» Pt kwi 03, 2015 16:06
Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥
Drugą kwestią jest to że nie rozumiem ludzi za cholerę ciężką.Nie wiem czym się kierują i czego oczekują. Mowa o kobitce która przyszła do nas pracować. Najpierw składała cv a gdy Sylwia do niej zadzwoniła musiała odmówić bo coś tam się wydarzyło. Potem znów chodziła i się dopytywała i Sylwia dała jej drugą szansę i przyjęła do pracy. Popracowała kilka dni i zachorowała bo wysiadło jej gardło. Najpierw dostała kilka dni wolnego ale że jej nie przeszło to poszła na zwolnienie. Była na nim kolejny tydzień i od ubiegłej soboty wróciła do pracy. Coś ma z gardłem bo na początku chrypi a potem nie słychać jej wcale bo szepcze. Pracowała sobotę , całą niedzielę, poniedziałek i wtorek. W środę miała wolne potem czwartek i dziś piątek pracowała i jutro ma pracować cały dzień od 6 do 18. Na 9 do 13 dochodzi do niej Edzia w razie gdyby jakiś mega ruch był. Zgodziła się na to twierdząc że świąt nie wyprawia bo jedzie do córki. Dziś się poryczała że ona zrezygnuje jeszcze przed świętami bo ona nie wyrabia, nie daje rady, nie ma już siły, jutro musi 12 godz. pracować i sama być a poza tym ona jeszcze nie ma nic na święta zrobione a w ogóle to powinna iść do szpitala.
Nie wiem jak sobie wyobrażała pracę w sklepie ale chyba nie tak jak ona wygląda naprawdę. Chętnie postałaby i pogadała obsługując w międzyczasie paru klientów a to tak się nie da.
Do moich obowiązków od rana należy : wyłożenie mięsa do lady, umieszczenie na nim kasetek z cenami, sprawdzenie terminów przydatności, Zrobienie zestawienia ( terminy przydatności) i drugiego zestawienia ( zgodność towarów z cenami ), przygotowanie towaru do przeceny, wymiana cen na aktualne, przepakowanie serów, pokrojenie sera w plastry i po paczkowanie, gdy przyjedzie dostawa sprawdzenie zgodności z fakturą , wyłożenie tegoż towaru w ladzie a to co zostanie ułożenie zgodnie z kolejnością dat w chłodni. Cały czas muszę jeszcze obsługiwać klientów, na bieżąco odpisywać skrawki i dbać o porządek na stoisku.
Jej mam wrażenie wydawało się że tylko będzie obsługiwać a reszta to się zrobi sama.