morelowo-migdałowa jesień

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 31, 2015 11:16 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

morelowa pisze:
Jakieś zdjęcie kotów byś wrzuciła. Toż to zapomnieć można, że posiadasz..

Z tym posiadaniem - kto kogo - to bym jednak dyskutowała :mrgreen:

U mnie, to się posiadamy siebie nawzajem :wink:

U mnie wróble się tak strasznie kłócą. A ostatnio - jeszcze nie padało - w poidle siedział wielki grzywacz, a właściwie leżał na brzuchu i machał dziobem na obie strony wylewając wodę. Chyba chodziło mu o to by się wykąpać, bo zapamiętale wydziobywał się między piórami.

Wystarczy popukać w parapet i:
http://wstaw.org/m/2015/03/31/kawka.jpg - co tu się dzieję? co to za hałasy? :wink:

Zrobię zdjęcia jak tylko koty się znajdą w odpowiednim miejscu, w odpowiednim oświetleniu. Wprawdzie mogłabym jakiekolwiek stare wkleić , a i tak by się nikt nie poznał - jakoś się szczególnie nie zmieniają, ale to by nie było w porządku :)

Słusznie.

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Wto mar 31, 2015 12:10 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

Aia pisze:[...] Żwirku szkoda. Zawsze kupowałam najtańszy, bentonitowy, nigdy nawet drewnianego nie miałam, bo u kogoś widziałam, jak się na pył rozpada i roznosi 8O dla mnie nie do przyjęcia.

Są różne żwirki drewniane.
Tzw. pelet jest tani, ale właśnie pod wpływem wilgoci rozpada się na pył i roznosi się okropnie.
Ale drewniany żwirek Cat's Best Eco Plus :arrow: http://www.zooplus.pl/shop/koty/zwirek_ ... best/30773 zbryla się, no i ma jeszcze inne zalety.
Moim zdaniem jest najlepszy. Chociaż trochę się roznosi jednak.
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Wto mar 31, 2015 14:39 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

No, właśnie robię zamówienie na taki. Niech sie zaraza roznosi ale nigdy nie miałam łap wszędzie poodbijanych i kota w kukurydzy :) . Zresztą nie ma cudów - kot kopie , żwirek się rozsypuje.
Zoo+ opinii nie zamieścił :twisted: Mam ich gdzieś, są inne sklepy, wcale nie droższe, czasem tańsze. A zbieranie punktów nie jest dla mnie jakoś najważniejsze - kupuję rzadko i mało, tyle żeby sie w darmowej przesyłce zmieścić.

Ależ te kawki ze zdjęć urocze :1luvu:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto mar 31, 2015 15:35 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

Kawki są urocze :) czasami wpadają na ciasteczka.
A jak mają młode, to klepią skrzydłami po głowach :mrgreen:

Aia

Post » Pt kwi 24, 2015 11:40 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

i co? Kotki się nie doczekały zdjęć :(
Ładną pogodę już mamy!
Ostatnio, by zająć myśli i nie zgłupieć do reszty, wymyśliłam nową zabawę. Siedzę na kanapie z aparatem w ręku i poluję na ptaki lądujące na dach bloku naprzeciwko :roll: Fotki są do d... :mrgreen: bo używam największego przybliżenia, a ptactwo w ruchu, ale co tam :wink:

Aia

Post » Pt kwi 24, 2015 12:16 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

Doczekały się :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Ale niewiele się zmieniło :lol:
Balkon jeszcze nie umyty, szuflada na trawnik dla Migdała jeszcze nie zdobyta... Biduś ledwo daje radę :mrgreen:
Przydałyby się jakieś pnie i kamienie..

Wszystko już na balkonie posadziłam [prawie wszystko] i sie rozrasta. Ptaki nadal karmię, bo nie wiem jak je przekonać, żeby już nie przylatywały, żeby ich nie zdenerwować. Poza tym piją i sie kąpią.. Dostają garstkę kaszy i codziennie jabłuszko przekrojone - do rana jest pusta skorupka. Kosy i szpaki tak sobie radzą, a wróble jak nie ma nic innego to też.
W Opolu w tamtym tygodniu była taka Fiesta Garden, podobno ogólnokrajowa. I jak zwykle w Opolu badziew, kanał i porażka. 3/4 hali wystawowej to firmy z grillami, meblami i ozdobami [ozdoby ładne były] , a 1/4 kiermasz kwiatowy - nędzny, ale przynajmniej taniej niż w tzw.Centrach Ogrodniczych, więc kupiłam parę żurawek i trawę ozdobną. I tyle.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt kwi 24, 2015 12:47 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

oesu :1luvu: sama chciałam, to się teraz będę rozpływać :P
Ten ozorek...
i uwielbiam pozę do góry nogami z uszami rozpłaszczonymi na podłodze, takie to to wtedy niewinne się wydaje kocie :mrgreen:

Wygooglałam i ładne te żurawki!
Widziałam w markecie nasionka kwiatków, strukturą kwiatostanu przypominające maki, we wszystkich kolorach - piękne, aż zapragnęłam.. Teraz szukam, jak to się mogło nazywać i czy lubią klimat pustynny :smokin:

Aia

Post » Pt kwi 24, 2015 14:07 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

Śliczne kotełki, w jakim błogostanie obydwa! :P

Aia, te ptaki też bym chętnie pooglądała...

Morelowa, zoo+ chyba jednak zamieścił Twój wkurzony komentarz :mrgreen:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pt kwi 24, 2015 16:19 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

Chyba jednak nie zamieściło - tzn jest jakaś o meblach i podłogach, więc może dokładnie przeredagowana. Moja była bardziej wkurzona i konkretna, choć oczywiście grzeczna. Poza tym zawsze jak coś mówię publicznie, podpisuję się pełnym nazwiskiem.

To umyłam pół balkonu. Skończyła mi się wena myjąca i siły [drzwi balkonowe, szyby, balustrada więc podłogi już tylko pół].
Koty będą leżały na ten brudnej połowie - jak znam życie :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Pt kwi 24, 2015 22:13 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

jakie wyluzowane cudeńka :1luvu: :1luvu:

Obrazek
Obrazek

pozdrawiamy cieplutko :201461 :201461 :201461
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Sob kwi 25, 2015 7:15 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Hej, Basiu :D
Cudeńko pt Migdał tak sie rozleniwił, że leżąc jadł trawę- w każdym razie próbował. Ale tego nie udało się uchwycić na zdjęciu i wygląda jakby się mył albo jęzor pokazywał.
A u Ciebie, Basiu, zdaje sie jakieś remonty były?

Obrazek

morelowa

Post » Sob kwi 25, 2015 9:59 Re: morelowo-migdałowe wkurzenie na żwirek Corn str. 78

violet pisze:Aia, te ptaki też bym chętnie pooglądała...

Kiedy tu na prawdę nie ma co oglądać :mrgreen: ot scenki rodzajowe albo rozmazany ptak, sceneria monotonna, bo szary dach na szarym niebie (i ptaki też szare, bo w przewadze kawki, mewy i gawrony) :wink: ale wybieram się nad rzekę z aparatem, a tam pełno łabędzi, które ładnie pozują :ok:

Aia

Post » Sob kwi 25, 2015 14:41 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Nie czaj się tylko pokazuje te szare zdjęcia. A my powiemy czy coś widać.
Te łabądki też oczywiście :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Sob kwi 25, 2015 15:40 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Jest COŚ widać, ale czy to ciekawe :mrgreen: Same chciałyście.
Z życia ptaków :wink:
We dwójkę raźniej
Obrazek
edit: Wrony górą!
Obrazek
Zawsze.
Obrazek
Kawki, sąsiedzi z góry
Zbudujemy dom!
Obrazek
i jeszcze trochę krzykaczy:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Wszystkie zdjęcia można powiększyć, klikając na nie.
Ostatnio edytowano Nie kwi 26, 2015 12:47 przez Aia, łącznie edytowano 1 raz

Aia

Post » Sob kwi 25, 2015 16:56 Re: morelowo-migdałowa wiosna :)

Wstydź się Aia . Wstydzisz się? :wink:
Taka kokieteria...no, ludzie :roll:
Super są te zdjęcia :D

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]