Jeżeli COKOLWIEK jest niejasne lub mamy jakąkolwiek - choćby minimalną wątpliwość - absolutnie trzeba dzwonić i dopytać - bo naprawdę możemy kotu krzywdę zrobić. I absolutnie nie podawajmy nikomu żadnych leków bez konsultacji z lekarzem przede wszystkim - ewentualnie z osobą, która prowadzi danego kota. Jeśli coś nie jest wpisane na tablicy - dopytajmy choćby Agnieszki, która jest w kociarni niemal codziennie i chyba najwięcej wie o wszystkich lekach i sposobie ich podawania.
Lidka - Fraszkę trzebaby chyba pokazać w lecznicy, jeśli ona naprawdę słabo je - za długo to już trwa

Będziemy mieli kolejną podopieczną.
Dostaliśmy zgłoszenie o wyrzuconej na ulicę kici

Dzis Kasia dilah ja zabierze do lecznicy - prawdopodobnie po weekendzie przyjedzie do kociarni
"Cześć. Piszę do Was bo w zasadzie nie wiem do kogo się zwrócić. Może pomożecie lub coś podpowiecie. W poniedziałek 9 marca, na terenie kamienicy gdzie mieszkam pojawiła się kotka. Nie jest to młoda kotka, ale widzę też, że nie stara. Jest podejrzenie, że komuś uciekła lub została porzucona. Kotek bardzo przyjaźnie nastawiony do człowieka, podchodzi, łasi się. Daje się głaskać .... nawet przewraca na plecy i daje się głaskać po brzuchu. Nie wystawia pazurów. Ma czyste uszy, ładną sierść, nie śmierdzi. Jest tak ruchliwa, że ciężko jej nawet zdjęcie zrobić. Ma na głowie mały łysy punkcik, jakby po kleszczu ale nic tam poza brakiem sierści nie ma. W nagrodę za jedzenie przyniosła nawet upolowana mysz !! Kiedyś mieliśmy tutaj wiele kotów, które były regularnie dokarmiane. Nagle zniknęły ... wszystkie. Jest na terenie buda gdzie kot może spać i gdzie zanoszę jej jedzenie ale już pojawiają się głosy i niechętne spojrzenia. Mam pewne podejrzenia co do losu poprzednich kotów i nie chce żeby taki sam los spotkał i tego kociaka. Sam chciałem przygarnąć ale mam w domu już dwie kotki i widzę, że zapach obcego kota przyniesiony z zewnątrz powoduje agresję u moich kotek. Niestety nie mam takich warunków, żeby wyizolować. Podpowiedzcie proszę co zrobić żeby kota uratować."MILKA