Sporo smutnych wieści

Słabo, że koty muszą znosic taki hałas.
Teraz jest ciężko, ale to jest dobra inwestycja w przyszłość.
Nareszcie koty na kwarantannie będą odizolowane od chorych w szpitalu

Gosia_ncatbs, witamy w wątku Paluszków

Moderator: Estraven
Monika_Wolska pisze:Był też facet z nastoletnią córką bo jakiegoś buraska na dokocenie. Pokazałam im 123/15 i 126/15, wiedzą kiedy koty kończą kwarantannę, mają przemyśleć sprawę i się zgłosić. I tu moje pytanie - 123 to kot czy kotka? W bazie jest kotką, zaglądałam pod ogon i jak dla mnie to wykastrowany kocur, wydaje mi się że na ogłoszeniu które dziś wywieszałam też jest kotem. Pytam bo chcieli kota a mam do nich telefon i w razie czego mogę dać znać że płeć uległa zmianie
MAU pisze:..Jutro On i bura z białym Koteczka 123/15,wymiotująca krwią maja mieć robione badania..
MAU pisze:..Bura 123/15 nie wymiotuje,je,rozrabia w klatce więc badań nie było..
Monika_Wolska pisze:Przepraszam, ale mam nadzieję że potraktujesz to jako komplement rtratkie - wyglądasz baaaardzo młodo![]()
Monika_Wolska pisze:To on skończył wczoraj kwarantannę.
Monika_Wolska pisze:Jeżeli chodzi o adopcję to niestety tylko do 17-tej
boniedydy pisze:Super.
Pamiętajcie o tym, że:
1. koty trzeba na początku izolować;
boniedydy pisze:2. nie obserwowaliśmy długo Golmina poza klatką, ale może to być kot bardzo aktywny i o niespożytej energii, jeśli faktycznie ma w sobie coś z bengala. Jeśli tak, to lepiej, żeby Wasza kotka była również bardzo aktywna, w przeciwnym razie może zaistnieć potrzeba adopcji 3 kota;
boniedydy pisze:3. baza chwilowo nie działała i jeśli wejdziecie jutro rano na stronę http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_c ... DD-MM-RRRR i dalej będzie na niej Tria, to oznacza, że dalej nie działa i obecność na stronie Golmina o niczym nie świadczy. Warto więc spróbować się dodzwonić do schroniska i zapytać, czy Golmin jeszcze nie został przez nikogo przygarnięty.
rtratkie pisze:Dzięki wszystkim za pomoc. Udało się 123/15 (robocze imię Pan Uszko, Mały,...) jest w nowym domu:)boniedydy pisze:Super.
Pamiętajcie o tym, że:
1. koty trzeba na początku izolować;
Odizolowane. Chłopak w łazience, Baśka 'rządzi' resztą - a tak naprawdę to się chowa. Chłopak wydaje się wcale nie przejmować Baśką przyjął do wiadomości nowe zapachy, strasznie ciekawski, ciągle ucieka z łazienki, ale Baśka naburmuszona wie, że jest nowy kot, ale go nie widziała nawet nie podchodzi w okolice łazienki i bunkruje się. No cóż tak jak podejrzewaliśmy potrzebuje po prostu czasu (jak to ona).boniedydy pisze:2. nie obserwowaliśmy długo Golmina poza klatką, ale może to być kot bardzo aktywny i o niespożytej energii, jeśli faktycznie ma w sobie coś z bengala. Jeśli tak, to lepiej, żeby Wasza kotka była również bardzo aktywna, w przeciwnym razie może zaistnieć potrzeba adopcji 3 kota;
Ona do zabawy w ganianki pierwsza:)boniedydy pisze:3. baza chwilowo nie działała i jeśli wejdziecie jutro rano na stronę http://www.napaluchu.waw.pl/czekam_na_c ... DD-MM-RRRR i dalej będzie na niej Tria, to oznacza, że dalej nie działa i obecność na stronie Golmina o niczym nie świadczy. Warto więc spróbować się dodzwonić do schroniska i zapytać, czy Golmin jeszcze nie został przez nikogo przygarnięty.
Dzięki, rano sprawdziłam działała:)
Gratuluje opiekunom w schronisku podobno Mały przytył od przyjęcia 130g.Nad wagą jeszcze popracujemy.
Chłopak mruczy non-stop i mizia się. Zjadł kilka ciastek karmiony z ręki a potem już sam trochę chrupek. Pierwsze zabiegi za nami - obcinanie pazurów bezproblemowe. Teraz wyluzowany przysnął sobie.
Trzymajcie kciuki.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 528 gości