Skarpeciarz i Tosia - Przeprowadzka (new teeth-new life)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 20, 2015 19:17 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

To sie nazywa ladowanie akumulatorow. Na zas. :smokin:

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Pt mar 20, 2015 20:31 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Zdjęcie z Fortuną doskonale obrazuje powiedzenie "nie mogę, kot na mnie leży" :)

Bryska4

Od: Sob paź 25, 2008 17:59

Post » Pt mar 20, 2015 20:41 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Jaka cudna wiosna :)

A Fortunka cudnie zalega :mrgreen:
Bez serca musiałabys być, próbując produktywności ;)

Olat

Od: Sob mar 30, 2002 21:41

Post » Pt mar 20, 2015 20:52 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Och, Olatku, żeby tej wiosny było trochę więcej, niż tylko kwitnące drzewa owocowe, co to już wytrzymać nie mogą...
Pogoda okropna. Dopiero marzec, a "abril - aguas mil" czyli czeka nas jeszcze "kwiecień tysiąca wód". A tak mi się chce na rower :crying:
Niestety, tak u nas ta wiosna wygląda. Najpierw jak w garncu, a potem jeszcze przeplata. Szkoda, że zazwyczaj jedwabnym latem przeplata na tygodniu, a na weekendy zostawia sobie przeplatanie grubą, niedoschniętą, zimową wełną :twisted:
Nie mogę przestać się śmiać z tego zdjęcia, które dziś na Fejsie znalazłam: zaćmienie słońca w Pamplonie :lol: takie proste, a tak cholernie ironiczne.
Obrazek

EDIT: :ryk: i następna:
- dziś zaczyna się wiosna
- mieszkam w Pamplonie
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt mar 20, 2015 21:00 przez Bryska4, łącznie edytowano 1 raz

Bryska4

Post » Pt mar 20, 2015 21:00 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Hehe, też parsknęłam smiechem na widok tego Waszego zaćmienia słońca :lol:

No to wiosnę masz taką jak u nas, choć tu jeszcze nie kwitną drzewa owocowe.
Za to widziałam dziś mnóstwo rozkwitłych, zóltych, wielkich mleczy :D
I motyle :1luvu:

Olat

Post » Pt mar 20, 2015 21:06 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Motyli jeszcze nie widziałam :1luvu:
Może jutro się do miasta przejdę (ma MNIEJ padać), ciekawe, czy już tulipany w parku posadzili.
No i trzeba sprawdzić, czy magnolie kwitną! Nie darowałabym sobie, gdybym przegapiła.

Bryska4

Post » Pt mar 20, 2015 21:06 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Cóż, zdołuję Was obie - u nas słońce, słońce i jeszcze więcej słońca. Podesłać?
Ostatnio edytowano Pt mar 20, 2015 21:22 przez Hańka, łącznie edytowano 1 raz
Nowy dzień. Nowy skutek uboczny.

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Pt mar 20, 2015 21:10 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Hańka, pogadamy jutro :twisted:
Mialam jechac nad morze, ale prognozy pogody mnie zniechęciły.
U nas dziś jeszcze bylo pieknie i słonecznie, ale tez zapowiadają nawrót zimy. Deszcz, deszcz ze śniegiem i ziiimnoo.

Olat

Post » Pt mar 20, 2015 21:27 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Hańka pisze:Cóż, zdołuję Was obie - u bas słońce, słońce i jeszcze więcej słońca. Podesłać?

Ślij!
A, Hańka, właśnie! Wiesz, że dwa tygodnie temu objechałam górę? Ale byłam tak zaaferowana, że nie robiłam zdjęć. Poza tym sprawdzałam nową aplikację w telefonie, co to mi trasę rejestrowała i nie chciałam jej przeszkadzać, a aparatu nie wzięłam, bo nie wiedziałam, że objadę.
Matko, jak tam pięknie :1luvu: Muszę jeszcze raz pojechać.
Z 5 kilometrów od centrum miasta w linii prostej, a jak na jakimś pa-górskim odludziu. Na pierwszej linii pagórki, potem górki, a potem góry, a im dalej, tym bardziej mleczne i rozmyte. A do tego świt tego dnia był zimny i jeszcze w dolinach się mgły ścieliły. W dole rzeczka, przy drodze domy z kamienia i kamienne, zamknięte na amen - nomen-omen - kościoły. Identyczne w każdej wsi :lol:

Olat, weź zrób trochę zdjęć z tej Ustki i wklej mi :) toż tam wszystkie wakacje w dzieciństwie spędzałam. Właściwie to w Słupsku, ale do Ustki się dziesiątką jeździło. Mogłabym tam mieszkać.

Bryska4

Post » Pt mar 20, 2015 21:37 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

A chętnie :)
Pojadę pewnie zaraz po swiętach. TZ przyjedzie na swięta i razem będziemy wracać. Może trafi się fajna pogoda. To i zdjęcia ze Słupska Ci wkleję :)
A póki co- tu masz kamery słupskie http://www.slupsk.pl/multimedia/dokumenty/919.html
A tu z Ustki: http://www.worldcam.pl/5866,7,112,podglad.html

Też kocham te miejsca (i jeszcze Poddąbie i Orzechowo). :mrgreen:

Olat

Post » Pt mar 20, 2015 21:50 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Dzięki :1luvu:
Słupsk kocham.
Może dlatego, że kojarzy mi się z wakacjami. Może dlatego, że był jednym z niewielu większych miast, które zwiedzałam jako dziecko, a ja z pipidówy jednak byłam. A w Słupsku był ratusz, darmowe, miejskie baseny, młyn, i kalendarz kwiatowy, w którym codziennie zmieniała się data, a teraz ponoć nawet zegar jest.
I EMPIK był, duży! A ja uwielbiałam książki.
Na pewno za to, że jest nad morzem. Bo te pół godziny autobusem to dla mnie jest "nad morzem". Pogoda w lecie była tam idealna. Nie za gorąco, nie za zimno i wielkie kumulusy na niebie.

A jazda pociągiem Słupsk - Ustka to była bajka!! I potem marsz na zachodnią plażę przez las, w którym harcerze z szyszek układali napisy i obrazki - wrednie myślałam o nich: ale macie przerąbane - apele, śniadanie na gwizdek, plaża na gwizdek, kąpiel na gwizdek, a o mnie tu moja kochana Mama dba i pozwala mi na plaży robić to, na co mam ochotę :D Oni pewnie tam się całkiem dobrze czuli na tych obozach, ale ja byłam obozofobiczne dziecko. Tylko Mama.
A zaraz przy stacji PKP w Ustce była słynna słynna lodziarnia :D

Bryska4

Post » Pt mar 20, 2015 22:04 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Nie wiem, czy jutro słońce do Ciebie dojdzie, ale wysłałam, u nas go nie będzie (tak, jak Olat pisze) :lol:
Swoją drogą, właśnie miałam pytać, czy w związku z wiosną kultywujesz mikroturystykę a tu proszę - byłaś za górą i NIC!

Hańka

Post » Pt mar 20, 2015 22:15 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Ja do Słupska trafiłam juz jako osoba dorosła, ale jako dziecko Górnego Śląska i górski zwierz zakochałam się w klimacie, w bliskości morza.
Uwielbiam tam wracać, a jako że TZ tam zamieszkuje- to jestem średnio raz na dwa miesiące.
I tez kocham plaże zachodnią w Ustce (poza sezonem najchętniej) :1luvu:

Olat

Post » Pt mar 20, 2015 22:25 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Jaka wiosna, tak mikroturystyka :twisted:
Korciło mnie solidnie na Saragossę, to w weekend, na który planowałam wyjazd, zalało pół drogi od nas do nich. Ale co się odwlecze.... tylko niech TŻ wróci.
Na rowerek mam zaplanowane dwie malownicze trasy, obie blisko 30 km, plus ponowny objazd góry (25 km) - wprawiam się ostro na stacjonarnym. Jak tylko się pogoda zrobi, to jadę :) Nic mnie zresztą nie kosztowało, poza podjazdem pod górkę, ale pod tym kątem się właśnie przygotowuję.
Chciałabym kiedyś dojść do tras 50 - 60 km :|

Acha, i 7 kwietnia mam wizytę a konsulacie w Madrycie :dance: :dance2:

Bryska4

Post » Pt mar 20, 2015 22:31 Re: Skarpetkowy Potwór i Tosia II - Wiosna!!

Zdjęć się domagam! :201494

Hańka

[poprzednia][następna]