wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 27, 2015 12:28 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

marta765 pisze:Ja mam zamiar jutro być w schronisku od 10 tej

Śuper :1luvu: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt mar 27, 2015 18:42 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

ruru pisze:
marta765 pisze:Ja mam zamiar jutro być w schronisku od 10 tej

Śuper :1luvu: :ok:

Marta, zwróć uwagę na Zenka, proszę.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Pt mar 27, 2015 18:46 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

W ciągu jednego dnia mam trzy zapytania o Londona 8O
Obrazek

magicmada

Post » Pt mar 27, 2015 19:19 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

super. jakieś obiecujące domki? bo ja jeśli nikt lepszy się nie trafi to oczywiście że bym go wzięła ale zdaję sobie sprawę ze dom gdzie on będzie only one będzie sto razy lepszy. Ja się ciągle biję z myślami bo wiem że byłoby na początku ciężko z moimi i w ogóle kurna wiem że to nierozsądne finansowo i w ogóle...tyle że serce mówi głupie co innego...już nie wiem sama chciałabym dla niego jak najlepiej. może tymczas? poradźcie coś
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Od: Pt maja 02, 2014 20:30

Post » Pt mar 27, 2015 19:24 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

a w niedzielę swoją drogą i tak przyjadę może się wciągnę i pomogę jakoś?
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Pt mar 27, 2015 19:26 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Nie wiem, zaprosiłam Państwa do schroniska, zobaczymy co z tego wyniknie. Nie wiem, jak on dogadałby się z Twoimi kotami- w tamta niedzielę był rozdrażniony, fukał na nas i na Twistera- ale może to kwestia sytuacji. A Ty nie chciałabyś być domem tymczasowy? Albo kotowolontariuszką:)?
Obrazek

magicmada

Post » Pt mar 27, 2015 19:34 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

no właśnie chyba bym chciała tzn chciałabym tylko boję się strasznie. nie myślcie o mnie źle ja boję się emocjonalnie czy sobie bym dała radę i czy umiem coś co może się przydać...no w ten deseń
Obrazek Obrazek Obrazek

_aaaKotyRude2_

Post » Pt mar 27, 2015 21:33 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

_aaaKotyRude2_ pisze:no właśnie chyba bym chciała tzn chciałabym tylko boję się strasznie. nie myślcie o mnie źle ja boję się emocjonalnie czy sobie bym dała radę i czy umiem coś co może się przydać...no w ten deseń

Zachęcam Cie do przyjścia- taka wizyta nie jest zobowiązująca, a zobaczysz jak schronisko wygląda w realu:)
Obrazek

magicmada

Post » Pt mar 27, 2015 22:06 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Marta, jutro przyjedzie Pani Anna Gaszewska poznać i najprawdopodobniej adoptować Twistera (czarny kocurek z białą krawatką), miał zaburzenia neuro.
Proszę, nie wydawaj go komuś niepewnemu, domek wydaje się bardzo fajny i zdecydowany. Pani ma już kotkę od nas. Pani będzie pewnie dopiero ok.13ej, bo pracuje.
Dzięki.
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Pt mar 27, 2015 23:10 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź

Schronisko Łódź pisze:W wiosennej i słonecznej atmosferze chcielibyśmy zaprosić wszystkich kibicujących naszym kotom na Wiosnę Kotów,
czyli niedzielne spotkanie w kociarni łódzkiego schroniska, 12 kwietnia, w godzinach 11- 14.
Goście będą mogli obejrzeć kociarnię i jej mieszkańców
oraz osłodzić sobie niedzielę, (przewidujemy poczęstunek),
spotykając się w miłym gronie miłośników kotów.
Jeżeli ktoś miałby życzenie przy okazji imprezy podarować kotom karmę- zapraszamy.
Motto spożywczo- podarunkowe brzmi: "Młodym mokre, starszym suche".
Wiosna Kotów to nie tylko impreza, w kociarni wiosna i lato to także czas,
kiedy po zimowym wyciszeniu do schroniska trafia duża liczba nowych kotów,
szczególnie maluchów z wiosennych miotów, często chorych lub mało samodzielnych,
w ich imieniu prosimy o mokrą karmę dobrej jakości (nasze kociaki jedzą Smillę, Animondę, RC).
Starsze koty czekają na dobrą suchą karmę (Purina, Sanabelle,RC), po której nie będą mieć sensacji brzuszkowych,
niestety zdarzają się one przy karmieniu "kolorową" karmą marketową.

Koty i wolontariusze serdecznie wszystkich zapraszają:)
Obrazek

Banerek mały, z Pikusiem:

Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tinyurl.com/pvdoxbe][IMG]http://tinyurl.com/q7gohfd[/IMG][/URL]

większy:
Obrazek
Kod: Zaznacz cały
[url=http://tinyurl.com/pvdoxbe][img]http://tinyurl.com/os2r7l9[/img][/url]
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob mar 28, 2015 11:35 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Postaram się do Was dotrzeć na wiosnę :)
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Od: Śro mar 11, 2015 14:18

Post » Sob mar 28, 2015 14:01 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

ja też będę
może wiesiaczka uda mi się namówić
i hikorę postaram się też przyciągnąć
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob mar 28, 2015 16:32 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Noooo! Koniecznie!!Bądźcie, bądźcie, bądźcie, bądźcie!

Pamiętacie Kota Samozło :twisted: którego się prawie wszyscy bali? :twisted: ,
czyli 10 letnią Mirrę, po zmarłej Pani?
początki były trudne, ale teraz już o tak :):
Obrazek
Już wszystko jest w porządku J Mira, tak jak na początku bała się innych kotów, tak teraz ustawia je skutecznie, chętnie się bawi, je i uwielbia głaskanie i noszenie na rękach.
Wygląda na to, że się zadomowiła. W załączniku przesyłam kilka nowych zdjęć.
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob mar 28, 2015 18:08 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

ewa_mrau pisze:ja też będę
może wiesiaczka uda mi się namówić
i hikorę postaram się też przyciągnąć
... mry!

wiesiaczka nie trzeba namawiać, sam przyleci, tzn. przyjedzie, bo samolotu na razie nie ma, :201494
Obrazek

wiesiaczek1

Od: Nie kwi 10, 2011 21:23

Post » Sob mar 28, 2015 18:48 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Dzisiaj w schronie straszny kocioł nie wiedziałam w co ręce włożyć bo byłam sama a ludzi pełno.
Do fajnego domu pojechał London zamieszka w Sokolnikach w wypasionym domu.
Pojechała też nowa ośmioletnia burasia z kamieniem nazębnym do dorosłej córki Pani która ma już od nas kota.

Obrazek

Do schroniska trafiło też kilka kotów od Pani która odsiaduje 50 dni w więzieniu :mrgreen: przyjechały dwa albo trzy dorosłe koty które czekają aż Pani wyjdzie oraz troje dzieci w wieku 4-5mcy do adopcji,strasznie przerażone dwójkę dałam do nowych domków został chłopiec burasek ale jutro co najmniej dwie rodziny chciały by go wziąć oby dwie fajne więc myślę że jutro już będzie w domku.

Przyjechała Pani do Twistera ale mam mieszane uczucia, w domu jest pies i kot , Pani była zdecydowana ale w momencie kiedy weszli do kociarni nowi goście i się odwróciłam Twister Panią bardzo ugryzł w związku z czym Pani się zniechęciła i ma wątpliwości, ma jutro przyjechać znów i wtedy zdecyduje co i jak. Na daną chwilę Twister nie dostaje żadnych leków oraz nie wymaga dodatkowych zabiegów ale potrzebuje spokojnego domu w którym dojdzie do siebie a nie wiem czy ten taki jest.

Aha ludziom z Polesia uciekł niekastrowany rudy kocur szukają go- namiary na tablicy.

Mamy nową dziewczynkę ośmiomiesieczną miłą burasię gotową do adopcji:
Obrazek
Zenka polecałam ale nikt sie nie zdecydował bo albo dzieci albo cos tam 8 :? Szkoda mi go bardzo aczkolwiek przy mizianiu potrafi z nienacka zacząć machać ogonem i się niecierpliwić więc potencjalny dom musi być naprawdę wybrany starannie.
Koty żyją akurat tyle, żeby zdążyły spleść się z naszym życiem i zapaść głęboko w serce. Potem je łamią....Lemur, Gruba, Ciasteczko, Kropka,Nori Bibi...

ObrazekObrazek

marta765

Od: Pt sie 09, 2013 12:40

[poprzednia][następna]