Książki różniaste, stan bardzo dobry (chyba, że przy konkretnej książce jest napisane co innego)
Cykle oczywiście można rozkompletować.
Ceny KT 10 zł
Koszt wysyłki po stronie kupującego.
Cykl Protektorat Parasola, wiktoriański steam-punk o bezdusznej Alexii, najciekawszy w momentach, gdy autorka kpi z konwencji

11) Gail Carriger,
Bezduszna12) Gail Carriger,
Bezzmienna13) Gail Carriger,
Bezgrzeszna14) Gail Carriger,
Bezwzględna
17) Sarah Winman,
Kiedy Bóg był królikiemKupiona dla cudnego tytułu, powieść o dzieciństwie i dorastaniu, również (bardzo) mrocznych tego stronach. Twarda oprawa.

18) Jose Saramago,
Miasto ŚlepcówO zachowaniu człowieczeństwa w sytuacjach ekstremalnych (nie da się). Twarda oprawa.
19) Jose Saramago,
Miasto białych KartLuźna kontynuacja Miasta Ślepców, o obywatelskim nieposłuszeństwie i wszechwładzy elit. Twarda oprawa.

20) Leszek K. Talko
Pomocy, jestem tatąPrezent dla przyszłych i świeżo upieczonych tatusiów, choć jest ryzyko, że po lekturze się wystraszą i zrezygnują z funkcji

Twarda oprawa.

21) Alan Bennett
Czytelniczka znakomitaO pasji czytania, dla miłośników brytyjskiego humoru.
"Odkryła, że każda książka wiedzie ku innej książce: gdziekolwiek skręciła, otwierały się przed nią coraz to nowe drzwi i dnia nie starczało już na to wszystko, co chciałaby przeczytać." True

22) Virginia Woolf
Flush. BiografiaBiografia wybitnej postaci XIX w. londyńskiej society, ujmującej swoją głęboką osobowością
Flush jest wprawdzie spanielem, ale kto powiedział, że psom nie należą się biografie
W nieistotnych rolach drugoplanowych Elizabeth Barret i Robert Browning, bo ktoś musi napełniać miskę.

23) Jonas Jonasson
Stulatek, który wyskoczył przez okno i zniknąłSkandywawska wersja Forresta Gumpa - mniej słodkości i tanich wzruszeń, więcej groteski, cynizmu i absurdalnego humoru.

24) Jarosław Grzędowicz
Wypychacz zwierzątOpowiadania z dreszczykiem, doskonała żonglerka konwencją i gatunkami. Niektóre mogą się przyśnić
25) Jarosław Grzędowicz
Popiół i kurz. Opowieść ze świata PomiędzyZaświaty, mitologia z recyklingu, wiedźmy, superbohater, mroczne potwory - (za) dużo tego nawet jak na Grzędowicza

Mimo wszystko wciągająca lektura. Opowiadanie "Obol dla Lilith", które rozwinęło się później w powieść - mistrzowskie

-------------------------------------------------
Sprzedano czarno-czarni
Na początek rarytasik z praskiej Złotej Uliczki - zakładka z kotkiem
Śliwkowy rzemyk, a na końcach kotek (ma ruchome łapki
) i szpulka nici.
Tak piękny, że szkoda mi było używać
Cena KT 10 zł

Sprzedano Norku
Cykl Długa Ziemia, o światach równoległych, kolejnej części już nie będzie

1) Terry Pratchett & Stephen Baxter, Długa Ziemia
2) Terry Pratchett & Stephen Baxter, Długa Wojna
3) Terry Pratchett & Stephen Baxter, Długi MarsSprzedano Aniołek_
7) Markus Zusac, Złodziejka Książek
Śliczne wydanie w twardej oprawie, podobno must-read, ale mnie nie zachwyciła.

Sprzedano Miodalik
Trylogia gajdzińska Bruczkowskiego (pierwsza część też jest do sprzedania, tylko nie załapała się na zdjęcie). Japonia, tak różna od naszych wyobrażeń oraz różnice kulturowe widziane oczami obcokrajowca.

4) Marcin Bruczkowski, Bezsenność w Tokio
5) Marcin Bruczkowski, Zagubieni w Tokio
6) Marcin Bruczkowski, Powrót niedoskonały
9) Lauren Beukes, Zoo City
Połączenie urban fantasy i powieści detektywistycznej, powiedzmy
Sporo czarnego humoru, a w tle fascynujący Johannesburg. Stan dobry, bo czytałam kilkukrotnie.
16) Zadie Smith, O pięknie
Kupiłam ją z niskich pobudek - okładka jest ładna
Sympatyczne wakacyjne czytadło "o życiu", choć pewnie nie wypada tak pisać o nagradzanej powieści nagradzanej autorki

Sprzedano rejcz
8 ) Richard Dawkins, Bóg urojony
Biblia ateistów podobno, ale mam problem z tą książką. Albo Pan D. nie pisze dla mnie, albo nie ma sensu przekonywać przekonanych, albo ateizm w stylu pop to nie moja bajka
Obwoluta lekko podniszczona, bo robiłam kilka podejść do lektury, zasypiałam najpóźniej na 3 rozdziale.

10) Lauren Beukes, Lśniące dziewczyny
O mordercy, podróżach w czasie i sprawiedliwości/zemście. Momentami nie dla osób o słabych nerwach

15) Paolo Bacigalupi, Nakręcana dziewczyna
Mroczna wizja przyszłości na zdewastowanej ekologicznie planecie. O tym, że karma zawsze wraca
Książka w stanie dobrym minus (była ze mną na wakacjach