wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 21, 2015 17:56 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Zenek już był w domu. Ja go ogłaszałam. Taki biało -czarny z adhd. Może chodzi o Hubercika whiskasowego???
Wowwww Sandy!!!!!
A ten odnaleziony biało rudy to Ciacho, czy inny kotek?
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Sob mar 21, 2015 18:36 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź

Schronisko Łódź pisze:W wiosennej i słonecznej atmosferze chcielibyśmy zaprosić wszystkich kibicujących naszym kotom na Wiosnę Kotów, czyli niedzielne spotkanie w kociarni łódzkiego schroniska, 12 kwietnia, w godzinach 11- 14.[...]

a się zjawię
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Sob mar 21, 2015 18:59 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Mamamariana, Zenuś wrócił :( :( :( :( :( :( :( :(
Podobno atakował drugiego kota:(

Odnaleziony to inny niż ciacho, biało w rude łatki. Nie zdążyłam zrobić foto.

I teraz się popiszę: nie wiem jak dodać zdjęcie w wiadomości. Pokazałabym Wam srebrną piękność.
Obrazek

kotaloka

Od: Sob lis 15, 2014 17:55

Post » Sob mar 21, 2015 19:01 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

A Ciacha nie było...
Obrazek

kotaloka

Post » Sob mar 21, 2015 19:09 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

kotaloka pisze:Mamamariana, Zenuś wrócił :( :( :( :( :( :( :( :(
Podobno atakował drugiego kota:(

Odnaleziony to inny niż ciacho, biało w rude łatki. Nie zdążyłam zrobić foto.

I teraz się popiszę: nie wiem jak dodać zdjęcie w wiadomości. Pokazałabym Wam srebrną piękność.

https://imageshack.us/signup zaloguj się tu np,, albo wyślij mi fotkę na maila

Z Sandiego cieszę się bardzo, Zenuś biedaczek. Ciekawe, którego czarnego kota Państwo adoptowali.
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Sob mar 21, 2015 19:33 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

O jej..Chociaż my wolontariuszki wiedziałyśmy, że on nie lubi innych kotów...
Ale może się ktoś uparł, albo puścił koty na żywioł i awanturka gotowa. Szkoda. W takim razie proszę o ponowne ogłoszenie!
A srebrny Hubercik grubcio?
Obrazek

mamamariana

Od: Wto paź 08, 2013 6:18

Post » Sob mar 21, 2015 19:34 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

no i jeszcze do domku pojechał POLONEZIK!!
na razie siedzi pod kaloryferem
:ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Sob mar 21, 2015 19:39 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

kochani, to jest bardzo ważne!
doszły mnie słuchy, że w lecznicach na ul. Ciołkowskiego i na ul. Wyszyńskiego nie chcą trzymać kotki przez określone Umową 7 dni
jutro będę dzwonić
dowiedziałam się też, że terminy mają za trzy tygodnie, mimo że Umowa stanowi inaczej
w umowie jest napisane:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
jak się kliknie na fotę, to jest do przeczytania
na czerwono zaznaczyłam ważne punkty
---------
i jeśli się odbierze kota wcześniej niż w/w okres, trzeba podpisać oświadczenie, że odbiera się na własną odpowiedzialność!
i należy wymagać tego określonego w umowie czasu pobytu kota w Lecznicy, bo walczyliśmy o to, by koty były po zabiego dłużej pod opieką lekarską!
i niedobrze by było, gdyby nam w przyszłym roku to wytknęli!

---------
i jeszcze taki kwiatek - z naszego wątku cytuję viewtopic.php?f=1&t=166885&start=330
gisha pisze:Dzięki Ewa za umowę, karmiciel nie odebrał kotki zaraz po zabiegu, umarła w lecznicy na drugi dzień, właśnie zadzwoniłam sama do lecznicy bo nie dawało mi to spokoju i pani powiedziała, że kotka długo wybudzała się z narkozy, nie wysiusiała się po zabiegu i mimo kroplówek nerki nie podjęły pracy, poza tym była w zaawansowanej ciąży i prosiła, żeby kotek w zaawansowanej ciąży nie przywozić na zabiegi. Pytałam czy przed operacją nie można było stwierdzić zaawansowania ciąży i odmówić zabiegu, ale wetka powiedziała, że to dopiero widać po rozcięciu. :cry:

[wytłuszczenie moje]
---------
... mry!
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

ewa_mrau

Post » Sob mar 21, 2015 19:47 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

No właśnie zapomniałam o Poloneziku, bo adopcja nie przy mnie była :)
Obrazek

kotaloka

Post » Sob mar 21, 2015 19:50 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Tatiano, a co u tego zmarnowanego rudzielca z interwencji?
(17 marca 2015 w okolicy godz. 13:oo z ul. Kilińskiego 12)
-------------
i co u Bandziorasa?
... mry!

ewa_mrau

Post » Sob mar 21, 2015 19:50 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

A jest Hubert? Taki srebrny wielkolud?
Obrazek

magicmada

Post » Sob mar 21, 2015 19:58 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Obrazek
Obrazek
srebrna piękność, jak rozumiem, już w domu?
Obrazek

magicmada

Post » Sob mar 21, 2015 20:05 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Tak, ona już w domu. Miała usuwanego guza świeżo, ale pani doktor pozwoliła zabrać ją do domu. Dziewczyna miała zbliżony kolor włosów do sierści kici:) :) Zakochała się w niej od razu :1luvu: :1luvu: :1luvu: (pani w kotce)
Obrazek

kotaloka

Post » Nie mar 22, 2015 9:58 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

z tą lecznicą na Wyszyńskiego to prawda. Bo koty, które są pod opieką u mojego męża w pracy wróciły mniej więcej po 3 dniach :(
kocurki to pal sześć, ale o koteczki się martwię.
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Nie mar 22, 2015 12:11 Re: wolonKOTariat ='.'= Schronisko Łódź Wiosna Kotów

Zaznaczam.
Czytam, kibicuję, płaczę i cieszę się z Wami. I podziwiam za wszystko co robicie :201494
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

[poprzednia][następna]