♥ Marcel i Tosia ♥ cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 01, 2015 13:22 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aia ja długo popełniałam ten błąd z kadrowaniem - za ciasne! Tak zawsze byłam z siebie dumna, że na matrycy obraz aż po same brzegi idealnie wkomponowany a potem druk i ciach - część trzeba było obciąć kosztem czegoś. Więc teraz nawet mąż mi gada - pamiętaj aby zostawić trochę marginesu Oooo :D hihi ale on mi mówi też - baterię wzięłaś? kartę wzięłaś? Aparat wzięłaś? Sama się wzięłaś? - bo ja jestem strasznie roztrzepana i zdarzyło mi się dotrzeć na miejsce bez karty pamięci ;p

Ja nie choruję na ten obiektyw, ale po tym zdjęciu już chyba troszkę tak :D Są to urocze ujęcia, a szczególnie jak właśnie fotografuje się zwierzątka i dzieci - mają wtedy takie wieeeelkie oczy. Ale nie wiem czy to jest już Rybie oko czy jakiś szeroki kąt na pełnej klatce - bo można uzyskać podobne rezultaty. Ale chyba jednak rybie oko, ale umiarkowane. A nie wiem :D

Aniu to wzięłaś nr 3? A jaki format wybrałaś, bo może Ci zrobią też duże powiększenie tego 1 ;p I fajnie, że ma białą bluzeczkę Wikusia :)

Ja uważam, że lepsze dwa super zdjęcia w ramce niż 15 średnich na mailu lub płycie cd :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro kwi 01, 2015 13:27 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Rybie oko!!...to pamiętam z sesji,bo dziewczyna do fotografa mówiła aby Jej ustawił w aparacie coś tam i powiedziała 'rybie oko' :mrgreen: Fantastycznie to wygląda,naprawdę :)

Wzięłam nr.3 i napisałam,że jeszcze poproszę o druk tego nr.1 :) Format..tu wyboru nie miałam,dziewczyna powiedziała,że będzie to duży format,ale rozmiaru nie podała :) Mówiła,że będzie wywołane na piance,cokolwiek co znaczy,bo ja się nie znam :mrgreen: piankowe zdjęcie będzie?.
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro kwi 01, 2015 13:27 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Śro kwi 01, 2015 13:31 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Proszę - http://www.vertis.pl/produkt/odbitki-na-piance

Tu małe zdjęcie produktu http://www.vertis.pl/produkty

Ja jeszcze nie drukowałam na piance, więc chyba wiem co zrobię następnego ;)

klaudiafj

Post » Śro kwi 01, 2015 13:33 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

aannee99 pisze:Oczywiście na ścianie w pokoju Wiki :D Planuję zmianę tam,malowanie ścian,tapeta ( napisy :ok: ) i wtedy pięknie zawisną tam zdjęcia 8)

Racja :ok: Choć takie ładne to i w najbardziej widocznym miejscu mieszkania bym chciała mieć :mrgreen: Powiem Ci Aniu, w sekrecie :wink: , że nie zazdroszczę ci wyboru zdjęć do wywołania :mrgreen: ja uwielbiam fotki i chyba bym chciała mieć wszystkie i jeszcze wiecej :lol:

klaudiafj pisze:Aia ja długo popełniałam ten błąd z kadrowaniem - za ciasne! Tak zawsze byłam z siebie dumna, że na matrycy obraz aż po same brzegi idealnie wkomponowany a potem druk i ciach - część trzeba było obciąć kosztem czegoś. Więc teraz nawet mąż mi gada - pamiętaj aby zostawić trochę marginesu Oooo :D hihi ale on mi mówi też - baterię wzięłaś? kartę wzięłaś? Aparat wzięłaś? Sama się wzięłaś? - bo ja jestem strasznie roztrzepana i zdarzyło mi się dotrzeć na miejsce bez karty pamięci ;p

Muszę sobie przyswoić tą wiedzę :roll: Może teraz będę pamiętać, by zostawiać ten margines (lubię ciasne kadry :roll: choć próbuję się nauczyć szerszych, by kompozycję ładnie zbudować) :mrgreen:

Czyli jednak "rybie oko", dzięki Aniu za rozwianie wątpliwości :ok:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro kwi 01, 2015 13:38 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

klaudiafj pisze:Proszę - http://www.vertis.pl/produkt/odbitki-na-piance

Tu małe zdjęcie produktu http://www.vertis.pl/produkty

Ja jeszcze nie drukowałam na piance, więc chyba wiem co zrobię następnego ;)

Fajny sposób. Tylko trzeba uważać, bo przy dużym formacie zdjęcia, pianka poliuretanowa może się po prostu złamać. Przy wieszaniu zabezpieczyłabym ją jednak w drewnianej ramie z dyktą od tyłu.
Ciekawe na kiedy wywołają te zdjęcia :spin2:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro kwi 01, 2015 14:55 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

aannee99 pisze:No tak,bo tak zrozumiałam to co dziewczyna mówiła,już podczas pierwszej rozmowy,kiedy umawiałyśmy się na sesję :) Może to ja mam problem ze zrozumieniem,sama nie wiem,wszystko jest możliwe :mrgreen:

Zdjęcia później usunę :)

Mnie też się bardziej podoba 3 bo Wikusia jest taka bardziej radosna i roześmiana.
Ostatnio edytowano Śro kwi 01, 2015 16:16 przez Ewa L., łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro kwi 01, 2015 15:48 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Ewuniu, mogłabyś usunąć zdjęcia w zacytowanym poście? Będę wdzięczna :D :1luvu:

Basiu :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Śro kwi 01, 2015 23:25 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej Aniu :1luvu: Logo faktycznie przegięcie, ale pod logiem piekne zdjecia :1luvu: To pierwsze jest cudne :1luvu:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Czw kwi 02, 2015 11:25 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej

Piękną zimę mamy,od rana śnieżyca,cudownie :ryk:
Dziewczyna mi jeszcze nic nie odpisała 8)
Obrazek

aannee99

Post » Czw kwi 02, 2015 12:23 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej Aniu :) U nas też okropnie brzydko :)
Ale co zrobić.. hmm można zaparzyć herbatkę i poczytać książkę. Ty pewnie zerkasz na dachy za swoim oknem kuchennym :D Ja okno mam przesłonięte drapakiem - u mnie tylko koty mają widok na świat ;p

klaudiafj

Post » Czw kwi 02, 2015 16:37 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Hej Aniu, ogona Faktycznie dobija, u mnie też śniezyca 8O
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Czw kwi 02, 2015 16:56 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Pogoda naprawdę fatalna...o 19 idę z Wiki do okulisty, mam nadzieję, że tym razem nie spędzimy tam 4 godzin czekając w kolejce tak jak ostatnio. Okulistka powiedziała żebyśmy o 19 przyszły,to może już nie będzie tyle osób,ale gwarancji nie daje żadnej
..
Obrazek

aannee99

Post » Czw kwi 02, 2015 18:09 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Rozmawiałam z naszą fotografką..i wysyła dzisiaj do Poznania te dwa zdjęcia,które pójdą do druku - 40 cm x 35 cm :) Po świętach będą do odbioru. Z kolei co do zdjęć z tym znakiem,to normalnie zdjęcie kosztuje z sesji 20 złotych,ale Kasia powiedziała,że wie iż jestem zwierzolub :mrgreen: to po 5 złotych za zdjęcie i będzie w porządku,zgodziłam się oczywiście. Tak więc te 6 zdjęć mam już na @ bez znaku na nich :ok:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

aannee99

Post » Czw kwi 02, 2015 18:44 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Mina Marcelka jak zwykle bezcenna - on ma wyraz twarzy jak Garfield - ciągle uśmiechnięty :D

Super powiększenia! Zobaczysz jak to będzie rewelacyjnie wyglądać - dopiero na tak dużych zdjęciach jest efekt wow! :)

klaudiafj

[poprzednia][następna]