Kitusia i Marysia {Maciuś za TM} Bytomskie Łobuzy :D

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Pon mar 09, 2015 13:10 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Witaj Asiu, witaj Rilla07 :1luvu:
Właśnie tak miało być, miałyście być na tej wycieczce bez brudzenia butów :) Ale mnie znowu nosi, chciałabym iść tam znowu teraz. Od "dzikości" człowiek się uzależnia ;)
A najbardziej to marzy mi się morze :D I sztorm. Kocham morze, mogłabym tam zamieszkać. Ale bardzo, bardzo dużo tam bezdomnych kotów :( Koty są wszędzie! Chore i zdrowe, nie wiem czemu tam jest taki wysyp kotów. Na plaży, w porcie, na dachu domów i na balkonie. Dla mnie to było trochę przerażające a mówię o Trójmieście.
Ale i tak kocham morze. Nie jest tajemnicą, że koty nas uziemiają. Boję się je dać pod opiekę mamie, choć już były i było ok. Ale latem to strach, bo okno otworzy i tragedia gotowa :strach:

Nasza koleżanka ser_kociątko zapraszała nas swego czasu na pokaz zdjęć, doczekałyśmy się - super się ogląda tyle futerek w różnych sytuacjach http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=166748&p=11021594#p11021594 Pozwolę sobie wszystkich zaprosić do oglądania :)
Skarby: Obrazek

klaudiafj

Od: Czw cze 05, 2014 21:02

Post » Pon mar 09, 2015 15:51 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

ojej dziękujemy za reklamę :) fakt mało kto do nas zagląda, a szkoda wielka :(
ser_Kociątko

Post » Pon mar 09, 2015 16:24 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudus dokładnie tak, dzikość uzależnia i to bardzo :ok:
Nad morzem taki wysyp kotków ? Nie widziałam, a byłam tyle razy 8O
Obrazek

sistersy25

Od: Wto paź 28, 2014 22:03

Post » Pon mar 09, 2015 16:30 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

A nawet rozmawiałam teraz o tych kotkach :) Okazuje się, że faktycznie mają kotów sporo i nawet się dowiedziałam, że te stadko które widziałam w Gdańsku w porcie ma opiekunów :) Więc od razu mi lepiej :)

ser_Kociątko może się wstydzą dziewczyny wpaść :) W sumie sporo osób czyta co piszemy, ale wiele się nie odzywa :) HELLOOOOOO Duchyyyy wiem o WAS :mrgreen: Jak będziesz pisać u siebie i u innych to wpadną i do Ciebie :D

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 16:36 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Kretki polazły, zero wstydu. :ryk:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pon mar 09, 2015 16:37 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

O to od razu lepiej się robi na duchu jak się okazuje ze chociaż ktoś się nimi opiekuje :ok:

Ja podczytywalam wątek ser__kociatko i się ujawniłam :D na pewno sporo osób tak ma :ok:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 16:38 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Kretki to równe babeczki wszystkie cztery :) :ryk: No i Kasia i Lolusia o pół kg cięższa też :mrgreen:

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 16:46 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

:ryk: :ryk: Ja już widzę ze te 0.5 kg to sie nie utrzymają :ryk: 10 dni leżała plackiem a teraz szalej pupy się włączył i kota spala kalorie :ryk:
Obrazek

sistersy25

Post » Pon mar 09, 2015 17:42 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Ojj ja bym obstawiała, że teraz to zacznie nabierać ciałka ;p :) Ale oczywiście ona jest młodziutka, więc jeszcze długa droga przed nią :)
Dodałam podpis u siebie, że robiąc zakupy w zoo+ można wejść na sklep przez fundację i wtedy 3% lub 5% (różnie pisze) idzie do fundacji. Szkoda, że o tym nie wiedziałam wcześniej. W przypadku, który mam w podpisie kaska idzie na koty do Gdyni i Gdańska :) Pamiętam te bidoczki tam w tym porcie w Gdańsku, cieszę się, że można im pomóc. :) I w ogóle że są zaopiekowane :D

Dołożyłam też fundacje z Bytomia MiauKot :) Na fb prowadzę stronę Odkrywam Bytom, dzięki której mam możliwość dotrzeć do Bytomian, więc udostępniłam też stronę fundacji. Dziewczyny z fundacji są też tutaj na forum :) Gdzie ja byłam, że mnie tu nie było :) Nawet moje Maciusiątko było tutaj przede mną - nazywali go Maćko <3

Znalazłam ten zbiornik, który fotografowałam wczoraj -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Koz%C5%82owa_G%C3%B3ra_%28zbiornik%29

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 18:55 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

dziękujemy za odzew u nas :) :)

ja to zawsze tak nieśmiało, a nie wprosić się od razu do kogoś :( :D
ser_Kociątko

Post » Pon mar 09, 2015 19:07 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

Klaudia,ja też nie wiedziałam, że robiąc zakupy w ten sposób można wspomóc Fundację. Dzisiaj czytałam wątek Powszechnej Sterylizacji i będę robiła zakupy tak aby właśnie tam szły pieniążki. Zawsze jest to jakaś pomoc, prawda? :)
Obrazek

aannee99

Od: Wto sie 28, 2012 8:35

Post » Pon mar 09, 2015 19:09 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

ser_Kociątko pisze:dziękujemy za odzew u nas :) :)

ja to zawsze tak nieśmiało, a nie wprosić się od razu do kogoś :( :D

Kazałaś przyjść, to przyszłyśmy, a co.. pytać będę? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Post » Pon mar 09, 2015 19:15 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

a gdzie tam!!
ja się cieszę, że wpadłyście ^^
Zapraszamy częściej, zdecydowanie częściej :)
ser_Kociątko

Post » Pon mar 09, 2015 19:32 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

aannee99 pisze:Klaudia,ja też nie wiedziałam, że robiąc zakupy w ten sposób można wspomóc Fundację. Dzisiaj czytałam wątek Powszechnej Sterylizacji i będę robiła zakupy tak aby właśnie tam szły pieniążki. Zawsze jest to jakaś pomoc, prawda? :)

Wręcz obowiązkowa! Jak sobie pomyślę ile kaski przeszło z zakupów do kieszeni prezesa zoo+ a nie na szczytny cel to :evil: Super, że jest taka możliwość i trzeba z niej korzystać :)

Dziewczynki od wczoraj usiłuję rozwiązać zagadkę :) Idąc przez bagniska kierowaliśmy się odgłosem ptaka, którego nie znamy, a sądząc po sile głosu grdyka musiała być spora, co oznacza że i ptak sporych rozmiarów :D Nie korzystam w lustrzance z trybu filmowania, więc zapominam o tej funkcji, ale wczoraj mi się przypomniała, bo chciałam nagrać ten głos - oto on: https://www.youtube.com/watch?v=ENzp-wzhn4M&feature=youtu.be
Chwilę potem ustrzeliłam cudem te oto latajki ogromne - Obrazek
Nie wyrobiłam się ze zdjęciem i jest to maksymalne powiększenie - co to jest??? Wygląda mi to jak bocian, ale ma białe nogi, a wydaje mi się, że czerwone byłoby widać. Nie wyszło by zakłamanie koloru chyba.

Chciałam znaleźć te odgłosy na yt i włączyłam ten film - https://www.youtube.com/watch?v=NFz4nfoB5dA Marysia oszalała :D Toż to kocia muzyka :) Podskakiwała, kręciła się dookoła, w końcu zaczęła biegać po mieszkaniu i szukać tych ptaków, aż po 10 min poszła do taty i powiedziała - uuuuuuuuuuuuuuuuu i taka popatrzył na nią i mówi - dość już masz tych ptaków, co Cię nimi męczą? Choć! Wziął ją na ręce i utulił i Marysia przestała Marudzić. Marysia wciąż chodzi do niego się tulić, albo siedzieć mu na kolanach pod biurkiem albo na klawiaturze i wtedy się kłócą i są zapasy :)

klaudiafj

Post » Pon mar 09, 2015 19:48 Re: Maciuś <3 [*] Kitusia 14l. i Marysia 6l. Moje trzy <3

No właśnie chciałam powiedzieć, że mi też jak bocian wygląda..Głos mi nic nie mówi.. :P
Obrazek
Obrazek

kalair

[poprzednia][następna]