Avian, bardzo mocno trzymam kciuki za Czarną. Bardzo

Brucek właśnie odszedł na raka płuc.
Z komórkami nowotworowymi jest tak, że poza wymazem i jego wynikiem (który może być błędny) trzeba całościowo ogarnąć kota. Zaś do tego trzeba lekarza, który wie co robi. I powinien to robić bardzo szybko, bo bez względu na przyczynę u Czarnej te oczy wyglądają bardzo niedobrze.
Z doświadczenia wiem, że badania należy powtarzać w innym labie, żeby mieć 100% pewności co wiarygodności wyników.
Jeszcze się zastanawiałam nad ropą przy zębach, może to jest właśnie od zębów, od stanu zapalnego korzeni. Zęby mogą wyglądać zdrowo, a jak jest naprawdę wykazuje dopiero RTG czaszki. Dla malutkich kocich zębów niestety najwiarygodniejszy jest wykonywany w krótkiej narkozie - przy trudno obsługiwalnych kotach. Jak wiemy tu jest problem. Jak Ci się uda sprawdź czy ząbki się dobrze trzymają w jej paszczy i czy ją boli kiedy Ty ją dotykasz (o ile to jest możliwe). Chodzi mi o to, czy nie ma zepsutych korzeni, ropy w przyzębiu itp.
W przypadku kotki 15-letniej zostaw narkozę na naprawdę konieczne badania, bo nie wiadomo co jeszcze trzeba będzie zrobić.
I jeszcze jedno, może ma na coś uczulenie? Zastanawiałaś się nad tym? Może masz jakiś nowy środek myjący czy dezynfekujący w domu, karmę lub cokolwiek innego?