WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie kwi 05, 2015 19:36 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

po pierwsze przy odchowaniu i wyadoptowaniu maluchow nalezy wziac pelna odpowiedzalnosc za sterylizacje calego miotu, po drugie - musza sie trafic dobre domy - tego nikt nie zagwarantuje. jesli maja potrzebe ratowania niech ida do najblizszego schronu i adoptuja nieadopcyjne koty lub koty po zmarlych, ktore nie moga sie odnalezc w warunkach schronisowych, skoro cale zycie zyly przy boku kochanej Pani/Pana, dopieszczane na maxa.
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

Post » Nie kwi 05, 2015 19:38 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Wydarzenie usunięto, może na prośbę Autorki. Szacun dla Niej za trudną decyzję w tych okolicznościach.
Przerażają mnie ludzie, to i jakoby obeznani w temacie :( . Kociąt do ratowania zaraz będzie zatrzęsienie i nie będzie komu :(

Romi, najbardziej mi się podobały wpisy "odchowa się, znajdzie się " :strach: . Z tego nic się samo nie robi, to masa czasu, wysiłku i pieniędzy a do tego odpowiedzialność. Emocjonalna decyzja to chwila, konsekwencje to potem miesiące ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie kwi 05, 2015 19:48 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Koleżanka mojego znajomego ma kocicę, urodziła pól roku temu 5 małych, zaproponowałam że zalatwie sterylkę za darmo, nie zgodziła się, dziś telefon- może znajomy znajdzie domek dla 3 małych ślicznych kotków- w tej chwili ma już 9. O sterylce nadal nie chce słyszeć, pani około 40 letnia, nie mieszkająa na wsi dechami zabitej. To tak a propo "znajdzie się". Szlag mnie trafił jak usłyszałam o nowym nabytku, a za chwilę będzie następny. :evil:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Wto kwi 07, 2015 17:03 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Kur........urodziła 7 maluchów...

Ja nie mogę, no po prostu nie mogę :(

https://www.facebook.com/events/1566229456986678/

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Wto kwi 07, 2015 17:20 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Cholera:(
To teraz zacznie się zbiórka na wsio pewnikiem .
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Wto kwi 07, 2015 17:37 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

ASK@ pisze:Cholera:(
To teraz zacznie się zbiórka na wsio pewnikiem .

Super im pójdzie...

Wczoraj dostałam pw na fb, że mają nadzieje, iż mój Maciek(tymczas) szybko umrze,bo takie koty się usypia,a nie małe.

justyna8585

Post » Wto kwi 07, 2015 17:46 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Przecież stare i chore to brzydkie są, to po co mają żyć.
Maluszki są takie słodkie. Jakieś 2-3 miesiące. Potem na śmietnik, jak drapią i sikają. Koty sobie poradzą, złośliwe bestie.

Dziewczyna może uzbiera parę groszy na karmę teraz. Potem towarzystwu się sprawa znudzi, zostanie sama z ósemką kotów. Jak nie da rady leczyć, szczepić, sterylizować - to odwiezie do schronu albo odda w pierwsze lepsze ręce, i tak marny los je dopadnie. Jakoś trudno mi uwierzyć w jej konsekwencję. Obym się bardzo myliła. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Wto kwi 07, 2015 18:00 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Sprawa jest w toku, proszę o powstrzymanie się od komentarzy :oops:

alix76

Post » Wto kwi 07, 2015 20:21 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

justyna8585 pisze:Kur........urodziła 7 maluchów...

Ja nie mogę, no po prostu nie mogę :(

https://www.facebook.com/events/1566229456986678/

Czy to jest kotka z twojego pierwszego postu?
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Wto kwi 07, 2015 20:33 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

justyna8585 pisze:
alix76 pisze:Jak bardzo zaawansowana ciąża? Wydarzenie niedostępne :(

Trzeba być w grupie koty, żeby zobaczyć :(
Wygląda, że bardzo :(

O, na grupie "Koty" znowu cud narodzin? :?

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Wto kwi 07, 2015 20:40 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Tja. Tzn była na dziś umówiona sterylka ale kotka w nocy urodziła. Dziewczyna zdezorientowana, chce dobrze, nie ma doświadczenia ani zbytnio pojęcia, to jej pierwszy kot. Na FB jest grupa ratunkowa kociątek :evil: , ciekawe na jak długo. Odrealnione, dziewczyna wynajmuje pokój, całymi dniami jej nie ma, nie wie, co zastanie dziś, bo cześć malców jest słabsza.
Zaoferowałam pomoc w uśpieniu maluchów :( i podaniu kotce leków na laktacje :( , jest otwarta możliwość sterylki przez JOKOT. Miałam podjechać dziś wieczór, ale opiekunka odwołała i ma się odezwać jutro. Pomogę o ile się odezwie - decyzja należy do dziewczyny a na FB robią wodę z mózgu :(

alix76

Post » Wto kwi 07, 2015 20:48 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

alix76 pisze:Tja. Tzn była na dziś umówiona sterylka ale kotka w nocy urodziła. Dziewczyna zdezorientowana, chce dobrze, nie ma doświadczenia ani zbytnio pojęcia, to jej pierwszy kot. Na FB jest grupa ratunkowa kociątek :evil: , ciekawe na jak długo. Odrealnione, dziewczyna wynajmuje pokój, całymi dniami jej nie ma, nie wie, co zastanie dziś, bo cześć malców jest słabsza.
Zaoferowałam pomoc w uśpieniu maluchów :( i podaniu kotce leków na laktacje :( , jest otwarta możliwość sterylki przez JOKOT. Miałam podjechać dziś wieczór, ale opiekunka odwołała i ma się odezwać jutro. Pomogę o ile się odezwie - decyzja należy do dziewczyny a na FB robią wodę z mózgu :(

Żal mi kociaków, bardzo żal,ale tak trzeba..
Wydarzenie im nie bardzo idzie...na pewno zostanie sama ze wszystkim.

justyna8585

Post » Wto kwi 07, 2015 20:53 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Fejsbukowe pomaganie jest zaiste fajowiutkie... :mrgreen:

Dzięki niemu mam trzeci miesiąc 15-letnią "tymczaskę" - sikającą po kątach, solidnie chorą i atakującą inne koty. Miała być parę dni, dopóki się nie zorganizuje transportu, bo chętnych do pomocy też było od groma i ciut ciut. A wyszło, jak to zwykle na FB wychodzi. Inna sprawa, że kot na tym wyszedł nie najgorzej, więc nie narzekam za bardzo. :roll: Aczkolwiek moje dywany mają dosyć robienia za kuwetę.

myamya

Post » Wto kwi 07, 2015 20:55 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

A myślisz, że mi nie żal :( ? Ale co robić, nawet nie ma pewności, czy kotka podjęła opiekę :( .
7 kociąt w wynajętym pokoju :strach: . A wiadomo, ile warte są deklaracje, że ktoś weźmie :( - teraz chętni, za 2 miesiące nawet telefonu nie odbiorą :(

alix76

Post » Wto kwi 07, 2015 20:58 Re: WARSZAWA .Kotka W CIĄŻY.Dziewczyna nie wie co robić..

Cóż, pozostaje tylko trzymać kciuki, żeby właściciel mieszkania nie doszedł do wniosku, że umowa najmu nie obejmuje stada kociąt.
Bo wtedy to się zrobi naprawdę niewesoło. :?

myamya

[poprzednia][następna]