♥ Marcel i Tosia ♥ cz. 4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 01, 2015 12:27 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

No tak,bo tak zrozumiałam to co dziewczyna mówiła,już podczas pierwszej rozmowy,kiedy umawiałyśmy się na sesję :) Może to ja mam problem ze zrozumieniem,sama nie wiem,wszystko jest możliwe :mrgreen:
Ostatnio edytowano Czw kwi 02, 2015 11:30 przez aannee99, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Śro kwi 01, 2015 12:30 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

trochę z tym logo przegięli
zamazuje obraz bardzo
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Śro kwi 01, 2015 12:31 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Tak,bardzo..i fakt,nie fajnie się oglądało,ale wybrałam zdjęcie nr.4 do druku.Zastanawiałam się nad 3 - bo też mi się podoba,ale padło jednak na 4 :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro kwi 01, 2015 12:35 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Tak, nr 4 o tyle fajnie, że widać troszeczkę spódniczki, więc ciupkę koloru będzie (szkoda, że bardziej jej nie wkomponowali w zdjęcia, bo bardzo ładna i dobry kontrast by był). Nr 3 bardzo ładne. Nr 1 zabawne :)
Marcelli wygląda na całkiem zrelaksowanego :D

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Śro kwi 01, 2015 12:36 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Nie zlikwiduje loga, choć zależy jakie ono jest. Tamta dziewczyna może mówiła jedno, bo sama źle zrozumiała, a fotograf do którego należało studio może jednak ma inne praktyki i wyszło co innego z tego.

Tak jak mówię - na etapie wstępnym to jest normalne, że klient dostaje wglądówki z logo - ja w ogóle wysyłam miniaturki zdjęć, tylko do ogólnego wglądu, ale przerzucę się też na takie duże logo, bo wtedy zdjęcia do wglądu będą większe. Wstępny wgląd jest po to, aby klient mógł sobie sam wybrać ujęcia, które mu się podobają. Później fotograf te wybrane zdjęcia drukuj i nagrywa na płytę, gdzie powinno być tak, że z logiem daje zdjęcia do internetu a bez loga z większą rozdzielczością do druku (ale nie pełne formaty, zazwyczaj daje się przygotowane do 15x21).

Jednakże nie fajne jest to, że jedno powiedzieli a drugie zrobili, bo skoro już tak wyszło to mogli odżałować, skoro nie umieją się między sobą dogadać. Nie mówiłabym tak, ale jeżeli kazała Ci przynieść pendriva i chciała od razu zgrać zdjęcia a potem wychodzi z tego zupełnie coś innego to jednak coś jest nie halo i się między sobą nie dogadali.

EDIT: Takiego loga się usunąć nie da! Piszę z wykrzyknikiem, bo jestem przeciwna usuwaniu loga, ALE! No trochę przesadzili!!!! Na pierwszym zdjęciu guzik widać co jest pod spodem.

ANIU pierwsze zdjęcie jest świetne! To bym wybrała ;)

Nic się nie przejmuj - zapraszam do mnie jak coś :D
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro kwi 01, 2015 12:41 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

No serio, przegięli z tym logiem :/

Marcelek sam wygląda na przerażonego, biedny taki na tym stole :)

Sama nie wiem co napisać - z tego co opisujesz to trochę nie tak to powinno wyglądać.

Jeszcze 3 mi się podoba :)

Ale ogólnie sesja bardzo fajna i to czarne tło super :)

klaudiafj

Post » Śro kwi 01, 2015 12:47 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Aia pisze:Tak, nr 4 o tyle fajnie, że widać troszeczkę spódniczki, więc ciupkę koloru będzie (szkoda, że bardziej jej nie wkomponowali w zdjęcia, bo bardzo ładna i dobry kontrast by był). Nr 3 bardzo ładne. Nr 1 zabawne :)
Marcelli wygląda na całkiem zrelaksowanego :D

Właśnie,ta spódnica rozjaśnia zdjęcie :) A Marcel..no cóż,szybko wszyscy stwierdziliśmy,że to urodzony model jest :mrgreen: W pewnym momencie zasnął mi na rękach,mrucząc przy tym.Wiktoria miała chwilę odpoczynku pomiędzy zdjęciami,więc wzięłam go na ręce,mruczydło mi usnęło słodko :ryk: Te zdjęcia gdzie Marcel jest sam,to postawiłam go na podeście,wtedy nie czuł się bezpiecznie,na rękach u Wiki - było najlepiej :)

Klaudia Otóż to,dziewczyna sama powiedziała mi,że pendrive mam zabrać ze sobą do studia,więc już sama nie wiem co o tym myśleć.Wychodzi na to,że ja zrozumiałam wszystko tak jak zrozumieć powinnam,tak jak mi powiedziano,a wyszło jak wyszło.Zdjęcia były robione w studio fotografa,którego stronę tutaj podałam,ale to nie On robił zdjęcia, zdjęcia robiła dziewczyna,która pracuje w schronisku naszym :) On udostępnił Jej sprzęt oraz studio.

Te pierwsze zdjęcie też mi się bardzo podoba,śmieszne jest,prawda? :mrgreen:

Kurde,Klaudia....gdyby nie odległość,która nas dzieli,to już dawno bym się z Tobą umawiała,ale..wiesz..nie ma rzeczy nie do przeskoczenia,tak uważam :1luvu:
Obrazek

aannee99

Post » Śro kwi 01, 2015 12:54 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Tak, pomysł na pierwsze zdjęcie jest świetny. Ale raczej nie do wywołania (moze gdyby cień uszu Marceka nie zakrywał ust Wiki..)
3 jest chyba moim faworytem, ładnie wykadrowane :)
Niezależnie które wybierzesz, będzie ekstra wyglądać powieszone na ścianie :)

Aia

Post » Śro kwi 01, 2015 12:57 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Tak, ja bym wybrała pierwsze, bo zawsze jak na nie spojrzysz to siłą rzeczy się uśmiechniesz, a takiego sama nie zrobisz - tego kąta nawet ja nie mam ;)
Pozostałe portrety są standardowe, ale kto powiedział, że ma być standardowo - ja bym wzięła na druk pierwsze.
Może ewentualnie kupiłabym jeszcze jedno za 20 zł na pamiątkę - wszak to na całe życie ;)
Ja też tak robię, że jest sesja, umówiona liczba zdjęć, ale można dokupić następne ujęcie.
Aia ma rację - 15 zdjęć można było wysłać, no ale skoro oni stwierdzili, że zdjęcie ma być jedno to 6 wystarczy, by to jedno wybrać. Ale z drugiej strony mnie by zależało na sprzedaży - więc do wglądu wysłałabym większą ilość (szczególnie skoro wiem, że klientowi się podobało i które nawet) i liczyłabym, że może dokupi coś jeszcze :) Więc dla mnie to nie zrozumiałe.I te logo, takiego nie będę wlepiać to na pewno - tu chyba się logo podziwia a nie zdjęcia ;) Marcelkowi też na buzie przylepili. Na jednym nawet się wysilili i je rozciągnęli artystycznie ;p

Tak wiem, odległość jest znaczna :)

RACJA z tym cieniem - ja aż tak nie przeniknęłam tego loga, żeby dojrzeć cień ;)

Co do "ładnego wykadrowania" - potem w druku zależnie od formatu trzeba zdjęcie przyciąć. To jest ciasno wykadrowane - i może się zdarzyć (bo nie znamy formatu), że je przytną. Ale może format będzie taki, że nie trzeba będzie dokadrowywać.
Ostatnio edytowano Śro kwi 01, 2015 13:01 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

Post » Śro kwi 01, 2015 13:00 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Cieszę się oczywiście z tego,że te 1 zdjęcie będzie wywołane w dużym rozmiarze,zawsze to pamiątka,a te zdjęcia i tak sobie zostawię przecież,dla mnie..do wglądu :D
Obrazek

aannee99

Post » Śro kwi 01, 2015 13:03 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

:) Ja bym wzięła dwa :) 1 i 3 :)

klaudiafj

Post » Śro kwi 01, 2015 13:07 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Klaudiafj, myślę podobnie - większa ilość zdjęć = większe prawdopodobieństwo, że klientowi spodoba się kilka i będzie je chciał mieć :mrgreen: W szczególności, że 2 z 6 to sam Marcelek bez Wiki i to w bardzo zwyczajnej pozie.
Zawsze się zachwycam fotkami robionymi w stylu nr 1 (chciałabym mieć taki obiektyw :roll: kiedyś widziałam dziewczynę robiącą zdjęcia w tłumie na koncercie, z odległości nie większej jak pół metra od obiektu. Ujęcia wychodziły niesamowicie, łapała się cała postać fotografowanej osoby, a od niej "zakrzywiała się" reszta publiczności)
Klaudiafj, szkoda, że nie mieszkasz blisko wszystkich Nas :mrgreen:

klaudiafj pisze:Co do "ładnego wykadrowania" - potem w druku zależnie od formatu trzeba zdjęcie przyciąć. To jest ciasno wykadrowane - i może się zdarzyć (bo nie znamy formatu), że je przytną. Ale może format będzie taki, że nie trzeba będzie dokadrowywać

To zawsze jest moja zmora :roll: A wywołuje przeważnie fotki koncertowe... i czasami NIE DA SIĘ przyciąć do rozmiaru zdjęcia, by nie popsuć ujęcia... To mzoe i lepiej, ze Ania wybrała do druku nr 4.
Ostatnio edytowano Śro kwi 01, 2015 13:11 przez Aia, łącznie edytowano 2 razy

Aia

Post » Śro kwi 01, 2015 13:08 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

klaudiafj pisze::) Ja bym wzięła dwa :) 1 i 3 :)

Przekonałaś mnie,napisałam @,że proszę jeszcze ( odpłatnie oczywiście ) o wydruk zdjęcia nr.1 8) No fajne jest,oryginalne..śmieszne :)
Obrazek

aannee99

Post » Śro kwi 01, 2015 13:20 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

aannee99 pisze:
klaudiafj pisze::) Ja bym wzięła dwa :) 1 i 3 :)

Przekonałaś mnie,napisałam @,że proszę jeszcze ( odpłatnie oczywiście ) o wydruk zdjęcia nr.1 8) No fajne jest,oryginalne..śmieszne :)

:ok:
Masz już pomysł gdzie zawisną zdjęcia? :)

Aia

Post » Śro kwi 01, 2015 13:22 Re: ♥♥♥ Luna,Marcel,Tosia ♥♥♥ cz. 4

Oczywiście na ścianie w pokoju Wiki :D Planuję zmianę tam,malowanie ścian,tapeta ( napisy :ok: ) i wtedy pięknie zawisną tam zdjęcia 8)
Obrazek

aannee99

[poprzednia][następna]