Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V - ściorbata :(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 18, 2015 21:06 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Pracuś :mrgreen:
A panny o kondycję i figurę na wiosne dbają :wink:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob kwi 18, 2015 21:09 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Mogłyby zadbać o kondycję trochę później, jak ja już się wyśpię :evil:
A o figurkę dbają inaczej - śniadanie owszem zjadły, a obiado-kolacji nie chcą :evil: Zaraz im powpycham do pysków :twisted:
wątek Księżniczki Ofelii i Małej Czarnej Carmen
viewtopic.php?f=46&t=213181 - cz. IX
Obrazek

MB&Ofelia

Od: Pt gru 09, 2011 9:20

Post » Sob kwi 18, 2015 22:30 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

MB&Ofelia pisze:
klaudiafj pisze:MB&Ofelia tak to napisałaś, że myślała, że w przedpokoju duch się objawił :strach: :mrgreen:
Ale mi ulżyło, że nie :ryk:

Szczerze mówiąc nie wiem, co Ofelia mogła zobaczyć/usłyszeć. Ducha raczej nie - jestem skorpionem, a ponoć od skorpionów duchy trzymają się z daleka :wink:

Obrazek
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

Post » Sob kwi 18, 2015 22:44 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

MamoMeli :D Dziękuję za ten obrazek :D Boje się pająków a czasem i niewidzialnych rzeczy, ale śpię z Marysią :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie kwi 19, 2015 13:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

klaudiafj pisze:MamoMeli :D Dziękuję za ten obrazek :D Boje się pająków a czasem i niewidzialnych rzeczy, ale śpię z Marysią :D

Pająki są mniamuśne. Marysia pewnie też tak miauczy.
Książniczka Ofelja smakoszka
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie kwi 19, 2015 13:27 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Dziś mamy ładne słoneczko, na zacisznym balkonie jest ciepło i przyjemnie. No więc korzystałyśmy we trzy.
http://wstaw.org/w/3k9L/
Obrazek
Czarnidełko wypatruje kotolota

http://wstaw.org/w/3k9M/
Obrazek
Ofelia wącha kwiatki

http://wstaw.org/w/3k9N/
Obrazek
Moje ziółka i rzodkiewki

http://wstaw.org/w/3k9O/
Obrazek
Selery i melisa
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Nie kwi 19, 2015 17:12 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Jakie Ty masz grzeczne kotki - tyle roślinek i jeszcze żadna nie wyleżana do gołej ziemi :o .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie kwi 19, 2015 17:41 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Super balkon! Szeroki, i jest co robić, bo się można lekko zmieścić ze stoliczkiem i krzesełkami :D Kurcze jak dobrze zobaczyć Twoje kotki, tak rzadko je pokazujesz - ja chyba widzę Ofelię pierwszy raz, albo już nie pamiętam. I Czarnidełko jak Czarnidełko, wiadomo, że czarne, ale że Ofelia to burska :) A jakie niesamowite wzory na plecach! Piękne kotunie i ładnie wąchają kwiatuszki :) Jakby co to wiedz, że już się wstydzę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A prowadzisz jakąś stronę z ptakami, którym zrobiłaś zdjęcia?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Nie kwi 19, 2015 18:57 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Chyba muszę wrzucić zdjęcia mojego tarasu :D Chociaż chwilowo nic jeszcze na nim nie ma, oprócz wykopanych z ogródka chwastów. Ale na oknach gdzie się da poduchy leżą jak się patrzy. A koteły polegują standardowo gdzie? No oczywiście,że na wersalce , bo po gwizdek na podusi. :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Nie kwi 19, 2015 19:37 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

:mrgreen:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Pon kwi 20, 2015 8:16 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

Alienor pisze:Jakie Ty masz grzeczne kotki - tyle roślinek i jeszcze żadna nie wyleżana do gołej ziemi :o .

Na ziemi się nie leży. W ziemi się kopie :evil:
Zwłaszcza w sałacie. Dlatego w tym roku nie będzie sałaty. Póki co pilnuję selerów, coby nie zostały wykopane. Na razie się udaje - "grzeczne" kotki mają inne zajęcie, a mianowicie obserwacje ornitologiczne wróbli.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon kwi 20, 2015 8:22 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

klaudiafj pisze:Super balkon! Szeroki, i jest co robić, bo się można lekko zmieścić ze stoliczkiem i krzesełkami :D Kurcze jak dobrze zobaczyć Twoje kotki, tak rzadko je pokazujesz - ja chyba widzę Ofelię pierwszy raz, albo już nie pamiętam. I Czarnidełko jak Czarnidełko, wiadomo, że czarne, ale że Ofelia to burska :) A jakie niesamowite wzory na plecach! Piękne kotunie i ładnie wąchają kwiatuszki :) Jakby co to wiedz, że już się wstydzę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A prowadzisz jakąś stronę z ptakami, którym zrobiłaś zdjęcia?

Balkon jest rzeczywiście super. W poprzednim mieszkaniu miałam balkonik metr na półtora, w dodatku zachodni (ostre słońce po południu i wiatr - a w Koszałkowie wieje przwie zawsze za wyjątkiem kilku dni w roku kiedy nie wieje). Teraz to mam prawie taras i jak widać szaleję z uprawami.
A pannice rzadko pokazuję, bo mój prehistoryczny aparat nie bardzo chce współpracować. Z tego też powodu nie mogę się pochwalić fotkami ptaszków - bo albo ich nie robię, albo na fotce praktycznie nie widać ptaszka.
No ale w tym roku wreszcie kupię nowy aparacik. Muszę, bo stary naprawdę dogorywa.
A Ofelia to buraska klasycznie pręgowana, czyli marmurkowa. Owszem śliczna, wygrywałaby wystawy w klasie dachowców - ale pannica uznała że wybiegi i sława kociej modelki to nie dla niej i próbowała gryźć sędziów :roll: Teraz może co najwyżej robić za fotomodelkę.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon kwi 20, 2015 8:24 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

kocia_mendka pisze:Chyba muszę wrzucić zdjęcia mojego tarasu :D Chociaż chwilowo nic jeszcze na nim nie ma, oprócz wykopanych z ogródka chwastów. Ale na oknach gdzie się da poduchy leżą jak się patrzy. A koteły polegują standardowo gdzie? No oczywiście,że na wersalce , bo po gwizdek na podusi. :D

No cóż, u mnie poduch nie ma :oops: Ale nic to, u nas się leży na krzesełkach. Które to krzesełka przed wizytą gości należy odkłaczyć.
A jak kupię wreszcie nowy drapak, to stary wyląduje na balkonie i będzie służył za dodatkowe legowisko.
Obrazek

MB&Ofelia

Post » Pon kwi 20, 2015 9:05 Re: Księżniczka Ofelia i Mała Czarna Carmen V

MB&Ofelia pisze:Dziś mamy ładne słoneczko, na zacisznym balkonie jest ciepło i przyjemnie. No więc korzystałyśmy we trzy.
http://wstaw.org/w/3k9L/
Obrazek
Czarnidełko wypatruje kotolota

przyleciau?
Nuri

Obrazek
Obrazek
Aki nem érti meg csendes dorombolásomat, az nem méltó rá, hogy értelmes, jó ízlésű állatok ragaszkodjanak hozzá
György Bálint

MamaMeli

Od: Pon kwi 21, 2014 14:49

[poprzednia][następna]