[W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto kwi 21, 2015 16:37 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Ja sobie je wczoraj oglądałam, te czarne też nie są całkiem czarne, mają takie zmrożone łapki białymi włoskami i grafitowy podszerstek <3

Fleur

Od: Sob paź 01, 2005 21:51

Post » Wto kwi 21, 2015 23:16 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

2 dzisiaj poszly do DS. Na pozostale ( nie chce zapeszac ) ale sa chetni.
Nie pozostaje mi nic innego, jak dolapac 5ego kociaka. Ale nie wiem jak. Dzisiaj chcialam pojsc sprobowac metody 'na transporter', ale kociak brykal, a matka pilnowala. Normalnie kleska urodzaju, sa chetni, a kociakow brak... No, za miesiac zacznie sie wysyp i taka sytuacja bedzie nie do pomyslania.

annakk

Od: Pt gru 07, 2012 23:04

Post » Czw kwi 23, 2015 15:51 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Karmicielka wlasnie sama zlapala 5-ego " na balkon"! Zatrzasnela go w zabudowanym balkonie. Teraz probuje lapac tak kotke, bo na szczęście matka szuka dzieciaka. Ja mam teraz do dyspozycji tylko zametke, mercedes pojedzie zaraz na cmentarz, ale sprobuje chociaz na zametke.

annakk

Post » Czw kwi 23, 2015 19:55 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Oby się udało. :ok:
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Czw kwi 23, 2015 22:04 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

No to kotki jeszcze nie mamy. Wystawilam zametke, kotka krecila sie, ale mimo przykrycia transportera probowala sie do niego dobierac z drugiej strony. Uznalismy tylko , ze to dobry znak, ze kotce jeszcze na kociaku zalezy.
Kociaka zabralismy do weta, zostal odpchlony i odrobaczony. Kawal chlopaka. Pani doktor jest bardzo sprawna w podawaniu tabletek i z pozostalymi nie miala problemu, a ten wierzgal wszystkimi lapkami i nie dawal sie utrzymac. Moze ten typ tak ma , a moze juz kazdy dzien robi roznice.

Zamierzamy jeszcze 1 dzien pomeczyc kociaka. Dzisiaj zostal na balkonie karmicielki w samochodowej klatce transportowej ( ma legowisko z kartonu pelne polarow,kuwetke , miseczke, klatka jest przykryta, na pewo ma nie gorzej niz dotychczas ). Zewnetrzne drzwi na balkon sa uchylone by matka w nocy weszla. Jezeli w nocy wejdzie i nikt jej w tym nie przeszkodzi , to moze i w ciagu dnia sie odwazy. Karmicielka miala fajny pomysl z tym balkonem, ona jedne drzwi na ogrodek ma takie nie przesuwane, tylko normalnie sie zatrzaskujace sie . Wziela dluga szczotke na kiju ,przylozyla wlosiem do drzwi , a raczka byla w mieszkaniu. I tak zatrzasnela kociaka. Matka jest o wiele ostrozniejsza, ale po tym jak widzialam jej awersje do klatki spadajacej, jakos bardziej wierze w lapanie na balkon niz na klatke.

annakk

Post » Pt kwi 24, 2015 10:30 Re: [W-wa] szukam DT/DS dla 5kociakow z Apeninskiej

Karmicielka zlapala kotke na balkon !
Dla mnie ten balkon byl ostatnia deska ratunku.
Ona to bardzo przezywa i musiala az wziac cos na uspokojenie. Sama zlapala 2 koty samodzielnie opracowana technika zamykania drzwi balkonowych.
Kotka teraz szaleje po balkonie. Mam nadzieje, ze sobie nie zrobi krzywdy.
Teraz szukamy kogos, kto jak najszybciej moglby tam podjechac i przelozyc kotke do transportera. Ona jeszcze nie do konca skumala, ze jest zamknieta i szaleje. A na balkonie sa metalowe krzesla i drapak.

annakk

Post » Pt kwi 24, 2015 10:37 Re: [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

zmienilam tytul . Wydaje sie, ze wkrotce porozdajemy wszystkie kociaki .

annakk

Post » Pt kwi 24, 2015 15:55 Re: [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

Dla Karmicielki za spryt i refleks :D :piwa: :ok:

waanka

Od: Czw paź 30, 2014 20:36

Post » Pt kwi 24, 2015 17:27 Re: [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

"Lapanie na balkon" -WSPANIALE!!!! :ok:

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Sob kwi 25, 2015 15:35 Re: [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

Osobom majacym mozliwosc zatrzasniecia gdzies kota ( kotow ) polecam. Sprawdza sie na kotach, ktore 'juz widzialy wszystko' (jak ta kotka ) lub jako taki quick-win, gdy szybko mozna odlowic wieksza liczbe kotow jednoczesnie ( Bezpieczna Przystan miala akcje 'na garaz' ).
A osoba do powybierania kotow zawsze sie znajdzie.
Bojac sie, czy kotka nieuszkodzona wytrzyma do powrotu z pracy TWZ ( to on ostatecznie przelozyl kotke, obylo sie bez strat w ludziach, kotach i sprzetach ) , myslalam juz nawet o wezwaniu SM - co jak co , ale na tym powinni sie znac i powod sluszny, dzikie zwierze w mieszkaniu .

annakk

Post » Pon kwi 27, 2015 20:11 Re: [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

No proszę, jak szybko zgarnęłyście rodzinkę :ok: Cieszę się ze szczęśliwego zakończenia.
Ile malców szuka jeszcze domu?

Argument o "dzikim zwierzaku w mieszkaniu" jak najbardziej zasadny :lol: Dobrze jednak, że to TWZ dotarł pierwszy :wink:

Szarfielsa

Od: Nie lip 27, 2014 10:38

Post » Pon kwi 27, 2015 21:03 Re: [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

Na ten moment nie szukamy domkow.
2 kociaki sa w DS.
2 koteczki sa razem w DT i sa przymiarki do ich wydania w dwupaku po weekendzie.
1 kocurek jest w DT z opcja na DS.

Akcja lapania i ogarniania wszystkiego naprawde nie byla latwa. Ja tu sobie pisze, a w lapanie i ogarnianie kociakow bylo zaangazowanych wiele osob.
Przede wszystkim Ewelina ( 3koty) , która od poczatku uwazala odlawianie kociakow za oczywiste i byla przekonana, ze domy sie znajda.
Karmicielka, ktora musiala cierpliwe znosic zamieszanie pod balkonem, zdawala na biezaco relacje z sytuacji na ogrodku, regularnie karmila cale towarzystwo, a 2 najbardziej trudne sztuki sama zlapala.
Rafal, ktory tez karmi tam koty, lapal ze mna i wozil kociaki ( akurat akcja z kociakami wypadla na moj remont samochodu i samochod Rafala nas uratowal, bo Ewelina by wszystkiego nie ogarnela).
Fleur, ktora zaangazowala sie w akcje poszukiwawcza domów.
TWZ, ktory uzyczyl sprzetu do lapania i zobowiazal sie przelozyc kotke na balkonie.
Bezpieczna Przystan pozyczyla 2 klatki wystawowe, w ktorych na start rozlokowalismy kociaki.

To byl najtrudniejszy koci miot jaki przyszlo mi lapac.

annakk

Post » Pon kwi 27, 2015 21:08 Re: [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

Kocurek ( ten zlapany 19.04, do DS poszedl 21.04)
Zdjecia z domu

Obrazek
Obrazek
Obrazek

annakk

Post » Wto kwi 28, 2015 15:27 Re: [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

:1luvu:
Ewelina

Obrazek

3koty

Od: Śro mar 12, 2014 7:35

Post » Nie maja 03, 2015 18:36 Re: [W-wa] lapanka kociakow na Apeninskiej

Update sytuacji kociaków: kocurek w dt z opcja na ds zostaje w domu jako pełnoprawny rezydent. 2 koteczki z dt poszły wczoraj razem do domu.
Z kociakami nam się udało, jako wczesne kociaki dostały bonusa w postaci wielu ofert domków.

Mamuśkę wpuściłam wczoraj przy ogródku karmicielki, ale popędziła w przeciwną stronę. Ma prawo czuć lęk przed tym miejscem, mam tylko nadzieję , że nie zdezerteruje.

annakk

[poprzednia]