ślepaczek - Zabrze - RANDY w swoim domku

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 04, 2015 10:31 Re: ślepaczek - Zabrze

Pisz proszę jak najwięcej o nim abym mogła przekazywać do wydarzenia, bo zginie w gąszczu innych. A zdjęcia świeżutkie som :wink:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Wto maja 05, 2015 6:44 Re: ślepaczek - Zabrze

W wydarzeniu dziewczyna zadała pytanie jak się zachowuje Randy w stosunku do innych kotów - ja nie znam odpowiedzi. Killatha możesz coś w tej kwestii odpowiedzieć, może rozważa kwestię adopcji, nie wiem.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Wto maja 05, 2015 7:52 Re: ślepaczek - Zabrze

nie wiem jaki jest jego stosunek do innych kotów czy dzieci
nie miałam okazji tego zaobserwować
nie lubi małych hałasliwych piesków - to już wiem
sąsiad ma wrzaskliwe jamniki i to jest zdecydowanie zbyt duzo harmidru jak na upodobania Randyego
ze spokojnym psem prawdopodobnie się dogada
reakcję na koty sprawdzimy napewno - na działce odwiedzają mnie "działkowe dzikuny"
nie sądzę żeby był problem ze starszym i spokojnym, raczej nie zaakceptuje hałasliwego rozrabiaki
sądzę, że podobnie zareaguje na dzieci, przy nim trzeba wszystko robić wolno i spokojnie
ponieważ nie widzi, to wszelkie szybkie zachowania mu przeszkadzają
podpinam mój ulubiony tym zdjęcia - stomatologiczne
Obrazek
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto maja 05, 2015 9:07 Re: ślepaczek - Zabrze

Prosze o podanie danych kontaktowych, bo mam problem z zamieszczeniem chłopaka na stronie JaPaczeSercem.
Pozdrawiam.

j.szmudrowska

Od: Sob lip 28, 2012 21:56

Post » Śro maja 06, 2015 5:37 Re: ślepaczek - Zabrze

wczoraj Randy dostał prezent od ewar:
piękna czerwona podusia do leżenia
piękny kraciaty wkład do transporterka
trzy saszetki

saszetki wzbudziły największy entuzjazm
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Śro maja 06, 2015 8:24 Re: ślepaczek - Zabrze

Na czerwonym mu będzie ładnie, a poza tym to mięciutkie bardzo.Saszetki takie, jakie można u mnie kupić w sklepie zoologicznym, nie ma ich w Zooplusie czy Rossmannie, a więc coś innego dla urozmaicenia diety.Cieszę się, że smakowało.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro maja 06, 2015 8:53 Re: ślepaczek - Zabrze

Obrazek Obrazek

Killatha

Post » Śro maja 06, 2015 9:14 Re: ślepaczek - Zabrze

Biedne te oczka :cry: Ale kotek cudny :1luvu:

ewar

Post » Śro maja 06, 2015 9:58 Re: ślepaczek - Zabrze

napisała do mnie Grażyna ale niestety nie podała adresu zwrotnego, a wiadomośc mam wysłaną przez forum - bardzo proszę o kontakt

Killatha

Post » Śro maja 06, 2015 15:44 Re: ślepaczek - Zabrze

Może się odezwie :ok: ma jakieś propozycje?
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro maja 06, 2015 18:12 Re: ślepaczek - Zabrze

Uwielbiam tego kota, to przesłodkie stworzenie.Naprawdę byłby super towarzyszem osoby, która może czuje się samotna, a na szalonego kociaka się nie zdecydowałaby.To taki koci terapeuta, który kocha bezwzględną miłością, który przytuli się, pomruczy pięknie i będzie zachwycony, kiedy ktoś go pogłaszcze.To taki misio, jak pluszaczek.Szkoda go, on powinien mieć swój dom, jest taki niekłopotliwy.

ewar

Post » Śro maja 06, 2015 18:15 Re: ślepaczek - Zabrze

Ewcia tak ładnie napisałaś, że pozwolę sobie wkleić ten tekst na fb. Mogę?
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro maja 06, 2015 18:21 Re: ślepaczek - Zabrze

Bardzo proszę, wklejaj cokolwiek.Ja naprawdę piszę, co myślę, przez skórę czuję, że to kot ze snów.Z resztą wystarczy na niego popatrzeć, ręce same się wyciągają, aby to wziąć na ręce i wtulić twarz w jego futerko.

ewar

Post » Czw maja 07, 2015 6:43 Re: ślepaczek - Zabrze

cechy domu dla Randyego:
- bez małych dzieci - Randy nie jest w stanie zobaczyć zagrożenia i uskoczyć, a dziecko byłoby takim zagrożeniem, tym samym wykluczam również młode małżeństwa
- bez możliwosci wychodzenia, chyba, że na smyczy i pod ścisłą kontrolą - j.w., a w okolicy samochody, psy i inne zagrożenia, zabezpieczenie okien jest bezwzględnym warunkiem
- Randy sprawdzi się jako towarzysz starszego, spokojnego osobnika (psa, kota, człowieka ...) należy poświęcić mu sporo czasu chociaż nie jest namolny; nie trzeba go cały czas głskać czy bawić się z nim, wystarczy być; on się zajmuje swoimi sprawami od czasu do czasu podchodząc i ocierając się, jeżeli ktoś lubi nadmiar rozrywek to polecam gremlina - mam na stanie

wczoraj Randy uczył się schodów
zniosłam go z pięterka, a on samodzielnie po jednym stopniu wszedł na górę i chyba zrozumiał, co to są schody

Killatha

Post » Czw maja 07, 2015 8:52 Re: ślepaczek - Zabrze

Randy musi mieć dom nie wychodzący, to oczywiste.Nie miałby szans na wolności, nie miałby jak uciec przed psem, samochodem, czy nawet rowerem.Dziura w ziemi, cokolwiek to dla niego zagrożenie życia.

ewar

[poprzednia][następna]