Moderator: Estraven
. A moze nie zmieniac i pozostac przy sprawdzonym TOTW lub Purizonie, co do których mam pewnosc ze mu smakuja i słuza od prawie roku?rest pisze:Mam zamiar zamowic wiekszy wór karmy dla kota (1 rocznego). Do tej pory karmilam go TOTW i Purizonem (nie licząc 2 miesiecy z RC). Chcialam wypróbowac zupelnie nowa karme, koniecznie bezzbozowke. Przeczytalam mnostwo opinii ale nadal nie wiem co wybrac. W zasadzie biore pod uwage tylko trzy opcje: Orijen, Acana i Applaws. Wszystkie 3 sa w prawie identyczne cenie. Juz prawie zdecydowalam sie na Orijen (6,8 kg) ale jeszcze sie waham bo to jednak ryzyko ze kotu nie bedzie smakowala zupelnie nowa karma. A moze nie zmieniac i pozostac przy sprawdzonym TOTW lub Purizonie, co do których mam pewnosc ze mu smakuja i słuza od prawie roku?
PumaIM pisze:Yyy... jak dla mnie ten ryż niczym się nie różni od zbóż, tyle że glutenu nie ma - ale to takie same węglowodany, do niczego koyu niepotrzebne
Polina pisze:rest pisze:
A jakie widzisz różnice miedzy TOTW i Purizonem? Oczywiście nie pytam o skład, tylko odbiór karmy przez kociaka.

rest pisze:Polina pisze:rest pisze:
A jakie widzisz różnice miedzy TOTW i Purizonem? Oczywiście nie pytam o skład, tylko odbiór karmy przez kociaka.
Dziękuje za odpowiedz. Jezeli chodzi o róznice jest jedna podstawowa: kotek spozywa Purizon z wiekszym entuzjazmem i zawsze wymiata miske do czysta. Moze dlatego ze dostawal go rzadziej niz TOTW ktorego mialam 7 kg a Purizona o polowe mniej. Wydaje mi sie tez, ze Purizon jest tez bardziej aromatyczny a chrupki takie jakby wilgotne co moze sie kotu podobac. Poza tym jeszcze jedna roznica w zachowaniu - po Purizonie ma jakby wiecej energii i szybciejbiega
Arcana pisze:W wiekszości rodzajów Power of Nature, uważanej za bardzo dobrą karmę, jest brązowy ryż.