ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 20, 2015 13:00 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

klawiatura wielce ergonomiczna - dla Kłaczka
viewtopic.php?f=20&t=168555
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon kwi 20, 2015 13:18 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

morelowa pisze:Nie znam się na kotach - nie poznaję! Jakieś grube futrzaki rozleniwione :mrgreen: Niby małe??

Najważniejsze, że oczka Kłaczka nie bolą, jeśli reszta też nie boli to da radę się ogarnąć przytulak jeden.

a styd, Ciocia, no styd , to Pianka i Malinka przecież z zagramanicy, no, troche urosły, ale żeby aż tak nie poznawać ..ajajajTulis

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon kwi 20, 2015 14:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

Rustie pisze:Fatimka Wadowicka
Obrazek

Oczko zdrowe wyszło na zdjęciu lekko zamglone, ale jest bez zmian. Oczko chore wczoraj wyglądało koszmarnie, po nocy w ciepłym jest ciut lepiej. Mniej więcej jak u Kłaczka, tylko nie jest takie mleczne, a bardzo ciemne. Nie będzie na nie widzieć na 99%.

Karmicielka nie miała czasu wcześniej jej łapać. W piątek też nie mogła, bo gotowała obiad :roll: W końcu Anka złapała ją sama, w ostatniej chwili.
Kot jest w ciąży, oko jak widać, ale tym w ogóle na razie się nie będę przejmować. Niech przeżyje, po prostu :(

W nocy zakichała całą klatkę ropą z krwią, temperatura niska, nie je, ma problemy z oddychaniem, choć płuca osłuchowo czyste.
Dostałam lincospectin na wynos, będzie zabawnie.
Mam receptę na krople na obniżenie ciśnienia, przepisane bez przekonania i przy okazji, bo okiem będziemy się martwić potem + solcoseryl.

W lecznicy dziś nie płaciłam.

wielkie kciuki za fatimkę -przecudne ma to zielone oczko :1luvu: :ok: :ok: :ok:

alessandra

Post » Pon kwi 20, 2015 16:28 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

Cioteczki Rubin już po wizycie.
Ze schroniska niestety wyniósł ful pakiet - pchły, robale (tasiemiec i inne, w ilości takiej, że same wychodzą z pupy...), świerzbowiec (na szczęście niezbyt zaawansowany). To, co wczoraj nazwałam stanem zapalnym dziąseł okazało się jakąś totalną masakrą, bo w dziąsłach zbiera się ropa. Na początek dostał więc anipracit domięśniowo na odrobaczenie, na pchły na razie tylko zasypkę, bo wczoraj go kąpałam, także kropelki na kark mogę podać dopiero w środę. Za 2 tyg. powtórzymy odrobaczenie tabletkami.
Pobrałyśmy krew, która zostanie zbadana w laboratorium. Zobaczymy co ciekawego tam wyjdzie...
Jeśli chodzi o samo oko to nie ma sensu go ratować. Jest maleńkie, bardzo głęboko osadzone w oczodole, ropa wypływa w ogromnych ilościach, do tego surowiczy płyn, który spływa też do noska. Na czwartek o 11 jest umówiony zabieg usunięcia oczka. Dodatkowo zostanie wykonana sanacja jamy ustnej - kilku zębów już brakuje, więc prawdopodobnie wypadły same...
Do środy będę mu podawać 2 rodzaje antybiotyku, a po operacji zastanowimy się co dalej.

A na razie modlimy się o kupala, bo nie robił jeszcze, a jak się przytka robalami, to może być nieciekawie. Dostał parafinę w lecznicy i mam podać jeszcze raz dziś wieczorem.

Podsumowując kocia masakra, a nie wiemy jeszcze jak wyjdą badania krwi :roll: Rubinek waży 3,20 kg... Chucherko - skóra i kości. No ale teraz będzie już tylko lepiej, prawda?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Pon kwi 20, 2015 16:32 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

Lilka jak dotarła do mnie nie miała kilograma ;) zaszywałam oko jak miała 1,5 kg ;)

będzie z niego git kot :ok:
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pon kwi 20, 2015 16:34 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

stan Rubinka masakryczny :(
ale teraz musi już być lepiej :ok:
Michasiu, czy jednoczesny zabieg usunięcia oczka i sanacja zębów w tym stanie nie są zbyt obciażające?

alessandra

Post » Pon kwi 20, 2015 17:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

Za Fatimkę cudną zaciskamy kciuki z całych sił :ok: :ok: :ok:
Za Rubinkowe wyniki i całe zabiedzone ciałko kciuki do czerwoności :ok: :ok: :ok:
Dla Rustie i Michalinki uścisków moc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dołączamy buziole od Kłaczka, który niestety jest baaardzo słaby i znów prawie nie je :(
Dzisiaj miał kolejne badania, bo dotychczasowe wyniki nie tłumaczą aż tak poważnego stanu. Czekamy na wyniki. Szukamy i walczymy. Oby zawalczył Kłaczuś :ok: :ok: :ok: Jest bardzo dzielny, ale też bardzo biedny i naprawdę potrzebuje ciepłych myśli...

Są i dobre wieści, Blinka, którą opiekuje się Edytka znalazła dom, więc powoli pakuje plecaczek :D
Prymulka i Małpka królują w nowych domach, gdzie przyjaźnią się z rezydentami i Dużymi :1luvu:
Przewspaniałe domy się im trafiły, naprawdę :))) Sprawdzone przez Morelową (Prymulka w Opolu) :1luvu: i Michalinędzordz (Małpka we Wrocławiu) - dziewczyny kochane, całym sercem dziękujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wizytę PA w Stargardzie Szczecińskim dla Blinki zrobiła Shira3 :1luvu: , którą również zamierzamy ozłocićw podzięce :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon kwi 20, 2015 18:19 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

To teraz te wszystkie serduszka i ciepłe myśli nazbierane w powyższym poście , przekazujemy Kłaczusiowi! :1luvu:
I Asi, coby jej sił nie brakło :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pon kwi 20, 2015 19:35 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

gdzie wpłacać dla Kłaczka?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Pon kwi 20, 2015 20:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

czarno-czarni pisze:gdzie wpłacać dla Kłaczka?

Na konto ślepaczków - tytułem: Darowizna na leczenie Kłaczka
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pon kwi 20, 2015 22:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

alessandra pisze:stan Rubinka masakryczny :(
ale teraz musi już być lepiej :ok:
Michasiu, czy jednoczesny zabieg usunięcia oczka i sanacja zębów w tym stanie nie są zbyt obciażające?

To się okaże jak pójdzie z okiem ale i tak mniej obciążające niż 2 narkozy osobne i dodatkowe antybiotyki + mega ból w paszczy i ropa w dziąsłach :roll:

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Wto kwi 21, 2015 10:45 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

Biedny Kłaczuś :(( A Fatimka to strasznie miziasta kicia tylko by sie miziała, no i piesow sie nie boi nawet dużych:)
co do Kłaczka spróbujcie mu wlewac do buzi gerberki mięsne i na smak witaminy z miamora te w saszetkach malutkich
Kotka Milka

Post » Wto kwi 21, 2015 11:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

Kotka Milka pisze:Biedny Kłaczuś :(( A Fatimka to strasznie miziasta kicia tylko by sie miziała, no i piesow sie nie boi nawet dużych:)
co do Kłaczka spróbujcie mu wlewac do buzi gerberki mięsne i na smak witaminy z miamora te w saszetkach malutkich

Dzielna Fatimka 8) :1luvu:
Dziękuję, Kotko Milko :1luvu:
Witaminy z miamora nie działają, dokarmiam go doustnie, Gerberki to dobry pomysł w takiej sytuacji :). Kiedy Kłaczek sam coś skubie, to nadal najchętniej renal RC 8O Ale to zbyt mało by żyć, a co dopiero walczyć z chorobą i odbudować ciałko.
Czekamy na kolejne wyniki, powinny być jutro.
Stan Kłaczusia jest bardzo poważny :(
Dziś usiłowałam umówić go na wizytę u doktor Neski w najbliższą sobotę. Nie ma wolnego terminu, ale będą próbowali coś wymyślić by jednak nas przyjąć. Bardzo na to liczę i czekam na informację :ok:

Za wszystkie ślepaczki trzymamy i pozdrawiamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto kwi 21, 2015 11:57 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- Kłaczek str.34, 35

Fatimka zaczęła sama jeść :dance:
Do restartu kota potrzebowałam desperackiego zestawu wątróbka + mleko, ale nie mówcie nikomu, że tak koty karmię ;)

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

[poprzednia][następna]