TYMCZASY U JOPOP VII - wieczny OIOM :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 11, 2015 2:50 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Śliczne te koty
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Śro mar 11, 2015 10:45 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

zjawka pisze:
jopop pisze:Na razie wypija ponad puszkę Fatro Medicare C dziennie. Tak, puszka medicare to teoretycznie porcja na 4 dni.
Jakby ktoś miał ochotę mu parę puszek fundnąć to byłabym wdzięczna... drogie to cholerstwo jak diabli, a nam po koncie nadal hula wiatr...
http://www.ezoo.pl/pl/p/LEVET-MEDICARE- ... USZKA/1809

Ale taki zakup nie jest prosty - ta ankieta.... i ten zapowiadany telefon od weta. na prawdę to tak tam działa?

wiesz, podałam link najtańszy jaki mi wyskoczył. chodziło mi o pokazanie co to dokładnie jest. nie sprawdzałam procedury zakupu :oops: chyba lekko oszaleli ;)
poproszę Olę by podała link do sklepu gdzie zwykle kupujemy, to ona robi u nas zamówienia.

EDITy kolejne: usiłuję poprawić połamane cytaty ale jakoś mi idzie koślawo ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro mar 11, 2015 11:22 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Wczoraj mieliśmy kolejna wizytę. Ludzie byli w pewnym poczuciu bezradności, bo chcieli wybrać zwierzaka i chyba nie spodziewali się, że będzie to tak trudne ;)
Ale ostatecznie - zaklepali Kitarę ;) czekamy aż się osiatkują i przeprowadzka ;)
Obrazek

jopop

Post » Czw mar 12, 2015 20:58 Re: TYMCZASY U JOPOP VII

jopop pisze:
zjawka pisze:
jopop pisze:Na razie wypija ponad puszkę Fatro Medicare C dziennie. Tak, puszka medicare to teoretycznie porcja na 4 dni.
Jakby ktoś miał ochotę mu parę puszek fundnąć to byłabym wdzięczna... drogie to cholerstwo jak diabli, a nam po koncie nadal hula wiatr...
http://www.ezoo.pl/pl/p/LEVET-MEDICARE- ... USZKA/1809

Ale taki zakup nie jest prosty - ta ankieta.... i ten zapowiadany telefon od weta. na prawdę to tak tam działa?

wiesz, podałam link najtańszy jaki mi wyskoczył. chodziło mi o pokazanie co to dokładnie jest. nie sprawdzałam procedury zakupu :oops: chyba lekko oszaleli ;)
poproszę Olę by podała link do sklepu gdzie zwykle kupujemy, to ona robi u nas zamówienia.

Ostatnio zamawiałam tutaj: http://www.zoohurtowo.pl/pies/zdrowie/d ... p101310646
Bez ankiety i bez telefonu weta ;)
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Czw mar 12, 2015 23:03 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Ryjek Mechusia jest w stanie dramatycznym, nawet karmy płynne sprawiają mu ból. Próbowałam zrobić karmę płynną z animondy, ale ma jednak inną konsystencję niż medicare i kot strasznie płacze przy jedzeniu. Trudno, pozostaje tylko medicare.

Pewnie w niedzielę powtórzymy badania. Bardzo, bardzo, bardzo, bardzo, bardzo proszę by wyniki umożliwiły narkozę w poniedziałek. I by przy tej narkozie okazało się, że problemem są tylko zęby, a nie np. jakiś nowotwór w pyszczku...

Z dobrych wieści - Armani daje się rozgłaskać do poziomu baranków i mruczanda. Na początku trzeba mu przez chwilę przypomnieć, że to lubi, ale po dosłownie minucie rozpływa się z rozkoszy. Ślini się przy tym ;) Szkoda że strzelając baranki mnie też oślinia, bo silnie mnie uczula kontaktowo... :roll:
Obrazek

jopop

Post » Pt mar 13, 2015 0:21 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Chyba jednak będzie prościej przelać Wam trochę kasy na to cudo do picia - proszę o konto na pw ( sorry, ale mam kłopotliwą i czasochłonna pracę którą " dziergam"na kompie - na miau wpadam tak nie całkiem przytomnie :? )

zjawka

Od: Nie wrz 18, 2011 21:36

Post » Pt mar 13, 2015 9:44 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Fundacja JOKOT
ul. Klaudyny 38 m. 75
01-684 Warszawa
PL 60102010260000140201820927
dopisek: dla Mechusia

już to samo kopiuję na PW ;)
dzięki!
Obrazek

jopop

Post » Wto mar 17, 2015 12:16 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Epopeja Mechusiowa trwa. Niedzielne badania mnie mocno załamały, bo wyniki się mocno pogorszyły (choć "optycznie" stan kota się poprawił). Weci ponownie odmówili narkozy - i trudno im się dziwić. W testach wyszedł FIV plus, co mnie zresztą wcale nie zaskoczyło. Co mało zabawne - to kolejny kot, w którym w zasadzie nie wiadomo co nie działa, bo teoretycznie wszystko działa, tylko jakoś nie działa :roll:
Omówiliśmy i wdrożyliśmy próbę leczenia, mocno intensywnego. Zobaczymy pewnie w piątek czy to przynosi jakiekolwiek efekty...

Dzięki jednej z forumowiczek - kupiliśmy nową porcję medicare. Ogromne dzięki, bo w weekend jechaliśmy już na oparach i conwalescence, które mu wyraźnie mniej odpowiada. Przyszło wczoraj wieczorem - i Mechuś zeżarł już od tego czasu półtorej puszki :roll:

TAKIEGO żarłoka to ja chyba jeszcze nie widziałam. On z łatwością wyprzedza nawet słynnego z żarłoczności Kynusia 8O A że skutkiem ubocznym części leków wdrożonych wczoraj jest POPRAWA apetytu... to ja już się boję co będzie dalej...

Jeśli więc ktoś miałby jeszcze ochotę wesprzeć żarłoczka - będziemy wdzięczni za dalsze wpłaty lub za zakup puszek medicare.

Fundacja JOKOT
ul. Klaudyny 38 m. 75
01-684 Warszawa
PL 60102010260000140201820927
dopisek: dla Mechusia
Obrazek

jopop

Post » Wto mar 17, 2015 22:14 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Dziś dobry dzień:
Feta - przeniosła się do porządnego DT :) Będzie miała wreszcie kolana i ręce do głaskania w konkurencji znacznie mniejszej niż tutaj :)

A Kitara - pojechała na swoje :) Powodzenia!

Wrzucam z aktualizacji pierwszego postu:

Feta - staruszka, z wiecznie cieknącymi oczami. Trafiła do nas z 3 kociętami, a była tak słaba, że nie miała nawet mleka. Po dłuższym czasie udało się nam doprowadzić ją do stanu umożliwiającego sterylizację, usunęliśmy jej też wszystkie zęby. I to był strzał w dziesiątkę, Feta odzyskała natychmiast apetyt i wolę życia. Jest przytulanką, marzącą o swoich kolanach do ugniatania.
Obrazek Obrazek

Kitara
Obrazek Obrazek

Poezja
Obrazek Obrazek

Kosa - wyciągnięta zza TM za czubek ogona. Przeszła u nas PP, ale to nie był jej największy problem ;) Miała koszmarną kalici, która prawdopodobnie dała nadżerki w przełyku. Piszę prawdopodobnie, bo nie dało się nic zobaczyć - Kosa śliniła się na mój widok, a w lecznicy była jedynym wielkim pianotokiem. Nie nadawała się do narkozy, badania nic nie wykazały, kotka nie jadła, nie piła i tylko się dusiła. Wyleczyliśmy ją Zestawem Młodego Snajpera, podając leki na zasadzie " jeśli któryś z nich nie pomoże, to już nic nie pomoże". No i pomogło ;) Dziś Kosa jest tłustą kulką, notorycznie pomiaukującą by ją głaskać. Niestety mamy grzybową pozostałość po leczeniu, cały czas z nią walczymy.
Obrazek Obrazek
Obrazek

jopop

Post » Śro mar 18, 2015 0:23 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

jopop pisze:A Kitara - pojechała na swoje :) Powodzenia!

A jednak dzisiaj :) Cieszę się :)
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Śro mar 18, 2015 8:59 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Śro mar 18, 2015 10:26 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

rany, ale grubas 8O
ale... się je, się tyje :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Śro mar 18, 2015 11:04 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

nie denerwuj mnie bo właśnie jem ;)

a Mechuś dziś dla odmiany ma rozwolnienie. Któryś z leków mu zapewne nie posłużył...
Obrazek

jopop

Post » Śro mar 18, 2015 12:24 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Jaki śliczniasyty ogromny miasiaty przytulas!!!! :1luvu:
Obrazek

pchełeczka

Od: Pt kwi 13, 2012 14:55

Post » Śro mar 18, 2015 12:32 Re: TYMCZASY U JOPOP VII - kupisz Mechusiowi Medicare? s.31

Brzucho ma, to mu trzeba przyznać :) Ale na grzbiecie jeszcze kosteczki wystają, głaszcze się kota po kręgosłupie - zdążył sobie narobić zaników mięśni, a tego się tak szybko nie nadrobi.

Na fb pytają, czy to jest to samo, co te puszki, które on tak wciąga
http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... =rAQElUiv3

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

[poprzednia][następna]