wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 05, 2015 18:10 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Obrazek
Spokojnych i Radosnych Świąt Wielkanocnych
wszystkim przyjaciołom ze Schroniska, Lekarzom, Ciociom i Wujkom,
koleżankom i kolegom z Kociarni,
psom oczywiście też,
życzy ze swojego domu
Bandzioras, a co :!:
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Nie kwi 05, 2015 20:08 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

O jejku, Bandziorasek w podusiach??? We własnym domku? Prosimy o więcej szczegółów!!!
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Nie kwi 05, 2015 20:40 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Bandziorasek w SWOIM Domku! :piwa: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i z Bandzioraska zrobił się Baranek czarny :1luvu: :1luvu:
cudowne zdjęcie!
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Nie kwi 05, 2015 20:41 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

mamamariana pisze:O jejku, Bandziorasek w podusiach??? We własnym domku? Prosimy o więcej szczegółów!!!

Bandziorasek powoli nabiera zaufania,
daje się brac na ręce, głaskać, szczególnie brzuszek,
ma apetycik, ładnie kuwetkuje, regularnie
ale na razie nocuje w klateczce, po Świetach przyjedziemy na szczepienie i po tym będzie miał już klatke otwartą,
będą z niego ..... koty , mysle, że kiedyś miał domek :201461
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Nie kwi 05, 2015 23:31 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

On od początku dawał mi się głaskać...
ale fajnie, że ma dom i nie wróci na działki
wiesiaczku1 :1luvu: :aniolek:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
na pewno się spodoba Calineczce :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Pon kwi 06, 2015 18:10 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

ruru pisze:On od początku dawał mi się głaskać...
ale fajnie, że ma dom i nie wróci na działki
wiesiaczku1 :1luvu: :aniolek:
:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
na pewno się spodoba Calineczce :ok:

no nie wiem,
Calineczka kocha Felusia, autentycznie,
nie widziałam nigdy takiej miłości, opieki, nie wiem nawet jak nazwać,
razem śpia, myją się wzajemnie, on jak miauknie ona biegnie na ratunek,
postaram się kiedyś zrobić zdjecie tej parze :ryk:
a Bandziorasek... dziś zostałam podrapana bo wyciągałam go z kanapy wbrew jego woli, ale już się pogodziliśmy :piwa:
Obrazek

wiesiaczek1

Post » Pon kwi 06, 2015 19:15 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

He-La pisze:Jak w okresie świątecznym? Czy schronisko zamknięte? We wtorek przywiozę ankietę, to zostanę i mogę porobić zdjęcia i ogłoszenia.

Jakbyś jutro była, a mnie nie udało by się dotrzeć, proszę zapytaj, czy adopcje są już według czasu letniego czyli w tygodniu 12-17?
Obrazek

mamamariana

Post » Wto kwi 07, 2015 12:04 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

niestety nowe koty się pojawiają, małe i duże,
takie są nowe 4 miesięczniaki, mamamariana mi właśnie przysłała foty:
Obrazek
chłopczyk, Arturek, ma poczatki kk, i dziurę w brzuszku...może chce ktoś na dt?

Obrazek
Beżata dziewczynka, Jaśminka

Obrazek
Uszatek, uszka w strasznym stanie

KoKosek w domu :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Wto kwi 07, 2015 16:14 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Arturek piękny kotek! Rudzielec :)
Ciągle obserwuję Wasz wątek z nadzieją, że może moje koty się znajdą!!
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Od: Śro mar 11, 2015 14:18

Post » Wto kwi 07, 2015 16:33 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

ja będę w sobotę to rude ukradnę a co! zawsze jakieś złoto w chałupie i może się rodzina nie połapie że nas się więcej zrobiło...
a o której przyjechać w ogóle?
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Wto kwi 07, 2015 17:09 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Byłam dzisiaj, trochę musiałam zawalczyć o wejście do kociarni jako "niewolontariusz" ale rozumiem, że porządek musi być. Zostawiłam ankietę i będę teraz czekać na umowę chyba...
Ludek najpierw się połasił pięknie i za to dostał smakołyk - niestety o kolejne prosił pazurami wbitymi w moją nogę :o . Fajnie gdyby miał towarzysza - próbowałyśmy z mamąmariana wybadać jego nastawienie do kolegów, ale... "to skomplikowane"...
Anuszka bardzo płacze i chciałaby chyba na czyjeś kolanka jak najszybciej.

Napiszę ogłoszenie Jasmince, ale już posłałam foty do bardzo fajnego domu ze starszym kotkiem szukającym braciszka lub siostrzyczki. Miałaby tam jak w raju.
Obrazek
Obrazek Obrazek

He-La

Od: Nie mar 22, 2015 18:54

Post » Wto kwi 07, 2015 17:34 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

_aaaKotyRude2_ pisze:ja będę w sobotę to rude ukradnę a co! zawsze jakieś złoto w chałupie i może się rodzina nie połapie że nas się więcej zrobiło...
a o której przyjechać w ogóle?

Przepraszam, ale już ktoś go zarezerwował :( (Pani która pracowała w Schronisku)
Choć nie ukrywam,że od razu o Tobie pomyślałam :wink: tym bardziej ,że Arturek ma początki kociego kataru i powinien szybko iść do domku choćby tymczasowego.
Rudzielczyk w czwartek pojedzie do DS.

Jasminka przepiękna (może różowe złotko??) i przeeeeemiła. Jak tylko widzi człowieka to "fik" na plecki, kołami do góry i mruczy :D
Obrazek

A oto Uszatek (roboczo) choć mi przypomina Gacka albo Nocka. Biedny mały kot z uszkami w tragicznym stanie, wrzody w kanale słuchowym, wydzielina krew z ropą. Już oporządzony, ale się musiało kociątko nacierpieć :(
Obrazek Obrazek
Obrazek

mamamariana

Post » Wto kwi 07, 2015 17:40 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Do fajnego domku poszedł Kokosek.
:ok:
Obrazek

mamamariana

Post » Wto kwi 07, 2015 17:54 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

:twisted: od biedy spłowiałe wyprane różowe też może być :twisted: no już się bym poświęciła. wiecie ja myślę cały czas o dt że jakoś bym pomogła czy cóś. Przyjadę w sobotę na bank to popaczam co mogłabym robić poza sprzataniem min z kuwet
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Wto kwi 07, 2015 19:10 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

_aaaKotyRude2_ pisze::twisted: od biedy spłowiałe wyprane różowe też może być :twisted: no już się bym poświęciła. wiecie ja myślę cały czas o dt że jakoś bym pomogła czy cóś. Przyjadę w sobotę na bank to popaczam co mogłabym robić poza sprzataniem min z kuwet

A nie w niedzielę? Na Wiosnę Kotów?

Mam nadzieję, że te maluchy i inne, większe znajdą szybko domy...
a ja się martwiłam, że na niedzielę będą puste klatki :evil:
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

[poprzednia][następna]