» Wto mar 24, 2015 21:45
Re: Podejrzenie FIP ! Dobry wet z Rzeszowa - proszę o porady
płyn żółty, lepki, rzadki. Na początku był przezroczysty, teraz jest rzadki.
Kot je, ale niewiele.
Przed chwilą sam poszedł do miski i wylizał po drugim kocie z puszki. Ale chcialam mu podać coś zdrowszego, tzn. dietę convalescence mięsną i tą w proszku. Sam szukał w misce jedzenia, ale to co mu dałam probwał i mu nie smakowało. W efekcie dostał 6ml - większość conv w proszku, troszke mięsnej. Odbyło się to przy wyciu, warczeniu, wyrywaniu się ;/ no niestety... Za ok. 2 h mu podam też jakieś 5 ml.
Co do weta- to jest polecany na tym forum wet!
Co do ornipuralu- kot dostaje codziennie ornitnę- to to samo tylko w kroplówce.
O kupce przeczytalam w internecie, myślałam, że trzeba ją w ciągu godziny zawieźć, a dla mnie to niewykonalne. Nie mówiła mi o tym wet.
Wet mówiła też coś o innym teście na trzustkę, nie tym z kupki. Mąż jutro zapyta (ja jutro nie mogę jechać). Jeśli się da to zrobimy ten test. Mąż powie, że zależy nam na zbadaniu trzustki.
Skoro wet wykluczyła lamblie to znaczy, że ma ku temu podstawy. Widocznie po objawach widzi różnice. Ja nie wiem jakie to różnice, nie znam się.
Metronidazol jest bardzo silny. Wet na pewno wie jaki antybiotyk działa i z czym można go łączyć... Nie wiem czy kot w tym stanie i takiej wątrobie mógłby go przyjmować.
To jest naprawdę dobra wet, ma bardzo duże doświadczenie, lecznica zawsze jest pełna.
edit. to jest mój 3 wet w przeciągu 6 dni... wydaje mi się, że lepiej, że jedna osoba prowadzi teraz Horka, bo ona już widzi go od kilku dni, zdaję jej relacje jak się czuł , ile jadł , czy siusiał itp. Ona już po tych objawach coś widzi. Kot żyje, ma się teraz nawet lepiej. W Rzeszowie tak jak pisała Majolika cięzko tu o lepszego weta...
Ostatnio edytowano Wto mar 24, 2015 21:49 przez
Horek, łącznie edytowano 1 raz
„Oswoić” znaczy „stworzyć więzy”.Pozostajesz na zawsze odpowiedzialny za to, co oswoiłeś. Jeśli mnie oswoisz, ty będziesz dla mnie jedyny na świecie i ja będę dla ciebie jedyny na świecie."
Cycuś [*] 11.01.15- zaginął , Horacy [*] 29.03.15- FIP , Presia [*] 11.06.2016 - FIP i kocia białaczka, Julian [*] 20.08.21 - rak wątroby