Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11 + Fuksik w DT

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 18, 2015 11:09 Re: Rude iest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

aannee99 pisze:Hej heeeej

Banerek nowy,prawda? :1luvu: :1luvu:

Teraz chociaż widać pieseczki :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Śro mar 18, 2015 14:39 Re: Rude iest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

Ja tam nie byłam, ale bardzo mi się to skojarzyło z tym Obrazek Teraz chyba taka moda, żeby robić zamki w koralowych kolorach :)
Obrazek
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Śro mar 18, 2015 15:24 Re: Rude iest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

nowy watek to i nowy banerek :)
prawda, że ładny?
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Śro mar 18, 2015 15:25 Re: Rude iest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

Ewa L. pisze:

Teraz chociaż widać pieseczki :mrgreen:

koteczki i pieseczki, bo to ich wątek :D
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Śro mar 18, 2015 15:27 Re: Rude iest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

klaudiafj pisze:Ja tam nie byłam, ale bardzo mi się to skojarzyło z tym Obrazek Teraz chyba taka moda, żeby robić zamki w koralowych kolorach :)
Obrazek

a jeszcze lepsze gdy się ma trzy koty :D
Obrazek

mir.ka

Post » Śro mar 18, 2015 15:52 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

Tofik łobuz znowu coś sobie zrobił w tę swoją kulawą łapkę i kuleje, choć jak się na niego patrzy to udaje ,że mu nic nie jest i może skakać.
Zapisałam futra na badania krwi do weta, jedziemy we wtorek rano z Kają, Rudzią i Tofikiem. Trzeba je głodzić to lepiej załatwić to za jednym razem. Kaii chcę sprawdzić potas, a rude tak kontrolnie bo kocur chudy, a Rudzia będzie juz miała 7 lat. Zdarza im się nieraz pawikować i lepiej wiedzieć czy nic im nie dolega. Tofik powinien mieć też szczepienie, a Rudzi termin za 2 tygodnie. Trochę mnie to skrobnie p kieszeni, ale nie ma wyjścia. :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro mar 18, 2015 15:57 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

mir.ka pisze:Tofik łobuz znowu coś sobie zrobił w tę swoją kulawą łapkę i kuleje, choć jak się na niego patrzy to udaje ,że mu nic nie jest i może skakać.
Zapisałam futra na badania krwi do weta, jedziemy we wtorek rano z Kają, Rudzią i Tofikiem. Trzeba je głodzić to lepiej załatwić to za jednym razem. Kaii chcę sprawdzić potas, a rude tak kontrolnie bo kocur chudy, a Rudzia będzie juz miała 7 lat. Zdarza im się nieraz pawikować i lepiej wiedzieć czy nic im nie dolega. Tofik powinien mieć też szczepienie, a Rudzi termin za 2 tygodnie. Trochę mnie to skrobnie p kieszeni, ale nie ma wyjścia. :(

Toficzek Kochany nie chce martwić Dużej :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Będziemy mocno trzymać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za badania.
Masz rację Mireczko lepiej zbadać wszystkie za jednym razem, bo i tak musisz głodzić cały zwierzyniec :mrgreen:

U mnie jest podobnie wolę zabrać obu chłopców jednocześnie na badania jak i tak są głodzeni.
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Od: Wto maja 10, 2011 10:47

Post » Śro mar 18, 2015 16:08 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

Miraclle pisze:
mir.ka pisze:Tofik łobuz znowu coś sobie zrobił w tę swoją kulawą łapkę i kuleje, choć jak się na niego patrzy to udaje ,że mu nic nie jest i może skakać.

Toficzek Kochany nie chce martwić Dużej :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Będziemy mocno trzymać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: za badania.
Masz rację Mireczko lepiej zbadać wszystkie za jednym razem, bo i tak musisz głodzić cały zwierzyniec :mrgreen:

U mnie jest podobnie wolę zabrać obu chłopców jednocześnie na badania jak i tak są głodzeni.

od której im nie dajesz jeść, bo nie zapytałam weta?
najgorzej to będzie z Tofikiem, nie wiem jak to przeżyjemy :strach: , bo on zaraz jak tylko wstanę dostaje jeść, inaczej nie mozna z nim wytrzymać :(
Obrazek

mir.ka

Post » Śro mar 18, 2015 16:12 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

mir.ka pisze:

najgorzej to będzie z Tofikiem, nie wiem jak to przeżyjemy :strach: , bo on zaraz jak tylko wstanę dostaje jeść, inaczej nie mozna z nim wytrzymać :(

Zależy na którą jedziemy ale tak z 10h na głodzie muszą być.
Ostatnio jak jechałam na 9 to o 22:30 pochowałam miski.

Z Tofisiem też mam najgorzej bo lubi w nocy jeść. Za to rano jest grzeczny. Kubuś może w nocy nie jeść ale jak tylko wstanie musi być jedzenie, bo inaczej goni domowników :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek
Toffie [*] 15.03.2016r. , Kubuś [*] 07.12.2016r. , Julia (Dżulia) [*] 15.01.2018r.

Miraclle

Post » Śro mar 18, 2015 16:13 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

U mnie też jest dramat jak nie ma jedzenia - Kitul wyje całą noc, to jest koszmar, więc niestety oszukuję i daje jej parę kulek - wet nie wie jaki to terrorysta ;) ale potem się przyznaje, że nie całkiem są na czczo. Też chce iść, może w tym tyg się zmobilizuje z obiema. Marysia jeszcze nie miała badania krwi.

klaudiafj

Post » Śro mar 18, 2015 16:15 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

Miraclle pisze:
mir.ka pisze:

Zależy na którą jedziemy ale tak z 10h na głodzie muszą być.
Ostatnio jak jechałam na 9 to o 22:30 pochowałam miski.

Z Tofisiem też mam najgorzej bo lubi w nocy jeść. Za to rano jest grzeczny. Kubuś może w nocy nie jeść ale jak tylko wstanie musi być jedzenie, bo inaczej goni domowników :ryk:

ja mam być po 10-tej, bo tak otwierają i planowałam dać kotom wyjątkowo dodatkową saszetkę ok 22, a miski z suchym schować na noc :(
biedne zwierzaki :placz:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro mar 18, 2015 16:17 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

klaudiafj pisze:U mnie też jest dramat jak nie ma jedzenia - Kitul wyje całą noc, to jest koszmar, więc niestety oszukuję i daje jej parę kulek - wet nie wie jaki to terrorysta ;) ale potem się przyznaje, że nie całkiem są na czczo. Też chce iść, może w tym tyg się zmobilizuje z obiema. Marysia jeszcze nie miała badania krwi.

u mnie akurat przypada szczepienie Tofika i kontrola comiesięczna Kai, to trzeba razem wszystko załatwić
Ostatnio edytowano Śro mar 18, 2015 16:19 przez mir.ka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mir.ka

Post » Śro mar 18, 2015 16:18 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

Ja bym dała jeszcze do 24, możesz dać spokojnie, ale np mniej :) Nie tak żeby się najadły jak bąki :) U mnie koszt badań za dwa koty to 300 zł - sama morfologia rozszerzona. Moja wetka ma kosmiczne ceny...

klaudiafj

Post » Śro mar 18, 2015 16:23 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

klaudiafj pisze:Ja bym dała jeszcze do 24, możesz dać spokojnie, ale np mniej :) Nie tak żeby się najadły jak bąki :) U mnie koszt badań za dwa koty to 300 zł - sama morfologia rozszerzona. Moja wetka ma kosmiczne ceny...

moze masz rację,i tak chodzę spać ok północy to wtedy im schowam , niech jeszcze podjedzą :201461
u mnie koszty niższe, ale i tak nieźle wyjdzie :(
ale jestem tego świadoma już od miesiąca to się jakoś przygotowałam :wink:
Obrazek

mir.ka

Post » Śro mar 18, 2015 16:25 Re: Rude jest piękne i bure też ♥♥♥ cz.11

Mireczko jak masz być na 10 to spokojnie do północy mogą jeść :ok:
Może jak się Tofik naje jak późno to rano będzie grzeczniejszy.
Obrazek Obrazek Obrazek

Miraclle

[poprzednia][następna]