♥ Marcel i Tosia ♥ cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 04, 2015 10:22 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aniu, Tobie i osobom zaglądającym również Wesołych Świat Obrazek

Dziś ładna, słoneczna pogoda :) Ciekawe jak jutro :wink:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob kwi 04, 2015 10:24 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Dziękuję :D

Tak,dzisiaj słońce od rana,cudowna pogoda,ale chmurzyska nachodzą jakieś..mówili,że nie będzie słońca na święta,zobaczymy :ok:
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Sob kwi 04, 2015 10:39 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

W takim razie cieszmy się dzisiejszą pogodą :)

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Sob kwi 04, 2015 10:42 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Dokładnie,zaraz idziemy z Lunką na długi spacer :)
Obrazek

aannee99

Post » Sob kwi 04, 2015 12:42 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej Aniu, hej Aia :)
U nas niby słońce jest, ale to chyba takie zimne słońce, a ja muszę umyć okno :/ Nie wiem czy to wypada dziś, ale zostało mi jedno okno i muszę to zrobić, bo firanka wygląda okropnie :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Sob kwi 04, 2015 13:11 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej Aniu, zdjęcia przepiękne :1luvu:
Kochana Wesołych Świąt Wielkanocnych :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Sob kwi 04, 2015 13:12 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aniu wesołych świat :201461
Obrazek
"Dom należy do kotów. My tylko spłacamy kredyt"
Obrazek

Moli25

Od: Pon gru 22, 2014 21:40

Post » Sob kwi 04, 2015 13:13 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

klaudiafj pisze:Hej Aniu, hej Aia :)
U nas niby słońce jest, ale to chyba takie zimne słońce, a ja muszę umyć okno :/ Nie wiem czy to wypada dziś, ale zostało mi jedno okno i muszę to zrobić, bo firanka wygląda okropnie :)

Wypada kochana,wypada spokojnie :ok: my dziś wiercić w ścianie będziemy, przez chwilkę tylko,ale będziemy, bo półkę w pokoju Wiki musimy w końcu zamontować :ok:

Kasiu dziękuję i wzajemnie oczywiście :1luvu:

Martuś, dziękuję i wzajemnie kochana :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Sob kwi 04, 2015 20:42 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aniu , zdrowia , i pokoju w te święta :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Sob kwi 04, 2015 20:46 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

klaudiafj pisze:Hej Aniu, hej Aia :)

Wypadać wypada ale nie lepiej było zastosować te zalecenia?
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

Salem 11

Od: Czw paź 24, 2013 20:05

Post » Nie kwi 05, 2015 21:59 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej Ania :1luvu:
Wszystko dobrze u Was ? Jak sie czujecie ?
Wiki sie szykuje na smigusa dyngusa ? :ryk:
Obrazek

Moli25

Post » Pon kwi 06, 2015 12:50 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej Aniu :) Salem11 prawda ;)
Okna nie umyłam, bo sama bałam się i słusznie - wieczorem chciałam powiesić firankę i odsunęłam łóżko a tam wielki pająki i to dwa, drugi mniejszy :strach: :strach: :strach: Nosz kuzwa, oglądam zawsze łóżko ze wszystkich stron i odkurzam za nim i co dzień sprawdzam czy tam co nie przylazło, ale to było w nogach w kącie przy szafie i tam ostatnio nie zajrzałam - i pająki to wykorzystały. Ja się pytam - po co ja mam koty?! Okna tam nie otwierałam, więc nie miały skąd przyjąć, ale coś czuje że mój małż je wypuścił - ostatnio jak nigdy poodsuwał szafki w kuchni i pewnie tam były, jemu by mysz przebiegła między nogami to by nie zauważył. I teraz moje pytanie - co wieczór kładę się spać i przychodzi do mnie Marysia i dwa pająki i wszystkie chcą być blisko mnie - dlaczego???? Wierzcie mi, ale zawsze jak jest pająk czy cokolwiek to lezie do mnie :/ A ja mam arachnofobie. W domu mam kąty wszelkie sprawdzane, ale pod szafki w kuchni nie umiem zajrzeć. A mam dwa wyloty prosto na dwór i zawsze znajdzie się droga, że jakiś przyjdzie do mnie mieszkać. Kiedyś tu dostanę zawału w tym mieszkaniu - w bloku tak nie było :/
Mąż złapał dwa pająki do kubka i wyniósł dać im kopa na do widzenia przez okno na klatce. Ja bym bez faceta nie mogła żyć - zawieźli by mnie do świrów ;) Jeden pająk a tyle strachu. Ale uzmysłowiłam sobie, że ten duży (ten na chudych nogach, ale wielki) żył tam sobie jakiś czas i mnie nie zjadł, a za to mógł zjeść jakieś fruwajki.
Bleee, w tym roku robię siatki na okna i do wentylacji.
A Wy boicie się pająków?

klaudiafj

Post » Pon kwi 06, 2015 13:24 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej Ania!
Nie Klaudia ja sie nie boje, ani mój Małżonek a Molka tym bardziej. Nawet nie wiesz jak komicznie wyglada mój małż z kotem na rękach podnosząc kota do samego sufitu bo cos Molka swoimi oczkami zobaczyła i trzeba podnosić kota bo gaduła straszna jest. Wszystkie owady u nas nie maja szans na przetrwanie- to są najlepsze biegające zabawki. Ona nawet te takie "rybki" srebrne zauważy malutkie takie ze ja z lupa bym musiała je szukać a ta stoi i patrzy sie w jeden punkt :lol:
Obrazek

Moli25

Post » Pon kwi 06, 2015 13:55 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

A wiem co to za rybki - to są rybiki :) Bardzo je lubię. W poprzednim mieszkaniu nadawałam im imiona. Jak szła mama to za nią szły takie maciupeńkie dzieciaczki gęsiego :) One żywią się grzybami i drobnoustrojami - są pożyteczne bardzo, a przy tym śliczne. Często tata rybik zwiedza łazienkę. U mnie tu był jeden w zeszłym roku a teraz chyba jeszcze śpi :) Bardzo je lubię i zawsze ratuję z wanny. Maryś też je zauważa, ale nie krzywdzi tylko siedzi pokazuje łapką, że jest. Tak mi kiedyś też pokazała pajaka i takiego pięknego robaczka czerwonego leśnego - chrząszcz te miały 1,5 cm, czerwony odwłok i długie czułki i wylęgły mi się z drewna w piwnicy i zawsze na tym drewnie przychodziły do domu, miałam ich chyba 30, ale każdy dostał drugą wolność :) Strach pomyśleć, ile się ich spaliło w kominku, bo siedziały w środku drew :( Teraz zobaczyłam co to było ściga purpurowa i dość rzadka :) Cieszę się zatem, że przyczyniłam się do wzrostu ich populacji :) Ciekawe czy taki robaczek trafi do lasu - niby skrzydła ma, ale niechętnie ich używały, chyba wcale :)

klaudiafj

Post » Pon kwi 06, 2015 17:20 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Klaudus, ja też mam arachnofobie, i też zawsze mam wrażenie e pająki zawsze muszą do mnie iść :evil: Jak Wide Lolek trzymająca coś w ustach i biegnąca w moim kierunku - wiem ze to znak by uciekać :evil: juz dwa razy położyła mi pająka na głowie... dla mnie to prawie zawał serca murowany 8O
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

[poprzednia][następna]