» Śro kwi 15, 2015 20:56
Re: POMOCY! Anemia - fip, hemobartoneloza czy cos innego?
Kotek dostał Encorton 10 mg 1/2tabl x2 dziennie i Unidox 100mg 1/4 tabl 2xdziennie. Także hemobartoneloza na pewno jest, ale tłumaczyli mi, że Felv, FIV oraz FIP nadal sa prawdopodobne, poniewaz mogly one wywolac u niego rozwoj hemobartoneli, ktora mial w sobie bezobjawowo.Takze trzeba czekac jeszcze na te wyniki by je wykluczyc. Mial testy w lecznicy miesiac temy FIV i Felv ujemne oba... Wiec jest nadzieja. tylko ten FIP suchy ciagle mnie straszy. Na podstawie tych wyników cżesc parametrow charakterystycznych jest za, ale czesc charakterystycznych danych takich jak A/G daje nadzieje, ze to nie to straszlistwo... Kotek w ciagu dnia czuje się niezle, wieczorem natomiast troche go zmula, staje sie smutniejszy. Apetyt jest, kuweta w porzadku, w dzien jet dosc aktywny, no moze nie tak, jak zazwyczaj, ale energia i blyk w oku jest.
Powiedzcie mi tylko, nie dostalam probiotykow zadnych, zapomnialam dzis z tego wszystkiego zapytac, nie wiem dlaczego, zawsze mi dawali do antybiotyku. Mam w domu BioProtect Probiotyk w kapsułkach (nie ten z weglem w pascie tylko ten zwykly probiotyk) czy moge mu go podawac? (nie wiem, tak kombinuje, zeby cos nie zaszkodzic, ale chyba wrecz powinnam, prawda? )
Niepokoi mnie też ten ALT podwyższony, moze powinnam zapytac o cos oslonowego na watrobe dla niego? Dopiero w domu, gdy ochłonęlam troche zobaczyłam ten ALT w wynikach.
Parametry biochemii takie jak ten ten alat czy bialko całkowite sa tak rozne z lecznicy i z labu z zewnatrz, ze szok...