OTWOCK - kocurek zaginął :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob kwi 25, 2015 12:30 OTWOCK - kocurek zaginął :(

Pod blokiem, w którym mieszkam, 4 dni temu zaistniał kot. Zainstalował się w oknie-niszy od suszarni, sypia tam (jest w miarę bezpieczny, bo chronią go metalowe kraty), z koleżanką dokarmiamy go regularnie, więc w tej kwestii jest "oporządzony".
Chłopak jest bardzo miziasty, lgnie do ludzi (co wcale nie jest takie świetne, bo na różne mendy może trafić), widać, że miał do czynienia z człowiekiem. Nie wygląda na zaniedbanego, może się komuś zgubił? W każdym razie postanowiłyśmy poszukać kotu domu. Problemem jednak jest to, ze kocina zainstalował się pod oknami pewnej starej putany, której przeszkadza wszystko, co żywe, więc obecność kota w tym miejscu jest dla niej nie do pomyślenia... Babsko oraz jej francowaty małżonek, grożą, że kota otrują... Babsztyl tak mi dzisiaj podnióśł ciśnienie, że sie trzęsę - powypierdzielała kocie miski z jedzeniem (choć nie karmimy go pod jej oknem) i darła japę na pół osiedla, że ja.... ŻYJĘ Z KOTÓW 8O Boję się, że zanim znajdziemy mu jakieś lokum, cudna para zrobi zwierzakowi krzywdę :(
Kotek jest młody - myślę, że ma rok-półtora, bardzo ładny (jak każdy kot :) ) - to czarno-biały egzemplarz, z grubaśnym ogonem i złotymi oczami - co ciekawe pod czarnym futrem ma jasno-popielaty podszerstek. Jutro dorzucę fotki. Nie jest wykastrowany, ale to mogłybyśmy w każdej chwili ogarnąć.
Nie mogę go zabrać :( , bo jestem zakocona pod korek (mam 14 futrzaków)...
Ostatnio edytowano Śro maja 06, 2015 12:20 przez marta_kociara, łącznie edytowano 2 razy
09.08.2018 zgasło Słońce... Irda, ukochany mój rudzielcze, tęsknię za Tobą każdego dnia... [*]

marta_kociara

Od: Nie cze 14, 2009 20:49

Post » Sob kwi 25, 2015 14:54 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

marta_kociara pisze:Pod blokiem, w którym mieszkam, 4 dni temu zaistniał kot. Zainstalował się w oknie-niszy od suszarni, sypia tam (jest w miarę bezpieczny, bo chronią go metalowe kraty), z koleżanką dokarmiamy go regularnie, więc w tej kwestii jest "oporządzony".
Chłopak jest bardzo miziasty, lgnie do ludzi (co wcale nie jest takie świetne, bo na różne mendy może trafić), widać, że miał do czynienia z człowiekiem. Nie wygląda na zaniedbanego, może się komuś zgubił? W każdym razie postanowiłyśmy poszukać kotu domu. Problemem jednak jest to, ze kocina zainstalował się pod oknami pewnej starej putany, której przeszkadza wszystko, co żywe, więc obecność kota w tym miejscu jest dla niej nie do pomyślenia... Babsko oraz jej francowaty małżonek, grożą, że kota otrują... Babsztyl tak mi dzisiaj podnióśł ciśnienie, że sie trzęsę - powypierdzielała kocie miski z jedzeniem (choć nie karmimy go pod jej oknem) i darła japę na pół osiedla, że ja.... ŻYJĘ Z KOTÓW 8O Boję się, że zanim znajdziemy mu jakieś lokum, cudna para zrobi zwierzakowi krzywdę :(
Kotek jest młody - myślę, że ma rok-półtora, bardzo ładny (jak każdy kot :) ) - to czarno-biały egzemplarz, z grubaśnym ogonem i złotymi oczami - co ciekawe pod czarnym futrem ma jasno-popielaty podszerstek. Jutro dorzucę fotki. Nie jest wykastrowany, ale to mogłybyśmy w każdej chwili ogarnąć.
Nie mogę go zabrać :( , bo jestem zakocona pod korek (mam 14 futrzaków)...

!!!
Cholera jasna z tymi ludźmi.
Czas znaczenia się zaczął to i kot wypad zrobił. Lub ludzie nie szukają go bo... nie.
Kota żal.
Marta, a może już zacząć go ogarniać? Będzie wiadomo ile ma latek, wykastrowany... szybciej coś się znajdzie.
Poproś o fb w tytule to ktoś zrobi.

Sama mam 13 i cieszę sie ,że tak mało. Dopiero co ponad 20 tymczasów siedziało.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Sob kwi 25, 2015 15:07 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

Ludzie... :roll:
Trudniej ogarnąć niż koty..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Sob kwi 25, 2015 16:05 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

ASK@ pisze:Cholera jasna z tymi ludźmi.
Czas znaczenia się zaczął to i kot wypad zrobił. Lub ludzie nie szukają go bo... nie.
Kota żal.
Marta, a może już zacząć go ogarniać? Będzie wiadomo ile ma latek, wykastrowany... szybciej coś się znajdzie.
Poproś o fb w tytule to ktoś zrobi.

Sama mam 13 i cieszę sie ,że tak mało. Dopiero co ponad 20 tymczasów siedziało.

Ano trzeba go zacząć ogarniać...
Pocieszające jest to, że po porannym zje..niu tych ludzi kocie miski stoją nietknięte...
09.08.2018 zgasło Słońce... Irda, ukochany mój rudzielcze, tęsknię za Tobą każdego dnia... [*]

marta_kociara

Post » Nie kwi 26, 2015 5:07 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

Co z kotem?
Obrazek

ASK@

Post » Nie kwi 26, 2015 15:44 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

nie ufam ciszy po burzy, w moim doswiadczeniu to znaczy zawsze tylko jedno - zniknięcie lub zwłoki
przepraszam :(
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Nie kwi 26, 2015 21:13 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

Co u ciebie Marta? Jak kot?
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 27, 2015 10:14 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

Kot bez zmian - czyli nadal jest w tym samym miejscu, cały i zdrowy, miski też nie ruszane. Zamierzamy go jak najszybciej "oporządzić" - Asiu, czy nie wiesz może, czy w tym roku będą w Otwocku darmowe sterylki? Jeśli nie, to zrobimy to odpłatnie w Koterii, tam i tak jest najtaniej...

marta_kociara

Post » Pon kwi 27, 2015 10:54 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

marta_kociara pisze:Kot bez zmian - czyli nadal jest w tym samym miejscu, cały i zdrowy, miski też nie ruszane. Zamierzamy go jak najszybciej "oporządzić" - Asiu, czy nie wiesz może, czy w tym roku będą w Otwocku darmowe sterylki? Jeśli nie, to zrobimy to odpłatnie w Koterii, tam i tak jest najtaniej...

Nie wiem. TOZ-u trzeba zapytać .Nie mam kontaktu z nimi a zresztą NIGDY dla mnie talonów nie ma.
Koteria o tyle lepszą jest opcją, że może ogłoszą go. Tylko trzeba poprosić ,że kot do adopcji jest.
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 27, 2015 11:39 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

ASK@ pisze:Nie wiem. TOZ-u trzeba zapytać .Nie mam kontaktu z nimi a zresztą NIGDY dla mnie talonów nie ma.

Jak to nie ma dla Ciebie talonów???

marta_kociara

Post » Pon kwi 27, 2015 11:47 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

marta_kociara pisze:
ASK@ pisze:Nie wiem. TOZ-u trzeba zapytać .Nie mam kontaktu z nimi a zresztą NIGDY dla mnie talonów nie ma.

Jak to nie ma dla Ciebie talonów???

A tak to. Ostatni raz wyżebrałam talon na swe tymczasy w 2010 chyba roku. Zawsze słysze ,że nie ma albo ja...daję sobie radę.
Obrazek

ASK@

Post » Pon kwi 27, 2015 20:15 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

ASK@ pisze:A tak to. Ostatni raz wyżebrałam talon na swe tymczasy w 2010 chyba roku. Zawsze słysze ,że nie ma albo ja...daję sobie radę.

To zwykłe kure...two i tyle...

marta_kociara

Post » Śro kwi 29, 2015 22:44 Re: OTWOCK - DT lub DS na cito dla młodego kocurka...

Kocisko już bez jajek i w DT, w którym być może zostanie na stałe :D

marta_kociara

Post » Śro maja 06, 2015 12:26 Re: OTWOCK - kocurek zaginął :(

Kot trafił do DT, w którym miał zostać na stałe. Koleżanka, z którą futrzaka dokarmiałyśmy, zorganizowała kastrację i przygarnęła go, koci rezydenci bardzo pozytywnie przyjęli nowego lokatora i wydawało się, że zwierzakowi się poszczęściło.
Niestety, dwa dni temu został wypuszczony na dwór (znał teren doskonale, bo koczował na osiedlu przeszło tydzień) i ślad po nim zaginął... :(
Szukamy go...

marta_kociara

Post » Śro maja 06, 2015 14:27 Re: OTWOCK - kocurek zaginął :(

Wybacz Marta. Ale koleżanka to "normalna" jest? Dopiero co kot do niej przyszedł a ona go wypuściła?
Szlag by to trafił. To ,że koczował na podwórku nie znaczy ,że zna teren. On tam wegetował bo inaczej ryja by nie darł. Ktoś go wywalił i zameldował się tam gdzie karmili. Może wraca na okno?
Obrazek

ASK@

[następna]