Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Czw mar 12, 2015 20:50 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No to jestem cala happy :)))))))))super ze sie podoba :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Czw mar 12, 2015 20:55 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Cześć Klaudus :piwa:

O to już jutro ta prezentacja ? Będzie fajnie, zobaczysz :ok: :ok: I jeszcze piąte 13 nastego - dla mnie zawsze szczęśliwy :ryk: :ok:
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pt mar 13, 2015 9:36 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Obrazek
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Pt mar 13, 2015 9:49 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Kciuki ogromne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt mar 13, 2015 11:44 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

witamy się porannie i dzisiaj zrobimy kocią niespodziankę dzięki Klaudii !! :)
ser_Kociątko

Post » Pt mar 13, 2015 13:08 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Hej Dziewczynki Wszystkie :)

Wczoraj poszłam spać o 3 w nocy. Robiłam tą galerie. Zajęło mi to kilka godzin. Najpierw bez planu zaczęłam montować zdjęcia - efekt był żałosny. Ale jako wzrokowiec jak to zobaczyłam to od razu wiedziałam jak te klocki poukładać w kompozycji, żeby było dobrze. I robiłam to po raz drugi, nie ma efektu wow ale jest fajnie, przy okazji mam wnioski. Ramki muszą do siebie pasować i zdjęcia w ramkach też. Kilka ramek ciemnych, grubych i zdjęć czarnych rozbijało cały efekt. Do tego na koniec musiałam użyć taśmy montażowej i dokleić ramki do ściany, żeby do niej przylegały i dopiero wtedy stworzył się porządek.
Oto jak to wygląda:
Obrazek
Dziś ponura pogoda to i to zdjęcie wygląda ponuro.
Chciałam pokazać jak to wygląda razem z częścią pokoju:
Obrazek
Wybaczcie te poduchy :oops: dopiero pije kawę, zdjęcie robiłam kilka razy, bo wciąż zapomniałam o czymś no i te poduszki nie prezentują się najlepiej, ale na nie uszyję jakieś pokrowce. A są potrzebne, bo w salonie nie mam sofy typowej tylko sofę materacową, leciutką, żebym mogła łatwo ją przenosić w razie zdjęć. Do tego mały stolik z ikea i stąd do Was piszę ;) Kominek będę malować w weekend. Ogólnie dopiero wystrój się tworzy :) Jak posprzątam to pokaże Wam cały pokój, bo niektóre z Was chciały widzieć ten biały salon :) Naprzeciwko miejsca do kawy jest aneks kuchenny z boku duży biały stół rodzinny :) Wszystkie zdjęcia są mojego wykonania na ścianie :) Mąż trochę zniesmaczony, że nie ma tam jego ;) Jak zrobię jakieś zdjęcia to będzie.

Prezentacje przygotowałam z fotografii mobilnej. Zaskoczę ich, że jak to w Związku Polskich Artystów Fotografików ktoś prezentuje fotografie z telefonu :twisted: Ale dla mnie to ważna część artystycznej twórczości i mam na to rzeczowe argumenty :) Mogę o tym długo mówić :) Na mojej stronie autorskiej będzie ten dział równie ważny jak pozostałe :) Macie instagrama? To mój https://instagram.com/klaudiafj/ Dajcie znać to poobserwuję :)

Marysieńka została przykryta pod same uszy, bo ja wstałam a ona dalej śpi. Kazałam iść małżowi tam po ciuchu zobaczyć i wrócił mi mówi - "jak dziecko śpi, taka zaspana" Naprawdę jak dziecko, chodzę tam na paluszkach i zaglądam przez uchylone lekko drzwi. Czasem jak coś robię po ciuchu w sypialni i obrócę się do niej to ona patrzy z tej pościeli i mówi -eeeee! jak dzidziuś który daje mamie znać, że nie śpi OCH JAK JA JĄ KOCHAM!

A Kitusia ślicznie sobie radzi z labiryntem. Ostatnio widzę tylko ją przy nim. Zmiana smakołyków, Marysi chyba nie smakują.

Idę do Was :)

klaudiafj

Post » Pt mar 13, 2015 13:38 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

A jak kominek będziesz malować? On tak ładnie wygląda, dodaje koloru w tej bieli...

Sihaja

Od: Pon sty 03, 2005 22:17

Post » Pt mar 13, 2015 13:54 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No przecież nie pomaluję marmuru ;) tylko ten (zapomniałam nazwy) czopuch czy kolumna jest biała i już brudna po sezonie i czysta biel nie pasuje za bardzo bo zlewa się ze ścianmi, więc pomaluję na lekki ekri, żeby sie odznaczał troszeczkę od białych ścian :) Teraz wygląda na nieskończony :)

klaudiafj

Post » Pt mar 13, 2015 21:46 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

klaudiafj pisze:Hej Dziewczynki Wszystkie :)

Wczoraj poszłam spać o 3 w nocy. Robiłam tą galerie. Zajęło mi to kilka godzin. Najpierw bez planu zaczęłam montować zdjęcia - efekt był żałosny. Ale jako wzrokowiec jak to zobaczyłam to od razu wiedziałam jak te klocki poukładać w kompozycji, żeby było dobrze. I robiłam to po raz drugi, nie ma efektu wow ale jest fajnie, przy okazji mam wnioski. Ramki muszą do siebie pasować i zdjęcia w ramkach też. Kilka ramek ciemnych, grubych i zdjęć czarnych rozbijało cały efekt. Do tego na koniec musiałam użyć taśmy montażowej i dokleić ramki do ściany, żeby do niej przylegały i dopiero wtedy stworzył się porządek.
Oto jak to wygląda:
Obrazek
Dziś ponura pogoda to i to zdjęcie wygląda ponuro.
Chciałam pokazać jak to wygląda razem z częścią pokoju:
Obrazek
Wybaczcie te poduchy :oops: dopiero pije kawę, zdjęcie robiłam kilka razy, bo wciąż zapomniałam o czymś no i te poduszki nie prezentują się najlepiej, ale na nie uszyję jakieś pokrowce. A są potrzebne, bo w salonie nie mam sofy typowej tylko sofę materacową, leciutką, żebym mogła łatwo ją przenosić w razie zdjęć. Do tego mały stolik z ikea i stąd do Was piszę ;) Kominek będę malować w weekend. Ogólnie dopiero wystrój się tworzy :) Jak posprzątam to pokaże Wam cały pokój, bo niektóre z Was chciały widzieć ten biały salon :) Naprzeciwko miejsca do kawy jest aneks kuchenny z boku duży biały stół rodzinny :) Wszystkie zdjęcia są mojego wykonania na ścianie :) Mąż trochę zniesmaczony, że nie ma tam jego ;) Jak zrobię jakieś zdjęcia to będzie.

Prezentacje przygotowałam z fotografii mobilnej. Zaskoczę ich, że jak to w Związku Polskich Artystów Fotografików ktoś prezentuje fotografie z telefonu :twisted: Ale dla mnie to ważna część artystycznej twórczości i mam na to rzeczowe argumenty :) Mogę o tym długo mówić :) Na mojej stronie autorskiej będzie ten dział równie ważny jak pozostałe :) Macie instagrama? To mój https://instagram.com/klaudiafj/ Dajcie znać to poobserwuję :)

Marysieńka została przykryta pod same uszy, bo ja wstałam a ona dalej śpi. Kazałam iść małżowi tam po ciuchu zobaczyć i wrócił mi mówi - "jak dziecko śpi, taka zaspana" Naprawdę jak dziecko, chodzę tam na paluszkach i zaglądam przez uchylone lekko drzwi. Czasem jak coś robię po ciuchu w sypialni i obrócę się do niej to ona patrzy z tej pościeli i mówi -eeeee! jak dzidziuś który daje mamie znać, że nie śpi OCH JAK JA JĄ KOCHAM!

A Kitusia ślicznie sobie radzi z labiryntem. Ostatnio widzę tylko ją przy nim. Zmiana smakołyków, Marysi chyba nie smakują.

Idę do Was :)

Ściana wyszła ci rewelacyjnie i bardzo mi sie podoba. Jest jeszcze dużo miejsca więc i męża też zdążysz powiesić :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 13, 2015 21:59 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

:P Hello,jaka piękna wystawka zdjęć jak na fotografa przystało....bardzo ładnie się to prezentuje.Czekamy na dalsze zdjątka..... :P Mam pytanie,po czym rozpoznać że kotka się roi...tak się to nazywa? bo suczka ma cieczkę a kotka? :kotek: :kotek:
Obrazek

joannawiśniewska

Od: Pon sty 12, 2015 20:48

Post » Pt mar 13, 2015 22:02 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

:))) cieszę się, że się podoba :D Musiałam ograniczyć liczbę sznurków do minimum i zdjęcia powiesić w kompozycjach pod spodem - w pierwszej wersji było koszmarnie :) Jednak sznurki to nie najlepszy pomysł ;) Ale przynajmniej jest inaczej, łatwo to zmienić jak się znudzi - nożyczki i po sprawie :mrgreen: mam jeszcze drugą mniejszą ścianę na zdjęcia, ale tam będą jakieś nieludzkie :)
Nie było tej prezentacji - zajęcia odwołane :) Będą za 2 tyg :)

Asiu, kotka - w fazie zaawansowania wypina tyłek i wszędzie się nim ociera - oto rójka https://www.youtube.com/watch?v=jDIzgc8oFw4 ;) Wcześniej jest bardzo miziasta :) A co, trafiło Ci się 8)
Ostatnio edytowano Pt mar 13, 2015 22:06 przez klaudiafj, łącznie edytowano 1 raz

klaudiafj

Post » Pt mar 13, 2015 22:04 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

joannawiśniewska pisze::P Hello,jaka piękna wystawka zdjęć jak na fotografa przystało....bardzo ładnie się to prezentuje.Czekamy na dalsze zdjątka..... :P Mam pytanie,po czym rozpoznać że kotka się roi...tak się to nazywa? bo suczka ma cieczkę a kotka? :kotek: :kotek:

Kotki mają rójkę.
Miałkolenie, zwiększona miziastość, ocieranie się i wypinanie zadka z kitą na boku. :mrgreen:
Ot objawy rójki.
Obrazek

Ewa L.

Post » Pt mar 13, 2015 22:14 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Ty to masz Klaudia dryg do dekorowania mieszkania. :ok:
Z niczego robisz super aranżacje.
Jak ja bym chciała mieć taki dar. Niby staram sie coś w mieszkanku powymyślać, coś zestawić i udekorować ale jakoś mi nie wychodzi :roll:
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt mar 13, 2015 22:15 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No tak Dziewczyny moja Alis,nie wiem ile ma miesięcy,wydaje mi się że jest za młoda....a ona jak nigdy wciąż chce wyjść z domu i miauczy czyli piszczy bo głosu za bar
dzo niema, :201494 jest tak ze trzy dni...a wczoraj wieczorkiem przyszła do domu a za chwile za nią na tarasie jakiś obcy kot....a przecież ona taka malutka :1luvu:
To znaczy że kotka nie krwawi...jak suczka :ok:
Obrazek

joannawiśniewska

Od: Pon sty 12, 2015 20:48

[poprzednia][następna]