ŚLEPACZKI cz.VIII PROSIMY O ZAMKNIĘCIE WĄTKU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 08, 2015 11:42 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

Fajne te kociołki! :201465 Powodzenia!
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro kwi 08, 2015 19:46 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

i mamy nowy bazarek - na ślepaczki na powszechną sterylizację :)
viewtopic.php?f=20&t=168408
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro kwi 08, 2015 20:38 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

A ja pozwolę sobie wrzucić też bazarek - Mruczysław był beneficjentem ślepaczków, teraz opłacamy jego oczka sami ale musimy na to zebrać.
Więc zapraszam i przepraszam za "wtrącanie" się w wątek :oops:

viewtopic.php?f=20&t=167460

A co do spakowanych plecaczków to z Prymulką i Małpką będzie jechał jaśnie Pan Mruczysław. Długa podróż to będzie, oj długa!
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Czw kwi 09, 2015 7:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

Slepaczki musze z przykroscia powiedziec Wam, ze Rubin jest jeszcze w schronisku. Wykruszyly mi sie 3 zaprzyjaznione DT, ten, ktory mial przejac moja aktualna tymczaske jest przed dezynsekcja i dopiero po niej bedzie mogl wziac koteczke. Mam nadzieje, ze uda mi sie zabrac Rubina jeszcze w kwietniu ze schroniska...

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw kwi 09, 2015 18:09 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

itaka pisze:A ja pozwolę sobie wrzucić też bazarek - Mruczysław był beneficjentem ślepaczków, teraz opłacamy jego oczka sami ale musimy na to zebrać.
Więc zapraszam i przepraszam za "wtrącanie" się w wątek :oops:

viewtopic.php?f=20&t=167460

A co do spakowanych plecaczków to z Prymulką i Małpką będzie jechał jaśnie Pan Mruczysław. Długa podróż to będzie, oj długa!

zapraszam na bazarek, ja tam kota w worku nabyłam -polecam :mrgreen:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw kwi 09, 2015 18:11 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

michalinadzordz pisze:Slepaczki musze z przykroscia powiedziec Wam, ze Rubin jest jeszcze w schronisku. Wykruszyly mi sie 3 zaprzyjaznione DT, ten, ktory mial przejac moja aktualna tymczaske jest przed dezynsekcja i dopiero po niej bedzie mogl wziac koteczke. Mam nadzieje, ze uda mi sie zabrac Rubina jeszcze w kwietniu ze schroniska...

Michasiu, dzisiaj Joasia miała się kontaktować i dopytać dokładnie co i jak , myślimy o dt odkąd się pojawił na stronie na fb , gdy będą cos wiecej wiedziec , dam tutaj znać

alessandra

Post » Pt kwi 10, 2015 6:52 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

alessandra pisze:
michalinadzordz pisze:Slepaczki musze z przykroscia powiedziec Wam, ze Rubin jest jeszcze w schronisku. Wykruszyly mi sie 3 zaprzyjaznione DT, ten, ktory mial przejac moja aktualna tymczaske jest przed dezynsekcja i dopiero po niej bedzie mogl wziac koteczke. Mam nadzieje, ze uda mi sie zabrac Rubina jeszcze w kwietniu ze schroniska...

Michasiu, dzisiaj Joasia miała się kontaktować i dopytać dokładnie co i jak , myślimy o dt odkąd się pojawił na stronie na fb , gdy będą cos wiecej wiedziec , dam tutaj znać

Oleńko, Michalina pisze o Rubinie, a Ty masz na myśli Kłaczka - to nie ten sam kot :wink: Chiba wiosna nadejszła :wink:
Mam nadzieję, że uda się pomóc obu :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pt kwi 10, 2015 12:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

o....o :oops: chiba tak , chiba wiosnaaaa, bo przeciez nie pesel :roll: :wink:

alessandra

Post » Pt kwi 10, 2015 14:23 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

Kochani, zwracamy się do Was z przeogromną prośbą o pomoc!!!
Pilnie poszukujemy tzw. domu tymczasowego dla Kłaczka!!!
Zapewnimy pełne wsparcie merytoryczne i finansowe osobie, która zechce dać szansę temu biedakowi, która zechce się nim zaopiekować.
To starszy, niewidomy kocurek cierpiący na PNN (przewlekłą niewydolność nerek), w schronisku nie ma szans, mimo że tam dbają o niego bardzo, ale to nadal schronisko...
W poniedziałek kocio prawdopodobnie przejdzie operację usunięcia oczu, ciśnienie w gałkach ocznych jest tak wysokie, że biedak mocno cierpi i narażony jest na ich pęknięcie
:(
Każda operacja dla kota z niewydolnością nerek to potworne obciążenie. Skontaktowaliśmy się z Ciapkowem, gdzie Kłaczek przebywa żeby na początek wspomóc chociaż finansami na narkozę wziewną, mniej obciążającą organizm. Oczywiście jeśli w ogóle w schronisku będzie taka możliwość (czekamy na info).
Opieka nad Kłaczkiem będzie wiązała się z podawaniem leków, kroplówek podskórnych w domu, systematyczną kontrolą parametrów nerkowych czyli z częstymi wizytami w lecznicy. Mamy tylko jeden dom, gdzie taka opieka jest możliwa, ale tam obecnie przebywa 9 kotów, część również nieuleczalnie chorych oraz dwa psy. Kolejny zwierzak to już zbyt wielki stres dla stada i dla tego, który miałby tam trafić. To niestety żadne rozwiązanie :(

A Kłaczek potrzebuje przede wszystkim spokoju i troski, ciepła i miłości.
Nie wiemy jak długo będzie mu dane pozostać po tej stronie Tęczowego Mostu, ale z całych sił prosimy POMÓŻMY MU WSPÓLNIE przeżyć resztę życia bez cierpienia i strachu!!!
Telefon w tej sprawie czeka całą dobę - 500383928

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Nie ma słów, które oddałyby ogrom nieszczęścia! Łzy cisną się nam do oczu, ale nie potrafimy tego opisać. Oto garść suchych faktów:

Kłaczek to już staruszek. Jest niewidomy. Został znaleziony na środku ruchliwej ulicy. Samochody musiały go wymijać , żeby po nim nie przejechać. Ile kierowców go widziało? Setka? Dwie setki? Trzy? Nikt się nie zatrzymał!

Tego dnia padał deszcz. Futro Kłaczka nasiąkło wodą. Staruszek był zbyt przerażony, żeby się ruszyć. Przecież nie widział przejeżdżających samochodów! Słyszał je tylko z obu stron!

W końcu ulitowała się nad nim przechodząca dziewczyna. Nie miała samochodu ani transporterka. Zapakowała Kłaczka pod kurtkę i przywiozła do schroniska autobusem. Kocurek był tak wyziębiony i słabiutki, że nawet nie próbował się wyrywać. W ten sposób trafił do Ciapkowa. Stary, chudy, zaniedbany…

Kłaczek ma oderwaną siatkówkę oka i przewlekłą niewydolność nerek. To wyścig z czasem. W schronisku nie uda nam się zbyt długo utrzymać go przy życiu. On bardzo potrzebuje swojego człowieka, którego by pokochał i dla którego chciałby walczyć z chorobą! Błagamy o dom!!!
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pt kwi 10, 2015 14:48 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- bardzo ważne i pilne str. 33

widziałem własnie Kłaczka na fb :(
cholera blisko nas ...
ale ... ale od 1,5 tygodnia mamy dwa starsze kocurki po boni (obaj zdrowotnie kiepsko) ...
popytam wsród znajomych kociarzy tu może jakies miejsce się znajdzie, choć wszyscy jak wiadomo zakoceni po kokardy ...:(

edit.
mysle sobie tak że jakby gdzieś dalej znalazł się DT/DS to jakoś z transportem postarałbym się pomóc
"Człowiek którego kochają koty nie może być człowiekiem bezwartościowym.",

KotwKratke

Od: Nie lis 20, 2011 19:33

Post » Pt kwi 10, 2015 15:38 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- bardzo ważne i pilne str. 33

jedna osoba na fb wpisała ,że może zaoferować dt, trzymajmy kciuki, a transport jakoś wymyślimy :ok: :ok: :ok:

alessandra

Post » Sob kwi 11, 2015 13:24 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- kwiecień u ślepaczków

Klub Ślepaczkowy pisze:Kochani, zwracamy się do Was z przeogromną prośbą o pomoc!!!
Pilnie poszukujemy tzw. domu tymczasowego dla Kłaczka!!!
Zapewnimy pełne wsparcie merytoryczne i finansowe osobie, która zechce dać szansę temu biedakowi, która zechce się nim zaopiekować.
To starszy, niewidomy kocurek cierpiący na PNN (przewlekłą niewydolność nerek), w schronisku nie ma szans, mimo że tam dbają o niego bardzo, ale to nadal schronisko...
W poniedziałek kocio prawdopodobnie przejdzie operację usunięcia oczu, ciśnienie w gałkach ocznych jest tak wysokie, że biedak mocno cierpi i narażony jest na ich pęknięcie
:(
Każda operacja dla kota z niewydolnością nerek to potworne obciążenie. Skontaktowaliśmy się z Ciapkowem, gdzie Kłaczek przebywa żeby na początek wspomóc chociaż finansami na narkozę wziewną, mniej obciążającą organizm. Oczywiście jeśli w ogóle w schronisku będzie taka możliwość (czekamy na info).
Opieka nad Kłaczkiem będzie wiązała się z podawaniem leków, kroplówek podskórnych w domu, systematyczną kontrolą parametrów nerkowych czyli z częstymi wizytami w lecznicy. Mamy tylko jeden dom, gdzie taka opieka jest możliwa, ale tam obecnie przebywa 9 kotów, część również nieuleczalnie chorych oraz dwa psy. Kolejny zwierzak to już zbyt wielki stres dla stada i dla tego, który miałby tam trafić. To niestety żadne rozwiązanie :(

A Kłaczek potrzebuje przede wszystkim spokoju i troski, ciepła i miłości.
Nie wiemy jak długo będzie mu dane pozostać po tej stronie Tęczowego Mostu, ale z całych sił prosimy POMÓŻMY MU WSPÓLNIE przeżyć resztę życia bez cierpienia i strachu!!!
Telefon w tej sprawie czeka całą dobę - 500383928

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Nie ma słów, które oddałyby ogrom nieszczęścia! Łzy cisną się nam do oczu, ale nie potrafimy tego opisać. Oto garść suchych faktów:

Kłaczek to już staruszek. Jest niewidomy. Został znaleziony na środku ruchliwej ulicy. Samochody musiały go wymijać , żeby po nim nie przejechać. Ile kierowców go widziało? Setka? Dwie setki? Trzy? Nikt się nie zatrzymał!

Tego dnia padał deszcz. Futro Kłaczka nasiąkło wodą. Staruszek był zbyt przerażony, żeby się ruszyć. Przecież nie widział przejeżdżających samochodów! Słyszał je tylko z obu stron!

W końcu ulitowała się nad nim przechodząca dziewczyna. Nie miała samochodu ani transporterka. Zapakowała Kłaczka pod kurtkę i przywiozła do schroniska autobusem. Kocurek był tak wyziębiony i słabiutki, że nawet nie próbował się wyrywać. W ten sposób trafił do Ciapkowa. Stary, chudy, zaniedbany…

Kłaczek ma oderwaną siatkówkę oka i przewlekłą niewydolność nerek. To wyścig z czasem. W schronisku nie uda nam się zbyt długo utrzymać go przy życiu. On bardzo potrzebuje swojego człowieka, którego by pokochał i dla którego chciałby walczyć z chorobą! Błagamy o dom!!!

Podniosę
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Pon kwi 13, 2015 8:31 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- bardzo ważne i pilne str. 33

Ślepaczki zorganizowały błyskawiczną akcję wyciągnięcia Kłaczka ze schroniska. Mamy nadzieję dziś pokazać chłopaka okuliście i usłyszeć, że jednak uda się uniknąć operacji usuwania gałek ocznych :ok:
Cała akcja jest możliwa dzięki KotomwKratkę :1luvu: , którzy dziś rano odbierają biedaka z Gdyni i wiozą do Poznania. Prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie - KotywKratkę wspierają ślepki zawsze!!!
Dziękujęmy Wam, Kochani :!:

Kłaczek trafi do TDT, gdzie planujemy opanować problemy okulistyczne i ustabilizować PNN.
Pilnie potrzebny DT lub DS dla tego cudownego staruszka, którego los naprawdę nie oczczędzał...

Prosimy też o kciuki!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon kwi 13, 2015 8:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VIII- bardzo ważne i pilne str. 33

się wie!
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

[poprzednia][następna]