Moderator: Estraven
I jeszcze piąte 13 nastego - dla mnie zawsze szczęśliwy

klaudiafj pisze:Hej Dziewczynki Wszystkie
Wczoraj poszłam spać o 3 w nocy. Robiłam tą galerie. Zajęło mi to kilka godzin. Najpierw bez planu zaczęłam montować zdjęcia - efekt był żałosny. Ale jako wzrokowiec jak to zobaczyłam to od razu wiedziałam jak te klocki poukładać w kompozycji, żeby było dobrze. I robiłam to po raz drugi, nie ma efektu wow ale jest fajnie, przy okazji mam wnioski. Ramki muszą do siebie pasować i zdjęcia w ramkach też. Kilka ramek ciemnych, grubych i zdjęć czarnych rozbijało cały efekt. Do tego na koniec musiałam użyć taśmy montażowej i dokleić ramki do ściany, żeby do niej przylegały i dopiero wtedy stworzył się porządek.
Oto jak to wygląda:
Dziś ponura pogoda to i to zdjęcie wygląda ponuro.
Chciałam pokazać jak to wygląda razem z częścią pokoju:
Wybaczcie te poduchydopiero pije kawę, zdjęcie robiłam kilka razy, bo wciąż zapomniałam o czymś no i te poduszki nie prezentują się najlepiej, ale na nie uszyję jakieś pokrowce. A są potrzebne, bo w salonie nie mam sofy typowej tylko sofę materacową, leciutką, żebym mogła łatwo ją przenosić w razie zdjęć. Do tego mały stolik z ikea i stąd do Was piszę
Kominek będę malować w weekend. Ogólnie dopiero wystrój się tworzy
Jak posprzątam to pokaże Wam cały pokój, bo niektóre z Was chciały widzieć ten biały salon
Naprzeciwko miejsca do kawy jest aneks kuchenny z boku duży biały stół rodzinny
Wszystkie zdjęcia są mojego wykonania na ścianie
Mąż trochę zniesmaczony, że nie ma tam jego
Jak zrobię jakieś zdjęcia to będzie.
Prezentacje przygotowałam z fotografii mobilnej. Zaskoczę ich, że jak to w Związku Polskich Artystów Fotografików ktoś prezentuje fotografie z telefonuAle dla mnie to ważna część artystycznej twórczości i mam na to rzeczowe argumenty
Mogę o tym długo mówić
Na mojej stronie autorskiej będzie ten dział równie ważny jak pozostałe
Macie instagrama? To mój https://instagram.com/klaudiafj/ Dajcie znać to poobserwuję
Marysieńka została przykryta pod same uszy, bo ja wstałam a ona dalej śpi. Kazałam iść małżowi tam po ciuchu zobaczyć i wrócił mi mówi - "jak dziecko śpi, taka zaspana" Naprawdę jak dziecko, chodzę tam na paluszkach i zaglądam przez uchylone lekko drzwi. Czasem jak coś robię po ciuchu w sypialni i obrócę się do niej to ona patrzy z tej pościeli i mówi -eeeee! jak dzidziuś który daje mamie znać, że nie śpi OCH JAK JA JĄ KOCHAM!
A Kitusia ślicznie sobie radzi z labiryntem. Ostatnio widzę tylko ją przy nim. Zmiana smakołyków, Marysi chyba nie smakują.
Idę do Was

joannawiśniewska pisze::P Hello,jaka piękna wystawka zdjęć jak na fotografa przystało....bardzo ładnie się to prezentuje.Czekamy na dalsze zdjątka.....Mam pytanie,po czym rozpoznać że kotka się roi...tak się to nazywa? bo suczka ma cieczkę a kotka?
![]()
jest tak ze trzy dni...a wczoraj wieczorkiem przyszła do domu a za chwile za nią na tarasie jakiś obcy kot....a przecież ona taka malutka

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości