Chiara pisze:Taką prośbę dostałam od pani doktor z Zamościa jakiś czas temu.![]()
"Witam piszę z prośbą o sfinansowanie sterylizacji kilku kotek, są to kotki wiejskie właściciele posiadają 13 kotów przetrzymywanych w bardzo złych warunkach pomieszczenie w piwnicy z kilku centymetrową warstwą odchodów ,koty są w kiepskiej kondycji zapchlone wszystkie mają świerzbowca usznego i są mocno zarobaczone ,z niedowagą ( 8 miesięczna kotka waży 1,4kg , 2 letnia kotka 1,9 kg ), młode kociaki miały katar koci część kotów to mix persa- i te mają liczne kołtuny , . W moim gabinecie aktualnie mamy 2 kotki , które doprowadzamy do porządku i te chciałabym wysterylizować jak tylko przytyją ,planujemy im znaleźć nowy dom i zabrać następne koty . Nie mogę określić dokładnej liczby kotek gdyż właściciel rozdaje młode koty ale 3 zabrane kotki chciała bym wysterylizować w ciągu najbliższego miesiąca."
Oczywiście zgodziłam się pomóc, ale uprosiłam, żeby pani doktor zeszła z ceny o 10 zł za zabieg.
Dwie pierwsze kotki już doszły do siebie, zostały podleczone i są po sterylizacji.
Koteńki N°777 i N°778 ze wsi Mokre czekają na dom w lecznicy w Zamościu, a za ich zabiegi zapłacimy 200 zł. Zależy mi, żeby znalazły domy, bo zwolnią miejsce w lecznicy dla następnych ze stada, dlatego proszę udostępnijcie: https://www.facebook.com/powszechna.ste ... =1&theater Czarna kicia jest płochliwa i ma czasem problem z kuwetą. Kontakt do lecznicy w sprawie adopcji: 692 560 960