Pelcia, Różyczka i Łobuziki. FOTO

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 05, 2015 10:33 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

orrany! ale super! :) fantastyczna relacja zdjęciowa
i kluseczki :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Siup-siupek to fajny gość :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Czw mar 05, 2015 20:38 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

A fotograf jaki zdolny :ok: :ok:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Sob mar 07, 2015 0:54 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

Modjeska pisze:A fotograf jaki zdolny :ok: :ok:

Jak się jest ślicznym to fotograf praktycznie nie może nic zepsuć, nawet jakby się starał.

pozdrawiam
SiupSiupek
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Sob mar 07, 2015 11:07 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Nie mar 29, 2015 17:15 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

Czy zakwitły u Was na balkonie prymulki? A może bratki?
Taka cisza tutaj :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Wto mar 31, 2015 19:38 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

genowefa pisze:
Modjeska pisze:A fotograf jaki zdolny :ok: :ok:

Jak się jest ślicznym to fotograf praktycznie nie może nic zepsuć, nawet jakby się starał.

pozdrawiam
SiupSiupek

To może jakaś wiosenna sesja zdjęciowa :201494 Pliss
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro kwi 01, 2015 16:10 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

Modjeska pisze:To może jakaś wiosenna sesja zdjęciowa :201494 Pliss

Sesji wiosennej na razie nie będzie bo pogoda nie sprzyja, a balkon brudy, że aż strach :oops:

Mamy gościa w klatce na górze od 23 marca. Kotka Płaczka lat minimum 14. Podobno zniknęła na dwa tygodnie, a potem pojawiła się cała poraniona, we krwi, nie wiadomo, czy przeżyje, bo nic nie je, na pewno coś boli, ma obrażenia wewnętrzne i zewnętrzne, ktoś ją skopał, albo gazem potraktował i.t.d.
Miejscowy wet trzymał ją w klatce dwa dni po 50 zeta za dzień (ja byłam na krótkim wyjeździe), dał jej antybiotyk i powiedział, że jak przeżyje, a jak nie to nie. Bez komentarza.
Zabrałam więc Płaczkę (imię nie jest przypadkowe) na Białobrzeską, gdzie okazało się, że kot jest cały, oprócz mordki, która faktycznie była paskudnie obtarta. Dostała krople do oczu, bo wrzód się zaczął robić oraz antybiotyk pod skórę. Wyniki krwi jak na czternastkę super. Faktycznie była strasznie chuda. Ja mam taką teorię, że była gdzieś zamknięta, a te obtarcia to od prób wydostania się. Miałam ją dzisiaj wypuszczać, ale pogoda taka, że psa byś nie wygonił, a co dopiero kota.

Chrumci poprawiły się wyniki, Pani Doc zmniejszyła ilość kroplówek i wycofała catosal i ornipural. Niestety chyba nie wyszło to Chrumci na dobre :( Jutro z nią jadę znowu do lecznicy.

Poza tym zmieniliśmy nieco wystój wnętrza w kuchni i kotki dały znać co o tym myślą robiąc kupę na środku :twisted:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro kwi 01, 2015 17:57 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

Poczekamy na sesję bo widać nie tylko pogoda nie sprzyja ale i "program" zajęć bogaty :strach: W Zalesiu zresztą też paskudnie. Psa by nie wygonił ale Małe samo się pcha do lasu a potem przychodzi cała mokra i ubłoconymi łapkami stawia mi pieczątki na biurku :evil:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Śro kwi 01, 2015 21:39 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

Dla spragnionych zdjęć, lokatorka z góry, Płaczka vel Misia. Bo ona dla nas Misia już jest :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Czw kwi 02, 2015 12:25 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

Jak ona Płaczka jak widać, że jakimiś inwektywami kocimi rzuca w stronę fotografa :strach:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Czw kwi 02, 2015 18:10 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

Biedna Misia :( straszna historia :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Sob kwi 04, 2015 16:12 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

chyba dobrze ze nie jest miziasta :roll:
:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Sob kwi 04, 2015 19:14 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

Jak Misia? Jak kuchnia, zaakceptowana przez stado?

A tak w ogóle to wszystkiego najlepszego, najzdrowszego i najprzyjaźniejszego :1luvu:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Post » Sob kwi 04, 2015 19:50 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wszystko o SiupSiupku :)

Świąteczne króliki życzą wszystkim Ciociom zdrowych i spokojnych Świat Obrazek

Obrazek
Obrazek

Maryla pisze:chyba dobrze ze nie jest miziasta :roll:

Problem jest taki, że jest stara i sobie już kiepsko radzi na podwórku. Zresztą zawsze była przeganiana przez Czarną Cholerę & Sp. Z.O.O. Wypadałoby zabrać ją do domu. Kryśka brała do siebie takie koty. Ale niestety Kryśka sama jest bardzo posunięta w latach i na dodatek ma niezbyt miłego kota rudego Olka i w ogóle to się martwię równiez oto co będzie z tym kotem jakby miał pecha i przeżył Kryśkę, co jest niestety realne. Podsumowując wypadałby, żebym to ja wzięła Miśkę, ale takiej opcji dopóki jest z nami Chrumcia. Poza tym, jeżeli Płaczka jest gnębiona przez inne koty, to u mnie w domu spotka ją to samo :( i na dodatek nie będzie mogła się gdzieś wynieść.

P.S. Nie udało mi się jeszcze jej wypuścić, chociaż robiłam już dwa podejścia. Oba zniweczone przez opady deszczu lub śniegu. Kolejne podejście w poniedziałek, ma być już lepiej z tą pogodą.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pt kwi 10, 2015 20:59 Re: Pelcia, Różyczka i Łobuziki. Wesołych Świąt :)

Chrumcia ma drugi poważny kryzys :(
Zaraz po Świętach przestała jeść, nawet swoje ulubione mleczko. Wczoraj byłyśmy w lecznicy, kroplówka dożylna.
W wynikach krwi po raz pierwszy przekroczone normy potasu :(
Krea: 9,74
Mocznik: 274,97
Fosfor: 6,27
Potas: 6,35

Jak zobaczyłam te wyniki, to cały dzień ryczałam po kątach. Konsultacja u dr. Cetnarowicz dopiero po pracy była.
Chrumka dostała baterię leków i znowu dajemy sobie tydzień na to, czy się polepszy, czy już tylko zjazd w dół.
Dodatkowo miał być zbadany sód, bo jego obecność może świadczyć o jakiejś dodatkowej chorobie nadnerczy, którą na szczęście się leczy.
Ale coś Pani Doc nie dzwoni, więc pewnie jednak nie ma wyników dzisiaj.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

[poprzednia][następna]