PALUCH 12! MRAU. Kotów jest już ponad 100 :( Pomocy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob mar 28, 2015 22:40 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Aha, jakby ktoś pytał kocurek 112/15 (może Naparstek?) na lewej tylnej stópce ma jedną czarną poduszkę pod paluszkiem (reszta różowa). A na prawej tylnej czarna jest ta największa poduszka, pozostałe różowe :wink: .

Nie pytajcie jak wygladają stopy pozostalych kotów, bo nie mam pojęcia :mrgreen:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Sob mar 28, 2015 23:18 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Niestety nie pamiętam, jakie poduszki miał Laki - na mój widok raczej brzucha nie wywalał, bo ja byłam ta zła od podawania leków w razie "w" ;)

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Sob mar 28, 2015 23:19 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Czemu nie Naparstek? A do 104 pasuje mi Mereżka, a przynajmniej pasowała, kiedy ją jeszcze tydzień temu widziałam.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Sob mar 28, 2015 23:57 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Revontulet pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek

Mój Myszak ma sobowtóra kolejnego :)

Oswajam się od roku z nieuchronną śmiercią mojego Myszaka (wada serca), kiedy umrze, pewnie dla ukojenia ducha wezmę sobowtóra z Palucha.

Wielu adoptujących tak samo postępuje - szukają podobnego kota do ich zmarłego kota.

... a potem się dają namówić na inne umaszczenie ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Nie mar 29, 2015 0:09 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Aniu,na razie dbaj o Niego i niech w spokoju i cieple Domu dotrwa swych ostatnich dni .
Nie licz kiedy , ciesz się tym co jeszcze przed Wami .

Pozdrawiam .Q.
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Nie mar 29, 2015 0:36 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Dużo szczęścia Fryteczko w Twoim własnym domu. :lol: :lol: :lol: No i mocne kciuki za 2 trochę wcześniej urodzone kocie damy: śliczną,charakterną Bubę 98/15 i urzekającą,przekochaną burasię Alpakę 99/15,aby i One w nadchodzącym tygodniu pojechały do swojego osobistego,wspólnego domu. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Nie mar 29, 2015 17:05 Re: PALUCH 12! GPK MRAU. 17 kotów w schronie. Dante umiera!

Dzisiaj adopcji było 0 8O Natomiast jedna rodzina zamierza przyjechać po Kordonka 96/15 jak tylko ten zakończy kwarantannę, a kolejne dziewczyny - być może jutro po Godulę 92/15.
Ja siedziałam dzisiaj prawie cały czas w A2, najpierw dopieszczając po kolei wszystkie koty, a potem urządziłam SPA Tamburynowi 101/15. Ma wygolony cały grzbiet, ale na łapkach i po boczkach zostało masa kołtunów. Jest to kot o niebiańskiej wprost cierpliwości, nie drapie, nie gryzie, pozwala wszystko ze sobą robić. Po dzisiejszym dniu jest dokładnie wyczesany :mrgreen: Potem chciałam powtórzyć tą sztuczkę ze 113/15, ale niestety i ona najpierw musi być ogolona - na grzbiecie ma masakryczne kołtuny nie dające się wyczesać, a nie chciałam jej przysparzać dodatkowego bólu bo z pyszczka nadal leci jej ropa :(
Generalnie nie było chyba zbyt wielu potencjalnie zainteresowanych adopcją, ale na ten temat więcej może napisać magdar 77, ona dłużej była w A1.

W A1 "rezydują" obecnie dwa szczeniaki, w tym jedna suczka - taka kremowa w typie owczarka belgijskiego - zwrócona po 3 tygodniach bo jest "zbyt energiczna" :twisted:

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Nie mar 29, 2015 17:15 Re: PALUCH 12! GPK MRAU. 17 kotów w schronie. Dante umiera!

Energiczny szczeniak? 8O Szok!

Trzymam kciuki za Godulę i oczywiście za Kordonka (choć o niego to chyba możemy być zupełnie spokojni) :ok: :ok: :ok:
Godula została wysterylizowana? :P

Gremlin mnie martwi :( . Jeśli posikuje to trudno będzie coś dla niego znaleźć, mimo cudownego charakteru :( .
A może to nie jest kwestia nietrzymania moczu tylko zaplenia pęcherza/struwitów?
Obrazek

Revontulet

Post » Nie mar 29, 2015 18:49 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Dobry Wieczór :)
Witam i od razu sobie robię back to reality- przy niedzieli ;)

W schronisku same sukcesy, efektywność lepsza niż można było sobie wymarzyć, bezapelacyjnie najlepszy start w sezon- ever! :ok: :201440

Niestety w DT i grupowych funduszach już nie tak kolorowo dlatego mam ogromną prośbę udostępnianie i wsparcie dla schroniskowcyh bied poza schroniskowymi murami.

Wiadomo jak jest- nikt nie tymczasuje łatwych przypadków, dlatego, te które są w MRAUowych domach to chorusy, potencjalni jedynacy, felvki- no nie ma lekko, szczególnie jeśli zaraz zaroi się od miękkich, miauczących kuleczek. :roll:

:arrow: Dantemu chcemy zapewnić godną (zdecydowanie przedwczesną) jesień życia. Kombinowaliśmy jak się dało, ale FIPa człowiek nie oszuka :(
Revontulet pisze:Dante, kocurek wyrzucony w kartonie na śmietnik. Adoptowany i po tym jak zachorował, znowu potraktowany jakby był śmieciem (oddany do schroniska w celu uśpienia).
Dante został przez nas przebadany wzdłuż i wszerz. Niestety wszystko wskazuje na to, że ma FIP bezwysiękowy.
Dzięki MissJoas ma zapewniony spokój, miłość i najlepszą opiekę. Do końca.
Nie uda nam się go uratować, ale robimy wszystko, żeby żył komfortowo. Tak długo jak to będzie możliwe.
Ale to kosztuje. Prosimy, pomóżcie nam pomagać Dantemu.

Będziemy przeogromnie wdzięczni za nawet najdrobniejsze wpłaty na nasze konto w Fundacji VIVA:
93 2030 0045 1110 0000 0255 7970
Tytuł przelewu: darowizna dla GPK Mrau - Dante
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva!
ul. Kawęczyńska 16 lok. 39
03-772 Warszawa

Zachęcamy też do kupowania na Allegro cegiełek dla Dantego:
http://charytatywni.allegro.pl/listing? ... uery=dante

Tutaj więcej informacji o Dante:
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 536&type=1

Obrazek

:arrow: Gwiazdka ciuła na operację. To ta "trzykrotna zwrotka" z podniebieniem do zoperowania i pęcherzem do naprawienia- mocno uogólniając

więcej tu: https://www.facebook.com/gpkmrau i tu: https://www.facebook.com/gwiazdkakot

...a za same te dwa stworzonka pękło ponad 2000 zł :?

:!: Każde udostępnienie na wagę złota/kolejnego kociego życia! :!:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Nie mar 29, 2015 19:38 Re: PALUCH 12! GPK MRAU. 17 kotów w schronie. Dante umiera!

Revontulet pisze:Energiczny szczeniak? 8O Szok!

Trzymam kciuki za Godulę i oczywiście za Kordonka (choć o niego to chyba możemy być zupełnie spokojni) :ok: :ok: :ok:
Godula została wysterylizowana? :P

Gremlin mnie martwi :( . Jeśli posikuje to trudno będzie coś dla niego znaleźć, mimo cudownego charakteru :( .
A może to nie jest kwestia nietrzymania moczu tylko zaplenia pęcherza/struwitów?

Godula nie jest wysterylizowana, mowa była o adopcji warunkowej.

Monika_Wolska

Od: Sob paź 15, 2011 19:17

Post » Nie mar 29, 2015 20:39 Re: PALUCH 12! GPK MRAU. 17 kotów w schronie. Dante umiera!

Bo ona chyba nadal jest leczona?
Tym bardziej trzymam kciuki za adopcję :ok:
Obrazek

Revontulet

Post » Nie mar 29, 2015 23:11 Re: PALUCH 12! GPK MRAU. 17 kotów w schronie. Dante umiera!

Wieści z domu białej w bure łatki Dakoty 676/14 ,adoptowanej 30.12.2014r. " Właśnie mijają 3 miesiące od kiedy zabrałam ze schroniska tygrysa,lwa i panterę w jednym kocie o imieniu Dakota.Dziś koteczka o imieniu Lulka ma się całkiem dobrze,podtuczyłam Ją troszkę,kocha mnie,ale nie do końca.Jest bardzo nieufna i naprawdę widać po Niej,że musiała być mocno skrzywdzona przez człowieka.Ale damy radę i cały czas pracujemy nad psychiką Koteczki. Zdjęcia Dakoty/Lulki wklei sonata
Lulka :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Pon mar 30, 2015 2:52 Re: PALUCH 12! GPK MRAU. 17 kotów w schronie. Dante umiera!

108/15 jakie piękne umaszczenie, macie więcej zdjeć? :))

Za Dantego i"zwrotkę" dużo kciuków, pomoc nie pomogę, ale udostępnię na pewno.
Cieszy ta mała ilośc kotow w schronie bardzo, właśnie miałam pytać, kogo w takim razie podstawiacie z DT, skoro same takie trudne przypadki... Może pokażcie tez Wasze do adopcji z DT? :)

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pon mar 30, 2015 7:06 Re: PALUCH 12! GPK MRAU. 17 kotów w schronie. Dante umiera!

Na prośbę Mau wklejam zdjęcia białej w bure łatki Dakoty 676/14, adoptowanej 30.12.2014 .r
Obrazek
Obrazek
Obrazek.
Mam nadzieję, że będą adopcje w nadchodzącym tygodniu, również właśnie z DT, które tak samo są przedstawiane i pokazywane na tablicy jak i Paluszki.
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Pon mar 30, 2015 16:22 Re: PALUCH 12! GPK MRAU. 17 kotów w schronie. Dante umiera!

Szalony Kot pisze:108/15 jakie piękne umaszczenie, macie więcej zdjeć? :))

A co, jesteś zainteresowana adopcją? :wink:
Jakby co zdjęć mamy sporo :mrgreen:

Szalony Kot pisze:
Za Dantego i"zwrotkę" dużo kciuków, pomoc nie pomogę, ale udostępnię na pewno.
Cieszy ta mała ilośc kotow w schronie bardzo, właśnie miałam pytać, kogo w takim razie podstawiacie z DT, skoro same takie trudne przypadki... Może pokażcie tez Wasze do adopcji z DT? :)

Koty w DT dumnie prezentują się na pierwszej stronie :D A także na stronach: http://mrau.com.pl/ i https://pl-pl.facebook.com/gpkmrau

W skrócie:
111/15 - Tiger u Ozymandias
Obrazek

Szagaj u P. Ani - tylko na dokocenie
Obrazek

96/14 - Gaja u MAU - na jedynaczkę
Obrazek

844/14 - Milka- FeLV +
Obrazek

972/14 - Dasza FIV+
Obrazek

Mamba - u akne
Obrazek

Michalinka
Obrazek

Michaszek
Obrazek

Poza tym pod naszą opieką są:

25/15 (p.770/14) - Sati
Obrazek

17/15 - Latte - u magdar77
Obrazek

44/15 - Marcel - FeLV+, u AnielkaG
Obrazek

83/15 (p.980/14) - Dante - u MissJoas
Obrazek

Gwiazdka
Obrazek

Zaglądacie czasem na paluchowe strony?
Wczoraj do schroniska wrócił Flap 118/15 (poprz. nr 86/15) - z dwójki czarnych to ten mniejszy, dziczący.
Wrócił, bo się nie zsocjalizował (dostał na to tylko tydzień!), wywalał jedzenie z miski, nie korzystał z kuwety. Przy pakowaniu do transportera mocno kogoś pogryzł więc pewnie ma zafundowaną obserwację.
Obrazek
Obrazek

Revontulet

[poprzednia][następna]