Ania, co tam dzisiaj szamiesz? Ja właśnie własnołapną sałatkę kończę
"We don't apologize And that's just the way it is But we can harmonize Even if we sound like shit Don't try to criticize You bitches better plead the fifth" \\m// MRRRRAAUUUUUU!HELL BLOODY YEAH! "Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff."
Dzis byl serek na slodko z bulka ,salatka duza w pracy wlasnolapna
Wrocilam z dzungli -poplewilam troszke, pograbilam i odkrylam kwitnacego niebieskiego pierwiosnkaa i kwitnace na zolto krokusy......
TERAZ ogarniam chalupke- musze zrobic miesko z warzywami.....i zabrac sie za dwie klasowy na jutro i tak to leci- caly czas cos
KOTKI LENIuszkuja, JAGA NA TYMczasie byla na dzialce teraz tez jest u mnie
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.
Staralam sie chociaz cos ogarnac......od srody do wyjazdu mam taki maraton,ze nie zrobie nic,a pogoda ma sie pogorszyc od srody.....w koncu marzec jest-ale perz na dzialce trzyma sie mocno- to co usilowalam plewic to czulam jakbym w dzungli byla- maczeta by sie pr zydala
W SUMIE db ze to szkolenie mam w Zakopcu-odskocze od rzeczywistosci na chwile
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 . Smakusia odeszła 14.05.2024.
WYSLE tylko tym,ktorzy dadza mi adres na pw -tac ja Gapa jestem
"We don't apologize And that's just the way it is But we can harmonize Even if we sound like shit Don't try to criticize You bitches better plead the fifth" \\m// MRRRRAAUUUUUU!HELL BLOODY YEAH! "Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff."
Jak będzie okazja to kupie ale wysle tylko jesli bede miala okazje......jak nie to wysle z Zabrza.
Wróciłam z dżungli-byl pierwszy grill( pozarlam kielbaske i kromke chleba, a potme po namysle jeszcz ejedna kromke chleba), przepiekne slonce wiosenne i cieplo. usilowalam ciezko pracowac w dzungli-efektów prawie nie widac. perzem moge handlowac -wyciagalam klacza po 40-50cm dlugosci udalo mi sie odkryc 3/4 wysepki , pograbilam , posprzatalam patyki rozwleczone przez psa i kupki ziela wyplewionego - wyszlo na to ,ze ziela jest sterta wysokosci 170cm.....a to tylko czesc byla
Tulipany maja juz po 10cm, wychodza narcyzy i zonkile, dalej jeden pierwiosnek kwitnie i stadko krokusow- inne krokusy juz wychoidza tez z ziemi maja po 1-2cm
TRAWA pampasowa wpasowala sie pieknie od sasiada 4 dzialki wczesniej w moja dzungle-tego cholerstwa nie daje sie wyrywac- mam ochote na malutki pozar
Koty zachowuja sie wzorowo- dzis wietrzyly futra na parapetingu-zaakceptowaly ze siatka jest teraz na poziomie szyby- juz wiedza ,ze im otwieram obie polowki okna i spokojnie czekaja
Ciesz się, że sąsiad mięty nie hoduje u siebie. To dziadostwo przełazi przez 10 działek i nie daje się wyplenić. Maliny też są niezłe. Mnie wylazły w letniej kuchni, w środku przez pęknięcia w betonowej podłodze. I ptaki zawlekły mi na działkę dzikie jeżyny. Walczę z nimi już 5 rok i one są górą.
Jeżyny bezkolcowe wprowadzily sie od sasiadow w jeden kat i jest ok. NIE WIEM jakie ptaki przylatuja poza sikorkami do mnie do dzungli,ale znajduje orzechy wloskie.
Natomiast odrosty wycietego derenia odmiany ciemnozielonej - wygrywaja - nowych jest z 50 Głogi nie dosc ,ze kluja to w dodatku tez szaleja , jak chodzi o ilosc odrostow. CIESYZ ,ze nowe iglaczki przerwaly-w ten sposob dzungla ma juz 2 wlasne cisy, dwa swierki miniaturowe, dwa male jewlowce i jednego duzego,kosodrzewina rosnie jodly koreanskie obie przetrwaly zime.
W dzungli jest bardzo mokro- slimaki pozra wszystko - kto mi powie,czego nie lubia z roslin kompletnie nie nie wiem co sadzic poza iglakami Zdziwiona jestem ,ze w tej mokrej czesci cisy sie przyjely -zastanawiam sie co kolo nich dosadzic do towarzystwa bo tamto moejsce jest jak autostrada dla slimakow - lisciaste rosliny raczej nie maja szans