Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 11, 2015 20:50 Re: Zaginione-znalezione koty - SZCZĘŚLIWE ZAKOŃCZENIA

Ksawerów koło Łodzi- zaginęły dwa koty- cały czarny Marcel (wyszedł 18 lutego) 4letni wykastrowany oraz biało czarny William (wyszedł 14 lutego) 7letni wykastrowany kot z trzema kłami. Zdjęcia dam jak tylko usiądę do kompa!
Czytałam posty, że koty się znalazły całe, zdrowe, czasem bardzo daleko! Dlatego piszę! Ciągle nie tracę nadziei!
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Od: Śro mar 11, 2015 14:18

Post » Czw mar 12, 2015 9:05 Re: Zaginione-znalezione koty

prm_ex pisze:Witam
Pierwszy raz na forum więc wszystkich pozdrawiam.
Chciałbym zgłosić ucieczkę kota Rysia, który przebywał u mnie czasowo, co dodatkowo komplikuje sytuację bo mimo, że wychodzący u siebie (12km stąd) to tutaj był na obcym terenie i wymknął się z domu.
Miejsce ucieczki Poznań - Pokrzywno.
Rysiu jest szaro-brunatnym, 7-letnim, kastrowanym kotem. W momencie ucieczki miał czerwoną obróżkę z kuleczką-dzwoneczkiem.
Krawędź prawego ucha lekko postrzępiona. Boi się ludzi i jest nieśmiały.
Zdjęcia i więcej informacji np tutaj
Możliwe że ktoś przygarnie i chcąc się czegoś dowiedzieć o kotach przeczyta to ogłoszenie.
Za wszelką pomoc z góry dziękuję.
pozdrawiam
Przemo

Witam i podbijam z linkiem do uaktualnionego ogłoszenia - nadal szukamy
pozdrawiam

prm_ex

Od: Sob lut 21, 2015 18:55

Post » Czw mar 12, 2015 9:24 Re: Zaginione-znalezione koty

Mam problem z dodaniem zdjęć, czekam na odpowiedź o zgłoszeniu problemu z fotosika.
Podam link do ogłoszenia:
http://olx.pl/oferta/zaginely-koty-ksaw ... 96ETz.html
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los."
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Post » Czw mar 12, 2015 13:34 Re: Zaginione-znalezione koty

Poszukuje mojego ukochanego czarnego kota - Piastów/Pruszków pod Warszawą

W nocy z soboty na niedzielę (z 7 na 8 marca) w okolicy osiedla Ogrody Piastowskie przy ul. M. Skłodowskiej-Curie 37 na granicy Piastowa i Pruszkowa zaginął czarny kot .
Zwierzak wabi się Lucjan, jest wykastrowanym, dużym i dość grubym kotem (wazy ok. 6 kg) o puszystej czarnej sierści, czarnym nosku, czarnych poduszeczkach na łapkach. Ma osiem lat.
Kot biegał codziennie wieczorem po okolicy, zawsze jednak wracał przed świtem do domu. Być może został przypadkowo zamknięty w piwnicy, garażu lub innym miejscu na jednej z okolicznych posesji lub osiedli. Bardzo prosimy o sprawdzenie takich miejsc jak garaż, komórka, śmietnik, piwnica – może gdzieś się ukrył. A może ktoś go przygarnął?

Na kota czekają zrozpaczeni właściciele. Na znalazcę czeka nagroda.
Prosimy o kontakt pod numerem telefonu 501 333 881.

Zdjęcia

Codziennie przeszukujemy okolicę i pobliskie osiedla (po widnemu i późnym wieczorem), rozwiesiliśmy plakaty, powrzucaliśmy do skrzynek sąsiadów z domków jednorodzinnych ulotki z prośbą o sprawdzenie piwnic, garaży, komórek.
Na razie poszukiwania bezskuteczne oprócz kilku sygnałów o podobnym kocie, któy okazał się nie być Lucjanem.
Lucjan nigdy na tak długo nie znikał :(
Czy możliwe, że jednak wróci sam?

ropuszka123

Od: Pon gru 13, 2010 10:39

Post » Pt mar 13, 2015 21:36 Re: Zaginione-znalezione koty

ropuszka123 pisze:Poszukuje mojego ukochanego czarnego kota - Piastów/Pruszków pod Warszawą

W nocy z soboty na niedzielę (z 7 na 8 marca) w okolicy osiedla Ogrody Piastowskie przy ul. M. Skłodowskiej-Curie 37 na granicy Piastowa i Pruszkowa zaginął czarny kot .
Zwierzak wabi się Lucjan, jest wykastrowanym, dużym i dość grubym kotem (wazy ok. 6 kg) o puszystej czarnej sierści, czarnym nosku, czarnych poduszeczkach na łapkach. Ma osiem lat.
Kot biegał codziennie wieczorem po okolicy, zawsze jednak wracał przed świtem do domu. Być może został przypadkowo zamknięty w piwnicy, garażu lub innym miejscu na jednej z okolicznych posesji lub osiedli. Bardzo prosimy o sprawdzenie takich miejsc jak garaż, komórka, śmietnik, piwnica – może gdzieś się ukrył. A może ktoś go przygarnął?

Na kota czekają zrozpaczeni właściciele. Na znalazcę czeka nagroda.
Prosimy o kontakt pod numerem telefonu 501 333 881.

Zdjęcia

Codziennie przeszukujemy okolicę i pobliskie osiedla (po widnemu i późnym wieczorem), rozwiesiliśmy plakaty, powrzucaliśmy do skrzynek sąsiadów z domków jednorodzinnych ulotki z prośbą o sprawdzenie piwnic, garaży, komórek.
Na razie poszukiwania bezskuteczne oprócz kilku sygnałów o podobnym kocie, który okazał się nie być Lucjanem.
Lucjan nigdy na tak długo nie znikał :(
Czy możliwe, że jednak wróci sam?

Pozwalam sobie podbić wraz z linkiem do ogłoszenia na OLX: http://olx.pl/oferta/czarny-kot-zaginal ... 9gesD.html

Może kociarze z Piastowa i Pruszkowa lub okolic pomogą?
Nie ustaję w poszukiwaniach.
Nie tracę nadziei, że pojawi się w oknie...

Pozdrawiam

Agnieszka (ropuszka123)

ropuszka123

Od: Pon gru 13, 2010 10:39

Post » Czw mar 19, 2015 14:19 Re: Zaginione-znalezione koty

Chorzów - zaginęła Kika.
viewtopic.php?f=1&t=167306

Basiai pisze:Witajcie,
Niestety dołączyłam do grona osób poszukujących swojego pupila.
Nasza kotka zaginęła ponad 2 tygodnie temu dokładnie 14.01.2015r. Wabi się Kika ma 6 lat. Jest drobnym kotem. Jest czarna z białym brzuszkiem, białymi skarpetkami i biała plamką nad pyszczkiem jakby piła mleko i nie zdążyła się oblizać. Wypuściłam ją na podwórko jak co dzień / od listopada mieszkamy w domku/. Od pierwszego dnia wychodziła i zawsze wracała. Jak jeździliśmy w góry też była wypuszczana i wracała. W feralną środę nie wróciła na noc i do dzisiaj jej nie ma. Czytam forum, wasze rady są bezcenne i staram je stosować. Ogłoszenia na słupach, przystankach, rozmowy z najbliższymi sąsiadami, z napotkanymi ludźmi, weterynarze, schroniska, fundacje, internet. Nic. Rozpłynęła się. Objechałam wszystkie okoliczne drogi, aby sprawdzić czy gdzieś nie leży potrącona. Nie leży. Mieszkamy na granicy Chorzowa i Siemianowic Śl. Z jednej strony ogromny park śląski z drugiej za ulicą ogródki działkowe, plac budowy, osiedla mieszkaniowe. Najgorsze jest to że od jutra zaczynają się ferie i muszę wyjechać z dziećmi na dwa tygodnie. A przecież kot nie odnaleziony. Mam zawiesić poszukiwania na tak długi okres? Nie wiem co robić?

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt mar 20, 2015 10:49 Re: Zaginione-znalezione koty

ropuszka123 pisze:Czy możliwe, że jednak wróci sam?

Różne są historie kotów. Sama czekam, aż moje wrócą!
Słyszałam, że koty potrafią znaleźć się parę kilometrów od domu, że potrafią wrócić po paru (parunastu) miesiącach, więc nadzieja zawsze jest. Nie można jej tracić!!
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Post » Nie mar 22, 2015 13:41 Re: Zaginione-znalezione koty

Zaginęła w Chorzowie 14.01.2015r. Informację o mojej kotce Kice wkleiła wcześniej Lidka. Dodaje kilka zdjęć. Może ktoś ją zauważył lub przygarnął nie wiedząc, że jej szukamy
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mój skromny wątek viewtopic.php?f=1&t=167306

Basiai

Od: Pon sty 26, 2015 14:27

Post » Nie mar 22, 2015 20:35 Re: Zaginione-znalezione koty

Oj jak fajnie, że Racuch się znalazł!!
Ciągle myślę o moich kociszczach! Wołałam, szukam, ale nie wiele mam miejsc w okolicy, gdzie a) jest oświetlone nocą; b) jest nie wiele pustostanów, a jak już to i tak są ogrodzone i zakratowane na amen :(
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Post » Pon mar 23, 2015 11:17 Re: Zaginione-znalezione koty

21.03.2015 roku na OLX pojawiło się ogłoszenie
"Wczoraj znalazłam kota w Siemianowicach Śląskich. Jest to kotka. Oswojona i przyjazna. Czyściutka i zadbana. Wzięłam ja na przetrzymanie, ale nie ma ona racji bytu u mnie, bo boi się psów."
Może ktoś z was szuka swojej kotki. Jest szara pręgowana. Niestety nie umiem wkleić tutaj zdjęcia z ogłoszenia
ID ogłoszenia: 139508637

Basiai

Od: Pon sty 26, 2015 14:27

Post » Pon mar 23, 2015 11:20 Re: Zaginione-znalezione koty

Basiai pisze:21.03.2015 roku na OLX pojawiło się ogłoszenie
"Wczoraj znalazłam kota w Siemianowicach Śląskich. Jest to kotka. Oswojona i przyjazna. Czyściutka i zadbana. Wzięłam ja na przetrzymanie, ale nie ma ona racji bytu u mnie, bo boi się psów."
Może ktoś z was szuka swojej kotki. Jest szara pręgowana. Niestety nie umiem wkleić tutaj zdjęcia z ogłoszenia
ID ogłoszenia: 139508637

http://olx.pl/oferta/zaginal-komus-kot- ... f76bed0756
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt mar 27, 2015 14:58 Re: Zaginione-znalezione koty

Podbijam temat, może ktoś jeszcze nie wie:
W Ksawerowie k/Łodzi w okolicy ulic Górna/ Wschodnia, zaginęły dwa koty.
Wiliam czarno- biały wyszedł 14 lutego i nie wrócił.
Marcel cały czarny wyszedł 18 lutego i również nie wrócił.
Od tego czasu nikt ich nie widział, kotki są wykastrowane, żyją w domu, tęsknią za nimi wszyscy domownicy.
Jeśli ktoś coś o nich wie, albo je widział proszę o kontakt!!
Obrazek

Obrazek
Oscar Wilde

Obrazek

Diastre

Post » Śro kwi 01, 2015 11:13 Re: Zaginione-znalezione koty

Hej,przykro mi że mój pierwszy post musi być pisany w takich okolicznościach, ale.. :cry:
dnia 15.03 zaginęła kotka we Włocławku w okolicy Żytniej 94. Szaro-biała, może mieć na sobie czerwoną obróżkę. Wabi się Nela. Gdyby ktokolwiek posiadał jakiekolwiek informację o możliwym miejscu, to proszę dzwonić (od razu!) : 516-240-599

Obrazek Obrazek Obrazek

Hope

Od: Śro kwi 01, 2015 10:59

Post » Pt kwi 03, 2015 17:43 Re: Zaginione-znalezione koty

ZAGINĄŁ KOT „GIZMO”
W DNIU 28.03 W GODZINACH WIECZORNYCH ZAGINĄŁ RUDY KOT, KRZYŻÓWKA DACHOWCA-PERSA, DLATEGO POSIADA LEKKO DŁUGAWĄ SIERŚĆ.
JEST Z NIEGO DOŚĆ DUŻY GRUBASEK, OGON POSIADA LEKKO BIAŁE PRĘGI, BARDZO PODOBNY JEST TO BAJKOWEGO GARFIELDA.
WYSKOCZYŁ LUB SPADŁ Z OKNA OD STRONY PARKINGU PRZY BUDYNKU UL. POWSTAŃCÓW ŚLĄSKICH 162-168 we WROCŁAWIU. JEŻELI KTOKOLWIEK ZNALAZŁ LUB ZAUWAŻYŁ KOTA O PODOBNYM RYSOPISIE, BARDZO PROSZĘ O TELEFON 785 914 042.

DZIĘKUJĘ BARDZO ZA POMOC!

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Pt kwi 03, 2015 23:14 przez egzull, łącznie edytowano 1 raz

egzull

Od: Pt kwi 03, 2015 17:06

Post » Pt kwi 03, 2015 18:56 Re: Zaginione-znalezione koty

Napisz jakie miasto
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]