OSTRZEŻENIE-weterynarz Okapa- wyrok

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 25, 2015 11:36 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

MariaD pisze:Tu jest ogłoszenie przetargu: http://www.mokotow.waw.pl/dokument-353- ... pieki.html

Może się przyda w piśmie.

W tym przetargu już została wybrana najkorzystniejsza oferta.. nie wiem czy umowa została już podpisana..

Tak na gorąco - można zakwestionować prawdziwość oświadczenia o braku przesłanek do wykluczenia na tej podstawie:

Art. 24, ust 2, pkt. 5, p-pkt 2a Ustawy Pzp.
Zamawiajacy wyklucza z postepowania o udzielenie zamówienia wykonawce, który w
okresie 3 lat przed wszczeciem postepowania, w sposób zawiniony powaznie naruszył
obowiazki zawodowe, w szczególnosci, gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub
razacego niedbalstwa nie wykonał lub nienalezycie wykonał zamówienie, co zamawiajacy jest w
stanie wykazac za pomoca dowolnych srodków dowodowych, jezeli zamawiajacy przewidział
taka mozliwosc wykluczenia wykonawcy w ogłoszeniu o zamówieniu, w specyfikacji istotnych
warunków zamówienia lub w zaproszeniu do negocjacji. Zamawiajacy nie wyklucza z
postepowania o udzielenie zamówienia wykonawcy, który udowodni, ze podjał konkretne srodki
techniczne, organizacyjne i kadrowe, które maja zapobiec zawinionemu i powaznemu
naruszaniu obowiazków zawodowych w przyszłosci oraz naprawił szkody powstałe w wyniku
naruszenia obowiazków zawodowych lub zobowiazał sie do ich naprawienia.

Można zakwestionować np. niezgodność wyposażenia lecznicy z opisem przedmiotu zamówienia.. jeśli tak jest..

Nie można powoływać się (znaczy można ale najprawdopodobniej nie zostanie to wzięte pod uwagę) na zawieszenie prawa wykonywania zawodu.. ponieważ wet się odwołuje, to decyzja nie jest ostatecznie podjęta.. i dopóki nie będzie, to w świetle prawa nadal ma prawo wykonywania zawodu..

Trudna sprawa.. a wet rzeczywiście nie najlepszy - delikatnie mówiąc.. :evil:

podobno - z plotek sąsiedzkich - niedawno miał czwarty zawał..
nie wiem czy to prawda i nie wiem czy przyjmuje w lecznicy, bo omijam ją szerokim łukiem, chociaż to moja najbliższa lecznica..

EDIT:

Prakseda pisze:
MalgWroclaw pisze:mejle urzędnicy pomijają. Proszę mi wierzyć. Trzeba złożyć papier, z potwierdzeniem odbioru

Pisałam ostatnio dwa maile do mokotowskiego WOŚ w sprawie Okapy i przetargów ogólnie. Bez reakcji.
Myślę, że czytają ale nie traktują jak urzędowe pisma, chociaż (o ile mi wiadomo) instrukcja kancelaryjna urzędów miasta traktuje maile jako formalną korespondencję.

pewnie urząd olewa te informacje, bo nikt z piszących nie jest stroną uczestniczącą w postępowaniu przetargowym..
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Śro mar 25, 2015 11:51 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

A wiadomo jaka lecznica została wybrana?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro mar 25, 2015 12:01 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

MariaD pisze:A wiadomo jaka lecznica została wybrana?

Dogeria..

aamms

Post » Śro mar 25, 2015 12:07 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

Mario D w linku o przetargu jest napisane że licytację w drodze elektronicznej wygrała przychodnia na Korotyńskiego. Właścicielem i jedynym weterynarzem w tej przychodni jest Piotr Okapa, wobec którego orzeczono wyrok - zakaz wykonywania zawodu. Tyle że nie wiadomo dlaczego ten wyrok nie widnieje w Rejestrze Lekarzy Ukaranych. Umowa z tą lecznicą nie jest jeszcze podpisana. O sprawie wie BOŚ Mokotów, BOŚ miasta Warszawa, warszawska izba lek - wet, lubelska izba lek- wet i krajowa izba lek- wet.
AnielkaG

Post » Śro mar 25, 2015 12:08 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

Kto miał 4 zawał??? Okapa to raczej nie sądzę. Ma się świetnie i śmieje się urzędnikom w nos
Ostatnio edytowano Śro mar 25, 2015 12:09 przez AnielkaG, łącznie edytowano 2 razy
AnielkaG

Post » Śro mar 25, 2015 12:08 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

ponoć na podstawie Art. 24, ust 2, pkt. 5, p-pkt 2a Ustawy Pzp. nie można,bo nie było zapisu w umowie przetargu,że można by było odstąpić,jeśli ww. paragraf ,by zaistniał :strach: Ponoć to nie działa z automatu,tylko na wszystko muszą być zapisy prawne

zawał? szczerze życzę! choć niestety wątpię,że to prawda

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Śro mar 25, 2015 12:16 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

AnielkaG pisze:O sprawie wie BOŚ Mokotów, BOŚ miasta Warszawa, warszawska izba lek - wet, lubelska izba lek- wet i krajowa izba lek- wet.

Czy to znaczy, że były już składane pisma w tej sprawie?
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Śro mar 25, 2015 12:31 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

AnielkaG pisze:Mario D w linku o przetargu jest napisane że licytację w drodze elektronicznej wygrała przychodnia na Korotyńskiego. Właścicielem i jedynym weterynarzem w tej przychodni jest Piotr Okapa, wobec którego orzeczono wyrok - zakaz wykonywania zawodu. Tyle że nie wiadomo dlaczego ten wyrok nie widnieje w Rejestrze Lekarzy Ukaranych. Umowa z tą lecznicą nie jest jeszcze podpisana. O sprawie wie BOŚ Mokotów, BOŚ miasta Warszawa, warszawska izba lek - wet, lubelska izba lek- wet i krajowa izba lek- wet.

Jeśli się wet odwołuje, to decyzja nie jest ostatecznie podjęta.. i dopóki nie będzie, to w świetle prawa nadal ma prawo wykonywania zawodu.. i dlatego nie ma go w rejestrze..

aamms

Post » Śro mar 25, 2015 12:56 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

dokładnie to zawieszenie prawa wykonywania zawodu na okres 12mcy,wyrok jest orzeczony i uprawomocniony,a Okapa wniósł o przywrócenie terminu odwoławczego - olewał wszystkie terminy,sabotował tok postępowania sądowego,nie zgłaszał się na wezwania i rozprawy.I takiego oferenta bierze się pod uwagę w przetargach,mało tego lecznica działa,ludzie przychodzą,a najbardziej cierpią oczywiście nieświadomi tego w jakich rzeźnickich rękach się znaleźli niewinni,bezbronni ,chorzy pacjenci :crying:

tabo10

Post » Śro mar 25, 2015 13:19 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

Można to w tym piśmie opisać, ze wet próbuje ominąć wykonanie kary wykorzystując okresy do odwołania do łapania przetargów.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Śro mar 25, 2015 13:24 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

tak wlaśnie,to jego strategia na zarabianie kasy!To samo było w Świdniku,gdzie kiedyś działał.Tam już jest spalony,więc się przeniósł do Wwy.Ciekawe które miasto będzie kolejnym?

tabo10

Post » Śro mar 25, 2015 13:25 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

Jest jakieś podforum, gdzie możemy się przenieść? takie "tajne"?
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Post » Śro mar 25, 2015 13:30 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

tylko PW

tabo10

Post » Śro mar 25, 2015 13:32 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

Jest chyba możliwość wypożyczenia podforum. Ustala się uczestników jako grupę mającą dostęp.
Edit: napisałam do lrafala.

Marcelibu

Post » Śro mar 25, 2015 17:37 Re: OSTRZEŻENIE - Warszawa- weterynarz Okapa

Rafał nam pożyczy przestrzeń w postaci osobnego, "tajnego" podforum.
Ale muszę podać osoby (nicki). Kto chce popracować nad tematem i pomóc?
Trzeba będzie się zastanowić jak napisać, co podpiąć (mam już wydruki, m.in.
rozstrzygnięcie przetargu z linka MariaD i zdjęcia), ale też jest temat zebrania
podpisów, rozpropagowania (ja nie mam FB, może nawet spotkania na wizji) itd.
Kto chętny?

Marcelibu

[poprzednia][następna]