PTYSIA-kłopoty z chodzeniem-wspaniała weekendowa wiadomość!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 01, 2015 21:06 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

Ja mam jeszcze 2 ampukłi nivalinu.
Weci mówili nam,że nie ma sensu dawać,bo były badania robione i nie wyszły dobrze,ale zawsze można spróbować.

Rozkręce wydarzenie małej na fb, ale dopiero w pt/sob.Mam ciężko teraz w pracy,wracam późno,a Maciuś też daje się we znaki.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw kwi 02, 2015 6:33 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

aa ja nie wiem czy wstawiałam linka do bazarku dla małej
viewtopic.php?f=20&t=168274 trochę biżuterii :)
Zapraszamy :)

A mała...cóż...potrafi przejść już całe mieszkanie bez wywracania się! i pokazuje się charakterek- wczoraj pogoniła trochę Zazulkę, ale myśle że chciała się bawić- bo bawi się teraz prawie cały czas. Wreszcie zachowuje się jak normalny młody koteczek- wcześniej tylko leżała i spała, weekend prawie cały przespała, dawno nie widziałam tak zmęczonego kotka.
Ale teraz nie nadążam znajdować piłeczki, które non stop się gdzieś gubią pod łóżkiem albo szafką :)
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw kwi 02, 2015 7:13 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

znaczy się całkiem dobre wieści.
Obrazek

carmella

Od: Nie lut 29, 2004 14:46

Post » Czw kwi 02, 2015 22:05 Re: Znajdka- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansow

berni pisze:
Obrazek

Mała nie może zostać bezimienna...i pomyślałam że to musi być jakieś słodziutkie imię, bo mała jest taka właśnie słodziutka...i tak mi przyszło do głowy...
Ptysia. Może być? :D

Och jaka jestem cudna! Ptysia pasuje idealnie i miejmy nadzieję,że słodki żywot przed nią :D

Atta

Od: Śro lip 09, 2014 17:41

Post » Czw kwi 02, 2015 23:19 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

Ale śliczna kocia :201461
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob kwi 04, 2015 21:55 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

Hysteria na bazarku wygrała zegarek za 40 zł. Podaj proszę konto, wyślę jej.

Jak mała stoi z finansami?

Jak pomyślę, że w taką pogodę błąkałaby się w tej okropnej okolicy,to serce mi pęka

justyna8585

Post » Wto kwi 07, 2015 13:26 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

Pięknooka :1luvu:

asiek o

Od: Śro maja 26, 2010 15:14

Post » Wto kwi 07, 2015 20:01 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

Ptysia pojechała ze mną i Zazulką na Święta do moich rodziców. Wszystkich oczarowała, łącznie ze szwagrem który za kotami nie przepada :D Mała jest niezwykle towarzyska, wszędzie czuje się doskonale, przychodziła sama do salonu żeby spać przy nas. Bała się tylko psa.
Przy okazji zabrałam Ptysię do mojej wetki do której mam największe zaufanie. Wetka pooglądała małą, poobserwowała. Jej zdaniem Ptysi problemy z chodzeniem nie są związane z żadnych wypadkiem czy urazem. Są spowodowane problemem z ośrodkowym układem nerwowym. Wetka zwróciła uwagę na to że małej trzęsie się dziwnie główka, widziałam to wcześniej, ale myślałam że to może ze zmęczenia. Według wetki przyczyn może być kilka: jej matka zaraziła się pp kiedy była w ciąży, albo toksoplazmozą, mogę być też choroby odkleszczowe. Inna opcja to niedobory witam,aminokwasów w czasie dorastania.
Małej zrobiłam o razu testy na fiv/felv i 5 chorób odkleszczowych. Wyszły negatywne!!! :D :D
Mała dostaje teraz witaminy z grupy B z tauryną, aminokwasami. Na szczęście ładnie łyka tabletki i na razie nie jeżdzę z nią na zastrzyki. Jeśli to niedobory to efekt poprawy powinien być po około miesiącu.
Jednak jeśli to inne przyczyny to raczej szanse na powrót do pełnej sprawności będą małe.

berni

Post » Wto kwi 07, 2015 20:50 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

Wciąż mocno trzymam kciuki...

justyna8585

Post » Czw kwi 09, 2015 10:20 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

na bazarku sprzedał się zegarek, potrzebne Twoje konto :)

Przez problemy z Maćkiem nie miałam kiedy porozsyłać fb Ptysi,ale zrobię to dzisiaj.

Ile już kosztowała mała?

justyna8585

Post » Pt kwi 10, 2015 10:11 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

przepraszam za ciszę w wątku - rozłożyło mnie przeziębienie które doprawiłam na delegacjach w terenie i teraz ledwo żyję.
Ale za to leżakuję sobie z Zazulką i Ptysią - która wie od czego jest kołdra :) i zaraz się koło mnie kładzie i mruczy. Dzis w nocy leżały obie na kołdrze :)

berni

Post » Pt kwi 10, 2015 12:43 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

berni pisze:przepraszam za ciszę w wątku - rozłożyło mnie przeziębienie które doprawiłam na delegacjach w terenie i teraz ledwo żyję.
Ale za to leżakuję sobie z Zazulką i Ptysią - która wie od czego jest kołdra :) i zaraz się koło mnie kładzie i mruczy. Dzis w nocy leżały obie na kołdrze :)

Kuruj się, szybkiego powrotu dla zdrowia :)

justyna8585

Post » Nie kwi 12, 2015 14:59 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

rozliczenie uzupełnione w pierwszym poście.

Bardzo dziękuję za kolejne wpłaty dla Ptysi.
Jak pisałam byłam z małą u wetki u której od lat leczę swoje własne i swoje tymczasowe koty. Poruszyłam temat nivalinu i według wetki w przypadku Ptysi jego podawanie nie jest zbytnio wskazane ponieważ Ptysi kłopoty z chodzeniem raczej wynikają z jakiś zaburzeń z ośrodkowym układem nerwowym a nie z obwodowym, a nivalin na to nie działa. Gdyby mała miała kłopoty z sikaniem to według wetki wtedy podawanie nivalinu na pewno by włączyła w leczenie, ale teraz nie bardzo. I mam kłopot - bo teraz nie wiem co robić - jedni weci mówili żeby podawać, moja zaufana wetka żeby nie. Bardziej przychylam się do opinii mojej wetki, która bardzo szczegółowo zajmowała się małą, poprzedni weci w sumie przepisali nivalin po moim pytaniu o niego. Zastanawiam się jeszcze nad pokazaniem małej innemu wetowi, ale już sama nie wiem. Nivalin zakupiony czeka na podanie, najwyżej mam nadzieję że przyda się innemu kotu.

berni

Post » Nie kwi 12, 2015 17:18 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

W razie czego mam jeszcze 2 ampułki nivalinu.2 wetów przy Maćku mówiło nam, że niedawno były robione doświadczenia i wyszło, że nivalin wcale nie działa.Można podawać,bo nie szkodzi.

Zawrotna suma... będzie jeszcze wpłata z fb...

kto może,niech udostępnia i zaprasza znajomych

justyna8585

Post » Pon kwi 13, 2015 5:42 Re: PTYSIA- kłopoty z chodzeniem - potrzebna pomoc finansowa

Justyna zmień ustawienie na fb na publiczne, bo nie da się udostępniać.
Za maleńką Ptysię trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: -śliczna dziewusia!!
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

[poprzednia][następna]