Łódź 1992+223 - Bianka Malowanka bis - str.101

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 09, 2015 9:57 Re: Łódź 1992+16 - pogryziony rudy ciamajda str.17

Podglądam swoje koty kamerką…
Bo od soboty dni w kuwetce jest mocz z krwią, nie wiem czyj…. Więc od wczorajszego wieczora na kuwetkę nastawiona jest kamerka - potrzebne kciuki, by wyłapać chorego, biedak cierpi…

A sama nie mogę „winnego” zidentyfikować, bo:

Sobota rano - do Lucynki, zabrać rudego Tomisia na kastrację. Potem moje sprawy - jakieś zakupy, zawieźć do domu, zabrać trzy koty, zawieźć do chipowania, odebrać Tomisia, odstać w kolejce, odwieźć. Lecznica talonowa na kastracje i chipy - niekoniecznie na drugim końcu miasta, ale kawał drogi przez centrum. Kursowanie zajęło mi tak do 15tej. Potem chwila w domu, potem do mamy - chora. I już wieczór.
Mały drink z przyjaciółmi.
Niestety albo na szczęście.
Bo o 0.18 zadzwoniła Ania H - czając się na chorą czarną kotkę złapały osiedlowego bandziora Siodełko i trzeba było go zawieźć na kastrację - płatną niestety, bo lecznice talonowe o tej prze nie pracują. Musiały wziąć taksówkę - do Sowy. Obiecałam zabrać kota rano, miał potem posiedzieć chwilę u Ani H w klatce w piwnicy - bo w Sowie szpitalik zapchany. Oto on - w lipcu 2014 i wczoraj.

Obrazek* Obrazek * Obrazek

Niedziela.
Plan - odebrać i odwieźć kocura, na kilka godzin do pracy, potem mama, potem ustawianei kamerki - oczywiście nie sama, nie umiem,

Pakuję się po kocura, dzwoni Ela - jej domowy Melon chory, leczony co prawda w innej lecznicy, ale od wczoraj pogorszenie, wymiotuje, dużo pije, chowa się, szuka chłonnych miejsc… Dobra, zajadę, zawiozę do Sowy, wróci autobusem. W poczekalni kilka osób, sprawdzamy, że lecznica prowadząca Melona jest czynna, życzliwi przepuszczają po odbiór Siodełka, wysadzam Elę z Melonem pod tą lecznicą, Siodełkę odwożę, i do pracy. Na szczęście tam prawie nie ma zasięgu, więc kilka godzin spokoju.
Prawie kończymy, dzwoni Małgosia - wybierasz się do Sowy? Siedzimy i czekamy, możemy zająć kolejkę. Dzwonię do Eli - chce z Melonem podjechać, wymiotuje dalej, skóra mu stoi…. No to po Elę, do lecznicy, Małgośki odwieźć nie mam jak, jest s koleżanka i psem, a cały tył samochodu zawalony. Zostawiam Elę, do apteki i jakiegoś sklepu - spełnić życzenia mamy, do domu, bo instalator kamerki chce zrobić swoje i mieć wolny wieczór.
Kamerka zrobiona, do mamy.
Potem już tylko po Elę i nakroplówkowanego Melona do lecznicy…

Na nowe Ranczo nie zdążyłam…

A, w sobotę Marzenka zgarnęła burą koteczkę na sterylkę - płatną, niestety

Obrazek

Wysterylizowana została również czarnobiała Saffi spod Operetki - dostała też imawerol na te łysinka, na razie objawowo. Teorie są trzy - stres, hormony, grzyb. Na razie leczymy objawowo.
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Pon mar 09, 2015 10:19 Re: Łódź 1992+20 - podglądanie kotów str.19

kciuki wielkie trzymam :ok: :ok: :ok: :ok:
Ale pomysł z kamerką extra,nawet nie pomyślałam o tym ,że w gromadce można tak wyczaić chorego

8O kurna Ty to masz urozmicone dni 8O

Niech wszystko dobrze się skończy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pon mar 09, 2015 12:01 Re: Łódź 1992+20 - podglądanie kotów str.19

Dzięki za życzenia - problem w tym, ze końca nie widać...

"Na Turzej dwa złapane" - taki sms od Ewy_mrau. Pewnie więcej sama napisze. :ok: :ok:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon mar 09, 2015 13:40 Re: Łódź 1992+20 - podglądanie kotów str.19

Współczuję Aniu kłopotów i szczerze zazdroszczę tym, które mówią, że zawsze wiedzą który kot zrobił jaką kupkę i siu... Ja nie wiem, niestety :(
Ale mam też malutki sukcesik - Pan od dziewięciu kotów po tatusiu zobaczył mnie z daleka i pochwalił się, że go zmobilizowałam; poszedł już do urzędu, dostał trzy talony, umówił się też z lecznicą. Obiecał, że będzie łapał pozostałe.
Tym razem wzięłam telefon :D
I kto tu mruczy<- to nasz blog, można poczytać i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie
kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

hikora

Od: Czw sie 23, 2012 5:36

Post » Pon mar 09, 2015 15:54 Re: Łódź 1992+20 - podglądanie kotów str.19

Basieńko :ok: :1luvu:

kalewala

Post » Pon mar 09, 2015 16:02 Re: Łódź 1992+20 - podglądanie kotów str.19

I dobra wiadomość - Widzew, okolice Grota, Wędlinki - Puszkina / Chmielowskiego - są koty łapane na sterylki :))
Nie przez nas.
Każda taka wiadomość cieszy.

Drodzy łapacze :ok: :ok: :ok: :ok: przez jest

kalewala

Post » Wto mar 10, 2015 8:07 Re: Łódź 1992+16 - pogryziony rudy ciamajda str.17

kalewala pisze:Na nowe Ranczo nie zdążyłam…

Nowe Ranczo powtarzają jutro o 23.55 na tvp seriale :D
Kciuki za zdrowie mamy.
A tak w ogóle to zawsze z przerażeniem czytam taki rozkład dnia, w życiu bym tak nie dała rady funkcjonować! :twisted:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Wto mar 10, 2015 9:18 Re: Łódź 1992+20 - łapiemy - str.19

Znaczy we środę? Może dotrwam do tej godziny :)

Jouluś, ja też już nie mogę tak funkcjonwać...

Mama dziś wraca do domu, z przeziębieniem niestety... W niedzielę miała 37stopni, w szpitalu leki dają od 38miu.. Zawiozłyśmy z siostrą jakieś aspiryny, cholinexy, soczek malinowy i sosnowy, może się w domu szybko wygasi to przeziębienie.

A dziś łapanki - Ewa_mrau cd na Turzej, od 6tej rano czatują, wiem, ze dwa złapały.

A ja - przy Franciszkańskiej, gdzie blokowej wspólności koty na parkingu wygryzają dziury w samochodach :strach: :strach: ... Potworów jest podobno 6. Jak na razie mam jednego wykastrowanego kocurka. Siedzi w samochodzie, by nie zniechęcał pozostałych.

kalewala

Post » Wto mar 10, 2015 9:53 Re: Łódź 1992+20 - łapiemy - str.19

w domach ostatnio
dwie pingwineczki z Trzech Furii, oba ostatnie Jasienie (było ich 6), i dostojny Dyzma

Obrazek * Obrazek * Obrazek *

kalewala

Post » Wto mar 10, 2015 9:58 Re: Łódź 1992+20 - łapiemy - str.19

Ojej ,z Trzech Furii mają domek,nareszcie,super,tyle czasu czekały I Jasienie,Dyzmuś :ok: :ok: :ok: A trzecia Furia,cudna buranka jeszcze szuka domku ?
Takie wieści to ja żondam codziennie

Zdrówka pełno dla mamy :ok: :ok: :ok: :ok:
Okropne te wirusy ,koszą równo
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto mar 10, 2015 11:11 Re: Łódź 1992+20 - Widzew Bartoka uwięzione koty

Widzew Bartoka 29 - koty uwięzione w piwnicy.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Zawiadomiona SM i patrol As....

kalewala

Post » Wto mar 10, 2015 12:01 Re: Łódź 1992+20 - Widzew Bartoka uwięzione koty

kalewala pisze:Widzew Bartoka 29 - koty uwięzione w piwnicy.

Ma ktoś jakiś pomysł?

Zawiadomiona SM i patrol As....

piszę PW
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto mar 10, 2015 14:14 Re: Łódź 1992+20 - Widzew Bartoka uwięzione koty

Georg-inia, dzięki.
Jeśli się czegoś dowiem - napiszę.

A, siuśków z krwią wczoraj nie znalazłam. Albo kot wyzdrowiał, albo kamerki się przestraszył...

kalewala

Post » Wto mar 10, 2015 20:52 Re: Łódź 1992+20 - Widzew Bartoka uwięzione koty

kalewala pisze:Georg-inia, dzięki.
Jeśli się czegoś dowiem - napiszę.

A, siuśków z krwią wczoraj nie znalazłam. Albo kot wyzdrowiał, albo kamerki się przestraszył...

:D Może wstydzi się kamery... Ale tak serio, chyba dobrze, że nie ma sladu krwi!
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Śro mar 11, 2015 9:22 Re: Łódź 1992+20 - Widzew Bartoka uwięzione koty

Krótko i raportowo, za mnie i za Ewę_mrau, bo nie wiem, kiedy będzie czas napisać więcej

Ewa_mrau Turza przy rurach bury kocurek, pingwinka, łagodna burasia i niezadowolony kocur na gościnnych występach - wszystkie w lecznicy na Adamieckiego, na talony

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Ja - Franciszkańska 125 burobiały wykastrowany, chyba oswojony, czeka w pralni na koniec łapanek, dymny oswojony chory, wściekła młoda białobura - na Adamieciego

Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Śro mar 11, 2015 12:11 przez kalewala, łącznie edytowano 1 raz

kalewala

[poprzednia][następna]