Mgła przychodzi na drobnych kocich łapkach

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 19, 2015 17:09 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

Dzięki.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Czw mar 19, 2015 17:26 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

Kazia pisze:20 ml na raz.
Też się wystraszyłam.
Ale dałam, i kotka to przełknęła, i nawet jej nie zaszkodziło.

Też podawałam, kot zeżarł tasiemkę foliową od worka na śmieci.
Po wodzie utlenionej wszystko zwymiotować, tylko trochę się później pienił ;)
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Czw mar 19, 2015 18:19 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

Kazia pisze:Woda utleniona jak najbardziej na spowodowanie wymiotów,

Ale musi być rozcieńczona ... :!: Normalna, kupowana w aptece jest. 3%, a kotu podaje się 1,5 % ...czyli z wodą 2:1 ...
Mój skubaniec (też po zeżarciu kwiatka - podwieszonego pod sufitem :strach: ) po wodzie utlenionej niewiele rzygnął ...ale za to na prawie 3 miesiące wyleczył sobie dziąsła ... :roll: Ruszył go dopiero środek do narkozy (oczywiście to już u weta) ...
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Czw mar 19, 2015 19:59 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

Nie rozcieńczałam.
Wet powiedział, żeby nie rozcieńczać, pytałam, bo bałam się dać.
Nie pamiętam stężenia, normalna woda utleniona z apteki.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt mar 20, 2015 12:14 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

wode utleniona daje sie gdy chce sie spowodowac wymioty, u psa czy u kota.
rozcienczona nie spowoduje wymiotow bo kot sie nie spieni.
kotka ma apetyt, wczoraj nie bylismy na kroplowce bo sama je, bawi sie, czy niebezpieczenstwo minelo? czy mam sie dalej martwic?
Kotka Milka

Post » Pt mar 20, 2015 12:28 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

Pewnie minęło.
Ale obserwuj, na wszelki wypadek.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kazia

Od: Pt maja 24, 2002 13:46

Post » Pt mar 20, 2015 12:35 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

ok zasrane kwiatki.
wet powiedzial albo kwiaty albo koty wybieraj.....
Kotka Milka

Post » Pt mar 20, 2015 12:36 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

lepsze kwiatki :kotek:

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Pon mar 23, 2015 13:15 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

Zawsze uwielbiałam kwiaty. Miałam niesamowitą kolekcję: nowsze i starsze odmiany. Musiałam wszystkie rozdać....Miłość wymaga poświęceń :kotek:
Ciągle jeszcze istnieją anioły. Nie mają wprawdzie ładnych skrzydeł, lecz ich serce jest bezpiecznym portem dla wszystkich, którzy są w potrzebie.
Phil Bosmans

nermal

Od: Wto sty 01, 2013 1:51

Post » Śro kwi 15, 2015 11:42 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

Idziemy na wojnę :arrow: viewtopic.php?f=1&t=164029&start=123

Kciuki potrzebne, głównie dla Anki.

Rustie

Od: Wto paź 21, 2003 6:11

Post » Czw kwi 16, 2015 11:20 Re: KOTKA MILKA ZJADŁA NARCYZA!!cos jej sie stanie?!!:(((((

powiedzialam sobie ze wylapie jak najwieksza ilosc kotow i wysterylizuje, bo chol;era mam dosc patrzenia na umierajace zabijane koty :placz: :placz: :placz: :placz:
Kotka Milka

Post » Nie maja 24, 2015 18:30 Re: Kradzież kota spod bloku-co może mi grozic?

łapie koty dokarmiane przez karmicielki
koty sa nie leczone, nie sterylizowane,kociaki umieraja pod krzakami
dla kilku znalazlam dom z pomocą z forum,reszta wróciła
kilka karmicielek oskarzylo mnie o kradzież :evil:
Sytuacja-jedna babka dokarmia wywalona kotke 5 mcy pod blokiem
tylko opna dokarmia, dzwoni do mnie zebym wziela tego kota, lapiemy go i zonk!
ludzie z okien wyzywaja że mamy zostawic tego kota, kot zdycha z glodu bo nikt nie rzuci jesc oprocz tej baby
budek pod blokiem nie da sie ustawic bo nisza od razu ze smierdzi nikt nie leczy kotow
Straz miejska informuje mnie ze zabranie kota spod bloku grozi mi policja i sad za kradziez..........
co w tej sytaucji robic?
najlepsze ze inni ludzie tez np widza zdychajacego chorego kota (Fatima) i nikt nie pomógł
Kotka Milka

Post » Nie maja 24, 2015 18:32 Re: Kradzież kota spod bloku-co może mi grozic?

Jezeli nie mają książeczki, kot nie jest chipowany, nie jest leczony, to moim zdaniem nie jest to żadna kradzież kota...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie maja 24, 2015 18:34 Re: Kradzież kota spod bloku-co może mi grozic?

a to ze dokarmiaja koty?
no i nawet jak policja przyjdzie to czy z jakiegos paragrafu moga mnie oskarzyc o kradziez? kradziez mienia moze byc ale kot to mienie?
Kotka Milka

Post » Nie maja 24, 2015 18:49 Re: Kradzież kota spod bloku-co może mi grozic?

Kot wolnożyjący nie jest własnością karmiciela.
Koty wolno żyjące to zwierzęta dzikie, które w myśl art. 21 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. z 2003, Nr 106, poz. 1002 z późn. zm.) stanowią dobro ogólnonarodowe i powinny mieć zapewnione warunki rozwoju i swobodnego bytu. Można i należy podejmować działania na rzecz ograniczenia ich płodności lub poprawy stanu zdrowia (odrobaczenia, szczepienia, leczenie).
Jeśli kot jest właścicielski, to co robi pod blokiem? Jeśli jest wychodzący, powinien być sensownie oznakowany albo właściciel musi udowodnić, ze zabrane przez Ciebie zwierzę należy do niego (jak podała CoToMa - książeczka, zdjecia, karty medyczne, choćby kocie graty w mieszkaniu :twisted: )

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

[poprzednia][następna]