Moderator: Moderatorzy
catalina pisze:Boo pisze:A co jest powodem niejedzenia? Mocznik? Nadżerki w pyszczku? Jest jakaś ewidentna przyczyna?
No nie wiem. Nadżerek w pyszczku nie widać. Ale zęby są całe w kamieniu i dziąsła czerwone. Myślę, że to to....
A propos jeszcze tego Alusalu, czy on łagodzi ewentualne nadżerki przewodu pokarmowego? Jeżeli nie, to co mogę jeszcze stosować?
Feliska97 pisze:Czy ktoś z Was orientuje się jak wyliczyć lukę anionową?
Boo pisze:Biopron to ludzki probiotyk, który zawiera bakterie, które mają zdolność rozkładania mocznika w przewodzie pokarmowy zmniejszając jego ogólną ilość w kocie. To taki zamiennik amerykańskiego azodylu.
.
catalina pisze:Boo pisze:Biopron to ludzki probiotyk, który zawiera bakterie, które mają zdolność rozkładania mocznika w przewodzie pokarmowy zmniejszając jego ogólną ilość w kocie. To taki zamiennik amerykańskiego azodylu.
.
Jak podawać Biopron na 5kg kota? Nie ma żadnych skutków ubocznych? Bez recepty można dostać?
Yagutka pisze:catalina pisze:Boo pisze:Biopron to ludzki probiotyk, który zawiera bakterie, które mają zdolność rozkładania mocznika w przewodzie pokarmowy zmniejszając jego ogólną ilość w kocie. To taki zamiennik amerykańskiego azodylu.
.
Jak podawać Biopron na 5kg kota? Nie ma żadnych skutków ubocznych? Bez recepty można dostać?
Tutaj ktoś przeliczył w ten sposób:
http://nerkipsa.pl/azodyl-zamieniamy-na ... zyc-dawke/
Ale tu na forum są osoby, które podają chyba 2 kapsułki dziennie.
O skutkach ubocznych nikt nic nie wie, można normalnie dostać w aptece.
Yagutka pisze:Feliska97 pisze:Czy ktoś z Was orientuje się jak wyliczyć lukę anionową?
Wydaje mi się, że przede wszystkim najpierw musisz zrobić gazometrię, bo są Ci potrzebne wodorowęglany.
Kiedyś chciałam robić gazometrię u kota, ale wetka mi powiedziała, że nie zna w Kraku żadnego miejsca, które mogłaby polecić.
Feliska97 pisze:Nie ma chyba na forum osoby, która stosowała Biopron w dawkach opisanych na w/w stronie. Osobiście bałabym się zafundować kotu taką mieszankę, biorąc pod uwagę to, że jednak skład Azodylu i Biopronu znacznie się od siebie różni.
Przeciętnie stosuje się jedną-dwie tabletki Biopronu dziennie.
Feliska97 pisze:Nie ma chyba na forum osoby, która stosowała Biopron w dawkach opisanych na w/w stronie. Osobiście bałabym się zafundować kotu taką mieszankę, biorąc pod uwagę to, że jednak skład Azodylu i Biopronu znacznie się od siebie różni.
Przeciętnie stosuje się jedną-dwie tabletki Biopronu dziennie.
Yagutka pisze:Ale planuję kupić thermophilusa osobno![]()
Yagutka pisze:Aha, i z tego co czytałam, aż tyle bakterii nie powinno mieć mega działań ubocznych,bo przy chorobach przewodu pokarmowego podaje się takie duże ilości bakterii.
Feliska97 pisze:Znalazłam niedawno artykuł na temat probiotyków stosowanych u zwierząt, ale niestety nie miałam jeszcze czasu się w niego zagłębić. Na pewno efektywne dawki probiotyków są inne u ludzi i u zwierząt. Zależy to głównie od użytego szczepu bakterii oraz badanej grupy psów czy kotów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Annie.marie i 9 gości