PALUCH 12! MRAU. Kotów jest już ponad 100 :( Pomocy!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 23, 2015 21:41 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

MAU pisze:Dziś w nocy umarła biała z czarnym Koteczka [*] 102/15,która na Paluch trafiła 20.03. w bardzo złym stanie(nerki).
Śpij spokojnie,Maleńka [*][*][*]
(...)
Dużo szczęścia dla adoptowanego wczoraj Flipa 85/15 w Jego WŁASNYM domu :ok:
Trevor.Witaj na pokładzie !

Ciekawe, czy ktoś tę kotkę wyrzucił na ulicę, bo była chora. Przepraszam za insynuacje, spotkałam się kiedyś osobiście z przypadkiem wyrzucenia chorego zwierzaka z domu - "a niech sobie zdechnie na wolności".

Kciuki za wszystkie domy :ok:
Oby wszystkie były takie fajne, jak domek pewnego burasa astmatyka i pewnej buro-białej nerkowej panienki.

Kciuki za wolontariuszy - chylę czoło. Przy takiej obsadzie i współpracy nawet w lecie spodziewam się pustek.
Jesteście Wielcy, nie bądźcie skromni ;)

Trevor, bardzo się cieszę, że wciągnęło Cię pomaganie kotom (bo to wciąga, uprzedzałam ;) i wielkie dzięki za darowiznę karmy i posłanka.

A tymczasem skupiam się na pozyskiwaniu funduszy na leczenie kocich bied.
No chyba, że się jakiś tymczas tymczasem trafi ;)
Obrazek
Obrazek

akne

Od: Pon lut 18, 2013 21:06

Post » Wto mar 24, 2015 12:18 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Gazety do oddania u mojej znajomej w Śródmieściu :lol: ktoś bedzie jechał w weekend i bedzie mogł zabrać

Asia Ronda

Od: Pt lut 25, 2005 15:06

Post » Wto mar 24, 2015 12:24 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Szalony Kot pisze:O rany, Laki :( ważne, że dość charakterystycznie się porusza, trochę jakby po urazie. Przynajmniej jak ja go widziałam to był trochę taki "kopnięty", ale zdrowy...

On jest powypadkowy po prostu.
Przyjechał do sąsiadki po ponadmiesięcznym leczeniu.
Niestety moje sugestie, prośby i groźby o niewypuszczanie spełzły na niczym.
Ale to kulenie to zdecydowanie jego znak firmowy, choć w klatce może nie być widać :(

Edit: na kwarantannę oczywiście zaglądam bez przerwy.

edit2:
MAU pisze:Czarny z białym Kocurek 100/15 jest wykastrowany.To wielki miziak i przylepa.

A dałoby radę temu cyknąć jakąś fotę przy okazji? :oops:
Wprawdzie znalazłam, że 18ego trafił do schronu, ale...
No i rejon wprawdzie nie nasz, ale całkiem niedaleki, bo bliska Wola.

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto mar 24, 2015 14:13 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Foty cyknięte, jedna jest we wpisie 2 strony temu: viewtopic.php?f=1&t=167212&start=525#p11036616
To młody kot i nie zauważyłam, żeby kulał.
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Wto mar 24, 2015 14:22 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

:oops: :oops: :oops:
Dzięki, cofnęłam się o stronę tylko, a na kwarantannie nie ma fotki :oops:
To niestety zdecydowanie nie Laki :(

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto mar 24, 2015 14:30 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Asia Ronda pisze:Gazety do oddania u mojej znajomej w Śródmieściu :lol: ktoś bedzie jechał w weekend i bedzie mogł zabrać

tym razem nie dam rady .Nadal choruję i w weekend mnie nie będzie . :oops:
Obrazek

kuba.kaczor13

Od: Pon lis 05, 2012 20:32

Post » Wto mar 24, 2015 16:08 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Mam kilka worów swetrów do oddania i zamierzam podrzucić je w sobotę do schroniska. Mam pytanie, jak już tam będę to komu mam to przekazać, czy ktoś będzie mógł do mnie wyjść?
A te gazety to gdzie się znajdują i ile tego jest?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Wto mar 24, 2015 19:54 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

MAU pisze:Dziś w nocy umarła biała z czarnym Koteczka [*] 102/15,która na Paluch trafiła 20.03. w bardzo złym stanie(nerki).

Kochaniutka kiciu, już nie cierpisz [*][*][*]

Wieść gminna doniosła, że Serwacy znalazł sobie dziś domek :)
ObrazekObrazek

boniedydy

Od: Śro wrz 11, 2013 22:05

Post » Wto mar 24, 2015 22:15 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

boniedydy pisze:
MAU pisze:
Wieść gminna doniosła, że Serwacy znalazł sobie dziś domek :)

Tak, wszystko się zgadza:)
Dziś przyjechała rodzina z Pruszkowa, ojciec z dwiema córkami, którzy 9 lat temu wzieli kota z Palucha, ale niestety w tym roku musieli go uspić... Wzieli Serwacego, który od dziś bedzie nosił dumne imię Gustaw vel Gucio;) Osobiscie dopilnowałam, żeby wszystko było jak trzeba:)

Poza tym trafiły do nas dwie nowe kotki:
- wczoraj drobniutka (ok. roku) urocza koteczka norweska leśna 107/15, ma wygolony grzbiet, podejrzenie grzybicy
- a dzisiaj zdrowa popielata młoda dama 108/15, łagodna, ale wystraszona, od razu schowała sie w kuwecie;)
zdjęć niestety nie mam.

OlaQ

Od: Czw mar 19, 2015 17:10

Post » Wto mar 24, 2015 22:18 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

[quote="MAU"]Dziś w nocy umarła biała z czarnym Koteczka [*] 102/15,która na Paluch trafiła 20.03. w bardzo złym stanie(nerki).
Szkoda, przypomina mi się to co powiedział Kuba Kaczor, że ważne jest to aby kot nie odchodził jako statystyczny numer, tylko jako taki mający imię i własny dom.

Trevor

Od: Wto sie 26, 2014 20:38

Post » Śro mar 25, 2015 9:35 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Będę jutro w schronisku,
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Śro mar 25, 2015 9:39 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Długiego,zdrowego i szczęśliwego życia w Twoim WŁASNYM,OSOBISTYM domku Serwacy 87/15,kochany miziaku nad
miziaki. :ok: :ok: :ok:
Obrazek

MAU

Od: Śro paź 24, 2012 11:45

Post » Śro mar 25, 2015 18:01 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

ASK@ pisze:
Rakea pisze:
Revontulet pisze:
Rakea pisze:
MissJoas pisze:Obrazek

Alfa w domu :1luvu:

Dom znam, bywam. Alfa vel Misia dostanie tyle milosci ile wlezie. ;)

Wspaniale! A jak jej ząbki?

Revontulet,
wiem, że ząbki będą częściowo usunięte, ale nie wiem dokładnie jaki zakres - na pewno ten magiczny brązowy kieł ( 8O ). Kota jest pod stałą opieką dobrego wet, więc mam nadzieję, że w tym opiekuńczym tandemie mała dożyję sędziwego wieku. :ok: :D
(a i chyba już przytyła :roll: , :lol: )
Polecam wetke od"zębów" Kasie Jodkowska . Super specjalista od paszcz . Koty po zabiegu super szybko dochodzą do siebie . Wiem,bo nie jednego kota nam wyprowadziła . Warto zainwestować w dentystę kociego!

:ok: Oj tak, tez jestem wielka fanka Jodkowskiej i jako lekarza, i jako rownej babeczki.
Przyjmuje w kilku miejscach w warszawie, wiec zawsze mozna blizej siebie cos trafic.
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Śro mar 25, 2015 20:27 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

Z przykrego doświadczenia wiem,że nie ma co iść na przełaj i pozwolić na dużą ingerencję w paszczy "zwykłemu" wetowi .Dobry wet od zęboli to gwarancja zdrowia i jakości życia po zabiegu. Jodkowska jest rozsądną babką i dobro kota jest dla niej ważne. Nasz Wojtek zaraz po usunięciu 6 zębów (w tym łamaczy) w domu był jak nowy Bóg.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Śro mar 25, 2015 20:43 Re: PALUCH 12! MRAU.Praca daje efekty-10 kotów w schronie!

JolaJ pisze:Mam kilka worów swetrów do oddania i zamierzam podrzucić je w sobotę do schroniska. Mam pytanie, jak już tam będę to komu mam to przekazać, czy ktoś będzie mógł do mnie wyjść?
A te gazety to gdzie się znajdują i ile tego jest?

Będę w sobotę. Mogę po Ciebie wyjść :P .
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

[poprzednia][następna]