MariaD pisze:Tu jest ogłoszenie przetargu: http://www.mokotow.waw.pl/dokument-353- ... pieki.html
Może się przyda w piśmie.
W tym przetargu już została wybrana najkorzystniejsza oferta.. nie wiem czy umowa została już podpisana..
Tak na gorąco - można zakwestionować prawdziwość oświadczenia o braku przesłanek do wykluczenia na tej podstawie:
Art. 24, ust 2, pkt. 5, p-pkt 2a Ustawy Pzp.
Zamawiajacy wyklucza z postepowania o udzielenie zamówienia wykonawce, który w
okresie 3 lat przed wszczeciem postepowania, w sposób zawiniony powaznie naruszył
obowiazki zawodowe, w szczególnosci, gdy wykonawca w wyniku zamierzonego działania lub
razacego niedbalstwa nie wykonał lub nienalezycie wykonał zamówienie, co zamawiajacy jest w
stanie wykazac za pomoca dowolnych srodków dowodowych, jezeli zamawiajacy przewidział
taka mozliwosc wykluczenia wykonawcy w ogłoszeniu o zamówieniu, w specyfikacji istotnych
warunków zamówienia lub w zaproszeniu do negocjacji. Zamawiajacy nie wyklucza z
postepowania o udzielenie zamówienia wykonawcy, który udowodni, ze podjał konkretne srodki
techniczne, organizacyjne i kadrowe, które maja zapobiec zawinionemu i powaznemu
naruszaniu obowiazków zawodowych w przyszłosci oraz naprawił szkody powstałe w wyniku
naruszenia obowiazków zawodowych lub zobowiazał sie do ich naprawienia.
Można zakwestionować np. niezgodność wyposażenia lecznicy z opisem przedmiotu zamówienia.. jeśli tak jest..
Nie można powoływać się (znaczy można ale najprawdopodobniej nie zostanie to wzięte pod uwagę) na zawieszenie prawa wykonywania zawodu.. ponieważ wet się odwołuje, to decyzja nie jest ostatecznie podjęta.. i dopóki nie będzie, to w świetle prawa nadal ma prawo wykonywania zawodu..
Trudna sprawa.. a wet rzeczywiście nie najlepszy - delikatnie mówiąc..

podobno - z plotek sąsiedzkich - niedawno miał czwarty zawał..
nie wiem czy to prawda i nie wiem czy przyjmuje w lecznicy, bo omijam ją szerokim łukiem, chociaż to moja najbliższa lecznica..
EDIT:
Prakseda pisze:MalgWroclaw pisze:mejle urzędnicy pomijają. Proszę mi wierzyć. Trzeba złożyć papier, z potwierdzeniem odbioru
Pisałam ostatnio dwa maile do mokotowskiego WOŚ w sprawie Okapy i przetargów ogólnie. Bez reakcji.
Myślę, że czytają ale nie traktują jak urzędowe pisma, chociaż (o ile mi wiadomo) instrukcja kancelaryjna urzędów miasta traktuje maile jako formalną korespondencję.
pewnie urząd olewa te informacje, bo nikt z piszących nie jest stroną uczestniczącą w postępowaniu przetargowym..