Kacperek[']Franuś[']Morusek[']FIP-ot i miłosierdzie boskie!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 08, 2015 13:41 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Anna61 pisze:Kiciuś to przylepka a Kicia rozrabiara, dzisiaj zwaliła mi z szafy kontenerek i potłukła, a wcześniej przewróciły mi duży obraz i go potłukły a także kuwetę na którą się obraz zwalił, no szok jak to zobaczyłam,(sprawdzanie kotów czy nic im nic się nie stało) tylko najpierw musiałam jakoś dostać się do pokoiku przez drzwi przywalone tym. :strach:

Obrazek Obrazek

została sama rama z kotem :wink:
Obrazek

Śliczne, kochane bidusie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Ja też raz miałam taki przypadek ze strąceniem obrazu. Normalnie zdrętwiałam z przerażenia, bo jakby tak kant obrazu uderzył w kocią głowę...to nawet lepiej o tym nie myśleć :strach:

Rama z samym kotem też fajnie wygląda :smiech3:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Nie mar 08, 2015 16:02 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

mb pisze:Ja też raz miałam taki przypadek ze strąceniem obrazu. Normalnie zdrętwiałam z przerażenia, bo jakby tak kant obrazu uderzył w kocią głowę...to nawet lepiej o tym nie myśleć :strach:

Rama z samym kotem też fajnie wygląda :smiech3:

Obraz na szczęście nie wisiał na ścianie bo jest zbyt duży do moich teraz mieszkań, ma 80x110 wymiary i stał oparty o ścianę za drzwiami.

Obrazek
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 08, 2015 18:10 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

To chyba byłaś przewidująca :wink:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Nie mar 08, 2015 22:28 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Modjeska pisze:To chyba byłaś przewidująca :wink:

Na to wygląda. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon mar 09, 2015 12:56 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Byłam z szylkrecią na kontroli i jest zdecydowana poprawa. :D
Kicia miała zrobiony dokładny przegląd, dostała kilka zastrzyków i teraz dopiero tylko na witaminki w środę tak 2 razy w tygodniu.
Brzuszek tylko ma duży i twardy, ale to może być po sterydach.
Do podawania dalej ArthroFos 1x1.
Koszt 55 złotych za wszystko.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon mar 09, 2015 13:22 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Post » Pon mar 09, 2015 13:49 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Anna61 pisze:Byłam z szylkrecią na kontroli i jest zdecydowana poprawa. :D

:D :201461

gatiko

Od: Pt paź 03, 2014 10:24

Post » Pon mar 09, 2015 15:34 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

mb pisze:Oby tak dalej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Tak w sumie to nie dopuszczałam do siebie myśli, że Kumci(tak ją nazwałam) może już nigdy nie stanąć na tylne nóżki.
Teraz są chwiejne jeszcze i tylne nie nadążają za przednimi, ale rusza nimi i ogonkiem. :D :cry:
Nie wiem czy ktoś zdaje sobie sprawę, ale dzięki WASZEJ pomocy, :1luvu: :cry: :1luvu: tak kotka dostała szansę na w miarę normalne życie.
Ja wiem, że to już starsza kotka, ale w sumie nie wygląda już źle(jak domowy czyjś kotek, określenie dzisiaj w lecznicy, bo czyściutka i chodziła sama po lecznicy) w przeciwieństwie do mojej prawie 16 letniej astmatycznej Lusi która powoli umiera, bo oskrzela coraz bardziej są niewydolne a i waga spada coraz niżej i waży tylko 2,80kg. :cry: :cry: :cry:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon mar 09, 2015 17:26 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Szylkrecia :201461 dostała pomoc dzięki TOBIE :1luvu:

A Lusi strasznie żal, biedusia taka :(

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon mar 09, 2015 19:43 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Baltimoore pisze:Szylkrecia :201461 dostała pomoc dzięki TOBIE :1luvu:

A Lusi strasznie żal, biedusia taka :(

W pewnym sensie tak, ale jakby podliczyć wszystkie wydatki na leczenie, karmę, żwirek, paliwo na jazdy do lecznicy, na prąd i środki do parania rzeczy zasikanych, ubrudzonych czy porzyganych itd...to by było nierealne w mim przypadku gdy mam tyle kotów i to kotów specjalnej troski, aby dźwignąć samej ten ogrom nakładów jakie potrzebują koty. To dzięki WAMObrazekzapewne te koty nie wylądowały w schronisku.
Nie ukrywam, że teraz mam zbyt wiele na głowie, ale co zrobić, muszę dalej pchać ten wózek, wózek który staje się już coraz cięższy.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon mar 09, 2015 21:14 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Aniu, jesteś naprawdę WYJĄTKOWĄ OSOBĄ :1luvu:
I dajesz tym kotom coś bezcennego- swoje serce :1luvu:

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon mar 09, 2015 22:08 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Baltimoore pisze:Szylkrecia :201461 dostała pomoc dzięki TOBIE :1luvu:

O !!! właśnie tak !!!!!
Ale się cieszę,ze kicia powoli staje na nóżki
Ja to byłam wręcz pewna,od pierwszego postu Twojego o niej,że ona u CIebie stanie na te nogi i ogonkiem zamiecie :ok: :1luvu:
Anna61 pisze:w przeciwieństwie do mojej prawie 16 letniej astmatycznej Lusi która powoli umiera, bo oskrzela coraz bardziej są niewydolne a i waga spada coraz niżej i waży tylko 2,80kg. :cry: :cry: :cry:

Cooo ??? :( :( :cry:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto mar 10, 2015 7:57 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Biedna Lusia :(

To straszne, co przeżywacie :(

mb

Post » Wto mar 10, 2015 10:08 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

też sobie tego nie mogę wyobrazić mb
ja sobie miejsca znależć nie mogę,co Lusię widziałam raptem raz,a dopiero co Ania na miejscu .....
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto mar 10, 2015 10:31 Re: Nasza kocia rodzinka, 15 letni pers z bezwładem tylnych

Myszolandia pisze:też sobie tego nie mogę wyobrazić mb
ja sobie miejsca znależć nie mogę,co Lusię widziałam raptem raz,a dopiero co Ania na miejscu .....

Nie ma gorszej rzeczy niż nieuleczalna choroba przewlekła i bezsilne patrzenie na cierpienie kochanej istoty :(
Ten świat nie jest dobrze urządzony :(

mb

[poprzednia][następna]