Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 27, 2015 12:00 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Cześć!
Widzę, że osób wege jest więcej, super :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 27, 2015 14:49 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

dzień dobry piatkowo, a moze jednak wcale nie taki dobry :(
ser_Kociątko

Post » Pt mar 27, 2015 14:51 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hej :)
Samopoczucie mam dziś fatalne, na tyle że skończyło się na tym, że się poryczałam.
Z lokalem kicha - byliśmy w dwóch miejscach. W jednym babka strzeliła mi ceną wysoką - jak jej powiedziałam, że to dużo powyżej mojego budżetu to miałam wrażenie, że miała dziwny kpiący wyraz twarzy i mówiła, że nic tańszego tu nie znajdę, więc nie chce marnować mojego czasu. W drugim facet mówił, że lokali ma od wyboru to koloru i w przeróżnych cenach i że mamy się nie martwić, bo się dogadamy, a dziś się okazało, że lokali ma całe dwa - jedno malutkie a drugie duże, idealne już na super studio, takie jakbym chciała docelowo. A potem rypnął ceną 2000 netto. I jeszcze pogadał, że za 500 to on tego nie zamierza wynająć. Co za bezczelny typ. To po cholerę marnował nasz czas. Chyba przyjdzie mi iść do miasta. Lokali jest mnóstwo, ale oni w ofertach na necie kłamią - piszą cene, po czym się okazuje, że nie tylko jest netto ale nie doliczyli tego i tego i tego jeszcze. I się robi cena podwójna plus vat.

Dziś mam fatalny dzień. Uzbierało mi się. Do tego za godzinę jadę do Związku Polskich Artystów Fotografików i mam na zajęciach mieć prezentacje swoich zdjęć - gorzej być nie mogło. Dziś to będzie porażka z tak nędznym humorem. Jak mam przekonać kogoś do siebie jak dziś nawet sama nie jestem do siebie przekonana :(

Dobra, wiem że zobaczyliśmy lokale w ilości 5 w dwóch miejscach tylko, że to mało, ale może wściec, bo szukam metrażu, który jest deficytowy. Nie potrzebna mi kanciapa na 18 m2, bo więcej mam u siebie w pokoju. Jakbym miała inny układ mieszkania to zrobiłabym studio w domu, ale tak to nie chcę obcych plątających mi się po osobistej przestrzeni.

Wczoraj byłam jednak u cioci na rowerze - przejechałam 25 km. Powiedziała, że Marysia ma się u mnie lepiej niż nie jedno dziecko w domu. Przyjedzie tu niedługo zobaczyć Marysie, bo tęskni za nią. Wczoraj miałam taki dobry nastój po spotkaniu z nią, a dziś taki bleee

Erin jestem wege od 15 lat, mój m także :D Dziś zrobiłam po długich miesiącach śląski obiad - kluski, czerwoną zasmażaną kapustę, "mięso" i sos - wszystko domowe i wege. Pyszne było. Mięso zrobiłam tak, że krajankę wege ugotowałam w rosole, odcisnęłam ile umiałam płyn, wrzuciłam na suchą patelnie i smażyłam - krajanka (pokrojone kotlety wege) odparowała się i przysmażyła (jak kurczak powiedzmy), potem dodałam łyżkę oleju przyprawy i usmażyłam mięso. I koniec :) Jak się dobrze doprawi podczas gotowania to smakuje w dalszej produkcji pysznie. A sos to zasmażka, rosół z gotowania kotletów, przyprawy i śmietana. A kapusta czerwona na bogato z rodzynkami :)

ser_kociątko czemu nie dobry?
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pt mar 27, 2015 14:56 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Ano niedobry i widzę, że nie tylko u mnie :x - ale trzymam kciuki, że uda Ci się z tym lokalem :)
A u nas niedobry bo się Fryderyk rozłożył
ser_Kociątko

Post » Pt mar 27, 2015 15:15 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Przyszła tabliczka dla Maciusia:
Obrazek

Ogólnie rzecz biorąc co dzień koty moje związują ze sobą przyjaźń - wciąż się gonią i polują na siebie - dosłownie całymi dniami się bawią. Skutek tego taki, że Kitul ma szrame na nosie a Marysia się popłakała wczoraj :kotek: 8)

klaudiafj

Post » Pt mar 27, 2015 16:04 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hej Kochane, doczytam później! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt mar 27, 2015 19:41 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Doczytałam,i dooglądałam!

Piękne fotusie! Maryniu, Kituniu, o Was trzeba pisać jak najwięcej! :1luvu:

Szkoda, że z lokelem nic nie wyszło, trzymam kciuki, żeby wreszcie sie udało :ok: :ok:
Mam nadzieję, ze na zajęciach nie było jednak tak źle.. :ok: :ok:

Tabliczka mi się podoba!
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt mar 27, 2015 20:49 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

cześć Klauduś :1luvu:

i jak prezentacja?
oczywiscie wszystko dobrze?

z lokalami t tak robią ,ze podają cenę podstawową, a później sie dowiadujesz, że dochodzą jeszcze media, za które liczą całkiem znacznie więcej
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pt mar 27, 2015 20:55 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Klaudia trzymamy kciuki za prezentację :ok: :ok: :ok:
a z lokalem nie martw się, znajdziesz inny :D
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt mar 27, 2015 21:04 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Cześć Klaudus :ok:

Co do płaczu przy złym samopoczuciu - znam to, również tak mam jak już nie wytrzymuje :evil:
Lokal kochana znajdziesz ten wymarzony, nie ten to inny, b :ok:
Mam nadzieje ze prezentacja uwymarzylas - jak nie ten to inny, bądź dobrej myśli :wink:
Staż wege macie już ładny :ok: ja nie jem mięsa tez juz jakieś 14 lat :piwa: danie brzmi świetnie, aż mnie ochota naszła :mrgreen:

P.S tabliczka bardzo mi się podoba :ok:
Ostatnio edytowano Pt mar 27, 2015 21:43 przez sistersy25, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pt mar 27, 2015 21:41 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Klaudio głowa do góry, wszystko dobrze się ułoży. Prezentacja na pewno była super a lokal jak nie ten to będzie inny. A ceny to faktycznie czasami z kosmosu.
:ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt mar 27, 2015 21:46 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Hej Dziewczynki :)
Jestem już po :) Zaprezentowałam fotografię mobilną ;p W Związku Polskich Artystów Fotografików pokazałam fotografię z telefonu komórkowego :) Dostałam brawa i byli zachwyceni! Nawet szew nasz fotograf powiedział, że jest zachwycony, że on to ogromnie wysoko ocenia i że to jest gotowy materiał na wystawę i powinnam to pokazać :D Wszyscy byli zachwyceni, dostałam tyle dobrych słów, że aż nie wierzę że to o mnie. Ani jednej złej uwagi :D
Za to kupiłam sobie w markecie eleganckiego szampana a kotom smakołyki :D
Sama prezentacja poszła mi średnio, bo się zbytnio stresowałam :oops:
Koleżanka ze kursu też dziś beczała - może taki dzień dzisiaj jakiś melancholijny :)

klaudiafj

Post » Pt mar 27, 2015 21:49 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Łoł, no widzisz, same zachwyty! :D Gratuluję! :ok: :ok:
Szampan wypity? :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pt mar 27, 2015 21:50 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

klaudiafj pisze:Hej Dziewczynki :)
Jestem już po :) Zaprezentowałam fotografię mobilną ;p W Związku Polskich Artystów Fotografików pokazałam fotografię z telefonu komórkowego :) Dostałam brawa i byli zachwyceni! Nawet szew nasz fotograf powiedział, że jest zachwycony, że on to ogromnie wysoko ocenia i że to jest gotowy materiał na wystawę i powinnam to pokazać :D Wszyscy byli zachwyceni, dostałam tyle dobrych słów, że aż nie wierzę że to o mnie. Ani jednej złej uwagi :D
Za to kupiłam sobie w markecie eleganckiego szampana a kotom smakołyki :D
Sama prezentacja poszła mi średnio, bo się zbytnio stresowałam :oops:
Koleżanka ze kursu też dziś beczała - może taki dzień dzisiaj jakiś melancholijny :)

No widzisz, jesteś wspaniała :1luvu:
Więcej wiary w siebie. Ale masz rację dziś ten dzień był do bani a jutro sobota i :piwa:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt mar 27, 2015 21:54 Re: Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

Nie :) Jem obiad ;) Potem się napiję na spokojnie :)
Wchodziłam po schodach na klatce i słyszałam już dwa piętra niżej jak Kitek drapie po drzwiach jak opętany :d Otwieramy drzwi powoli - siedzą dwie panny. Jak się uchyliły drzwi na szerokość kota to Maryś jak strzała z procy w jednej sekundzie wyleciała na klatkę. Zatrzymała się na ćwierć sekundy pod schodami i chyba zrozumiała co zrobiła i jak z procy wparowała do mieszkania z powrotem. Śmialiśmy się okropnie - co za głupolek, wyglądało to komicznie a trwało niecałe 2 sekundy chyba ;D

klaudiafj

[poprzednia][następna]