzę, cały czas płacze.Gdy wracam bardzo się cieszy.... łogun w górze, łasi się ,a na koniec mnie gryzie i drapie . :roll: Jakaś kara musi być :mrgreen: Trzymaj się Asiula,bóle kręgosłupa to cholerstwo nie do opisania..... tulam :1luvu:

Tak mi chodzi po głowie mój chrzestniak :lol: któremu nadałam imię-, Rafik,czy wiesz co u niego ?

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Wto maja 05, 2015 11:53 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

violet pisze:na allegro znalazłam tylko to :arrow: http://allegro.pl/butchers-classic-kot- ... 71472.html

Taniej widziałem w którymś sklepie stacjonarnym tylko muszę sobie przypomnieć w którym.
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto maja 05, 2015 12:08 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Butchersy najczęściej w promocjach są w realach.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Wto maja 05, 2015 12:41 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

AgaPap pisze:Butchersy najczęściej w promocjach są w realach.

Do reala to ja mam daleko i specjalnie po puchy nie opłaca się jechać. Do tego w ciemno. Bywają u nas w TopMarkecie po 2,19 ale dawno , daaaawnonie było. TZ pilnuje tam cięgiem.
Obrazek

ASK@

Post » Wto maja 05, 2015 16:20 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

welina pisze:Tak mi chodzi po głowie mój chrzestniak :lol: któremu nadałam imię-, Rafik,czy wiesz co u niego ?

Rafik, od ponad trzech lat noszący piękne imię Mruczuś, ma się dobrze. Mieszka z trzema kolegami, z czego jeden ma również pochodzenie otwockie. Miał kłopoty z dziąsłami i w styczniu ubyło mu trochę zębów, niestety. Pozostał jednak pięknym kocurem.

aseret

Od: Pt mar 23, 2012 0:16

Post » Wto maja 05, 2015 18:56 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

aseret pisze:
welina pisze:Tak mi chodzi po głowie mój chrzestniak :lol: któremu nadałam imię-, Rafik,czy wiesz co u niego ?

Rafik, od ponad trzech lat noszący piękne imię Mruczuś, ma się dobrze. Mieszka z trzema kolegami, z czego jeden ma również pochodzenie otwockie. Miał kłopoty z dziąsłami i w styczniu ubyło mu trochę zębów, niestety. Pozostał jednak pięknym kocurem.

Z trzema? Teresko, masz "nowego" ?
Cieszę się ,że odpowiedziałaś na zapytanie Ewy. Jest Mamunią Chrzestną Rafinka pełną gębą :kotek:

Miałąm dziś iść na łapankę .Czekam na sygnał od "łapacza"... Nic z tego chyba nie będzie chyba. Problem? Miejsce do przechowania :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Wto maja 05, 2015 22:01 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

ASK@ pisze:Bardzo proszę biegłych w wyszukiwaniu na Allegro .
Kończą nam się puszki. Pomyślałam ,że teraz Butchersy Clasik zamówię. Promocyjne :wink: Za diabła (jak zwykle) nie mogę nic cnaleźć. Po padnięciu telefonu "stali" dostawcy mi przepadli.
Kociska już się lisią na obecne zooplusowe.
Ostatnio nawet w sklepach promocji nie ma.

Będę wdzięczna za pomoc.

W Tesco jest za 2,69

https://s.tesco.pl/pl-PL/shop/Cat00000845

Na Allegro w tym miksie 60szt wychodzi 2,43zl za puszkę , proponuje zrzutę :) ja daje polowe z kwoty 146zl kto sie dorzuci? :oops: :oops:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto maja 05, 2015 22:17 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Asiu,
no nie... mam nadal tylko trzy koty... Czyli szwankuje liczenie w zakresie 1-4, niestety. Albo też moje dziecko awansowało na stanowisko kolegi-kocurka. :ryk:
Nie odpisałam za to Tobie od dawna, wybacz. Mruczysław miał oczywiście porobione różne badania w poszerzonym zakresie gdy okazało się, że paszcza w tak złym stanie. Wyszło na to, że taka jego uroda. Podobno problem może się powtarzać, mam nadzieję jednak, że tak źle już nie będzie.
Pozdrowienia!

aseret

Od: Pt mar 23, 2012 0:16

Post » Śro maja 06, 2015 6:14 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

Jak się dziś macie?
Obrazek
Obrazek

MalgWroclaw

Od: Czw paź 15, 2009 17:39

Post » Śro maja 06, 2015 6:53 Re: OTW13-f.33/34! dzień za dniem...Nowe f.s.52

MalgWroclaw pisze:Jak się dziś macie?

Głowa i kręgosłup mi pękają. Pogoda. Nawet do nogi dotknąć się nie mogę . A tutaj w rurki wcisnąć na kolumny zwane nogami musiałam. Tak, musiałam bo inszych gaci na resztę nóg nie mam. A spódniczki? zapytacie pewnie? Spódniczki czekają aż do obcasów wrócę. Jestem z tych pomylonych co do spódnic płaskich butów nie zakładają. Juz mi teraz trudno w "laczkach" biegać. Tymczasowanie i dewiacje obcasowe bardzo do siebie pasują, co nie?!
Pominę fakt ,że tak jak reszta kociego stadka, jestem na łapkach dolnych obrośnięta. Kłaczki wystające z rajstopek mogą wzbudzić pewną sensację. I niesmak. Ale nie mam sił do żylet. Jak mi się w łapki taka trafi to pewniej bym się zachlastała szybciej "na gardle". mam wisielczy humorek.
Poczytałam co napisałam :mrgreen: Bredzenie ... prawdziwe bredzenie. :roll:

Hrywna zaczęła zwiedzać świat. Pojawiła się w pokoju. Oprychała towarzystwo. Omruczała nas. Pooglądała telewizję robiąc słupka. Strasznie była zainteresowana. Widać dziecko z głębokiej prowincji jest gdzie takie cuda nie bywają :twisted:
Pinesia podjęła próby dogadania się. Dała jej z liścia w łepinę. :evil: I uciekła licząc na zabawę w berka. Ot, dobry początek :wink:
Któryś straszniście kicha tylko dorwać nie mogę. Zero zatkanych nosów.
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]