UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 18, 2015 21:37 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

mam wrażenie kopania się z koniem..
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw mar 19, 2015 8:49 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Założycielka wydarzenia już w zeszłym roku dostała ode mnie info, jak pani K. chciała kociaki z panleukopenią. Załatwiła wtedy dla nich ponoć surowicę, która okazała się być cykloferonem.
Założycielka chce takie info na pw a nie na wydarzeniu.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Czw mar 19, 2015 9:03 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

to trochę bez sensu, bo skoro nagłośniłoby się sprawę to może słynna IKA byłaby spalona z góry ?
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt mar 20, 2015 21:54 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Na FB nie da rady kogos spalic "z gory". Sprawy trzeba zalatwiac na priv, i cichcem dalej sledzic poczynania delikwenta. Za kazdym razem gdy w czyms bierze udzial, informowac zainteresowanych na pw. Otwarta wojna i pyskowki prowadza do blokowania przez atakowanego, wtedy profil jest przed nami ukryty, takoz wszystkie ruchy tego osobnika.

Fb to nie miau.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon mar 30, 2015 11:29 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Nie wiem, czy to nie nastepna proba, na wszelki wypadek ostrzeglam organizatorki: https://www.facebook.com/events/872848799441743/
Niestety na priv nie moge ostrzec organizatorki, nie jestesmy znajomymi.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon mar 30, 2015 11:37 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

miszelina pisze:Nie wiem, czy to nie nastepna proba, na wszelki wypadek ostrzeglam organizatorki: https://www.facebook.com/events/872848799441743/
Niestety na priv nie moge ostrzec organizatorki, nie jestesmy znajomymi.

Napisz jej na pw a ja ją poinformuję żeby zajrzała w folder "inne"

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon mar 30, 2015 11:44 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

miszelina pisze:Nie wiem, czy to nie nastepna proba, na wszelki wypadek ostrzeglam organizatorki: https://www.facebook.com/events/872848799441743/

Ja też 8)

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Pon mar 30, 2015 11:53 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Wyedytowalam posta - link jest na priv do organizatorki.
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 31, 2015 9:23 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Niestety, IKA nadal działa.
Chciała tą kotkę: https://www.facebook.com/events/1582073425392459/
A potem inną, również pobitą. Oferowała DS.

martazd

Od: Nie lis 04, 2007 23:46

Post » Wto mar 31, 2015 14:26 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Macie jakis pomysł jak ostrzec innych ? My to wiemy, komu sie da - powiemy, ale co z ludźmi, którzy jej nie znają?

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Wto mar 31, 2015 14:30 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Dzisiaj wyslalam kilka privów na FB z namiarami do watku. Nie mam niestety pomyslu, jak dotrzec do wszystkich potencjalnych "ofiar" IKI :( Jak ktos slusznie zauwazyl w wydarzeniu, ktore na FB stworzyla ZofiaSasza, ona moze zmieniac dane profliowe, dzialac przez podstawione osoby :(
Obrazek

miszelina

Post » Wto mar 31, 2015 14:56 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Niech mi ktoś to wytłumaczy bo serio nie kumam co się na tym świecie dzieje..Wiem,że ochrona danych osobowych jest posunięta do granic absurdu, ale jeżu mój kolczasty w dobie internetu nie ma możliwości ostrzeżenia szerszego grona ludzi kto zacz ta wredna baba? A inne instancje? Jakieś zgłoszenie wszędzie gdzie się da, do prokuratury ( przecież za znęcanie się nad zwierzętami jest paragraf ) na policję do straży dla zwierząt no wiecie o co chodzi? Co jest do cholery z tymi ludźmi przecież z tego co czytam to już nie pierwszy raz babsztyl działa i nawet nie zmieniła modus operendi... I co nie ma na nią siły czy jak????
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocia_mendka

Od: Pt paź 11, 2013 18:40

Post » Wto mar 31, 2015 15:18 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

nooo, mozna zrobic event o tym samym tytule co ten watek i zapraszac ludzi ;) jak jakas fundacja bedzie miala taki cos w podpisie, na zdjeciu czy tablicy, ludz chcacy oddac do DT kota byc moze z ciekawosci wejdzie na watek. Natomiast jesli nie ma FB to...qpa

czarnykapturek

Od: Pt wrz 21, 2012 18:54

Post » Śro kwi 01, 2015 8:23 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Ona zmienia dane osobowe, działa przez podstawione osoby i - niestety - najwidoczniej nie jest wystarczająco umierająca, by nie próbować "ratować" następnych zwierząt.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro kwi 01, 2015 15:47 Re: UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śl

Pisałam wcześniej o tym, żeby zgłosić to do odpowiednich służb, pisałam też do fundacji Centaurus w tej sprawie, bo nie wiedziałam co w tej sytuacji można zrobić (a akurat jestem ich członkiem) - dostałam instrukcje. Nawet oferowali, że mogą sami to zgłosić. Sprawa się zdusiła w zarodku, a potem napisano tutaj, żeby już tu nic nie komentować, bo pani już nie działa.

Jeżeli ona ściąga koty na DS to gdzieś ten dom musi mieć i trzeba by było to wybadać. Potem zgłosić to do PIW a nie do TOZu, aby nasłali kontrolę. Takie dostałam instrukcje od fundacji. Powiatowa Inspekcja Weterynaryjna może tu najwięcej zdziałać.
Przeczytałam wtedy cały wątek i chciałam pomóc. Świadkowie, którzy mieli swoje historie za dowód, nie chcieli tego rozgrzebywać, nawet jak podziała się tragedia z kotem. Trochę włożyłam zaangażowania w sprawę, ale nie pociągnę wozu, który nie chce jechać, bo guzik mam do sprawy - tylko to co tu wyczytałam. Odniosłam wrażenie, ze niektórym zależało, żeby sprawa ucichła, choćby dlatego, że gdyby na tamten czas zabrać tej pani koty to trafiłyby do schroniska, co jest nie na rękę niektórym. I sprawa ucichła, aż do teraz jak znowu odzywają się nieśmiałe głosy.

edit. źle to sformułowałam. Kontaktowałam się z autorką wątku w tej sprawie. Byłyśmy na etapie ustalania co dalej robić. Ale potem wyszło, że już po wszystkim, kotów nie ma, pani chora, mamy zostawić ten temat. No i tak nastała cisza w eterze.

I jeżeli ona ma znowu koty i mamy powtórkę z rozrywki to jak z gniazdem pająka - nie da rady zlikwidować poszczególnych sztuk (czyli pojedynczych działań ten pani) ale trzeba to od środka zlikwidować. Nie chcę nawet myśleć o tych kotach, że mogłoby się to dziać znowu, jeżeli tak jest to trzeba coś zrobić :(
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

[poprzednia][następna]