SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt lut 27, 2015 15:06 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Bungo pisze:Kto do ogłoszenia na poniedziałek?

Wintro.

http://www.schronisko.krakow.pl/Adopcje ... INTRO.html

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Pt lut 27, 2015 15:26 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Ok. Czy ktoś ma lepszą fotkę?

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Pt lut 27, 2015 17:55 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

http://olx.pl/oferta/przemily-piekny-ru ... d8f90fb07f

Fenix (K 48/02/15) to piękny rudy kocurek z białymi znaczeniami. Kotek jest ofiarą wypadku, potrącił go samochód. Został znaleziony dnia 21 lutego na ruchliwej drodze z Krakowa do Proszowic (droga nr 776) na wysokości miejscowości: Biórków, Łyszkowice, Siedliska, Posądza i przewieziony do krakowskiego schroniska. Na szczęście kot czuje się coraz lepiej i bardzo się garnie do kontaktu z ludźmi. Ponieważ dotychczas nikt się po niego nie zgłosił ani nie zamieścił w internecie informacji o jego zaginięciu, szukamy temu cudownemu kocurkowi nowego domu. Kot będzie gotowy do adopcji od niedzieli 1 lutego. Fenix jest bardzo miły, ufny i cudowny. Ten wspaniały kot zasługuje na najlepszy dom pod słońcem, dom w którym będzie bezpieczny. Kto pokocha Fenixa i pozwoli mu mruczeć na swoich kolanach?

mk999

Post » Nie mar 01, 2015 22:31 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Poszło kilka kotów do domu, były bardzo krótko w schronie, kocie podrostki już się zaczynają.

Mila, Pusia troszkę lepiej, obie kocice dostawały kroplówkę , są dokarmiane Royal Canin Convalescence.

Dzisiaj było bardzo mało adopcji, do godz. 15, żaden kot nie został adoptowany.

mk999

Post » Śro mar 04, 2015 11:46 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Jakieś kandydatury do ogłoszenia na poniedziałek?

Bungo

Post » Czw mar 05, 2015 13:20 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Bungo pisze:Jakieś kandydatury do ogłoszenia na poniedziałek?

Gratka jest już w domu, to dajemy Lusię, Lusia też jest cudna.

mk999

Post » Sob mar 07, 2015 16:26 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Ukraincia jest u mnie, jak tylko ją wyleczymy to będzie intensywnie szukać domu, ciężkie zadanie bo ona widzi tylko zarysy. jest już naprawdę bardzo łagodna i ufna

przywiozłam dziś 2 kotki, którymi opiekowałam się w pracy. jedną czarną i rudą dziewczynę (to jakaś rodzina ukrainy). są przestraszone bo nigdy nie były na rękach ale z rodzaju tych, co szybko zaufają człowiekowi, po prostu zero agresji, tylko patrzyły wokoło zdezorientowane tymi ślicznymi oczętami. będą sterylizowane bo jedna już jest w ciąży. miejcie je proszę na uwadze bo zasługują na super domy a nie powrót na ulicę i pustostany w tyńcu. zresztą została mi jeszcze do złapania szylkrecia, ruda i rudy podrostek. mam nadzieję że cała ruda dziewczynka :kotek: szybko znajdzie fajny dom. czarna jest pogodną kotką z typu "gadających"

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Sob mar 07, 2015 18:38 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Tunisia pisze:Ukraincia jest u mnie, jak tylko ją wyleczymy to będzie intensywnie szukać domu, ciężkie zadanie bo ona widzi tylko zarysy. jest już naprawdę bardzo łagodna i ufna

przywiozłam dziś 2 kotki, którymi opiekowałam się w pracy. jedną czarną i rudą dziewczynę (to jakaś rodzina ukrainy). są przestraszone bo nigdy nie były na rękach ale z rodzaju tych, co szybko zaufają człowiekowi, po prostu zero agresji, tylko patrzyły wokoło zdezorientowane tymi ślicznymi oczętami. będą sterylizowane bo jedna już jest w ciąży. miejcie je proszę na uwadze bo zasługują na super domy a nie powrót na ulicę i pustostany w tyńcu. zresztą została mi jeszcze do złapania szylkrecia, ruda i rudy podrostek. mam nadzieję że cała ruda dziewczynka :kotek: szybko znajdzie fajny dom. czarna jest pogodną kotką z typu "gadających"

Super , ze Ukraina u Ciebie. Czekałam niecierpliwie na taki wpis. :201461

mk999

Post » Sob mar 07, 2015 20:35 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Tunisia - jakby co, to miejsce na ogłoszenie jest do dyspozycji :ok:

Bungo

Post » Nie mar 08, 2015 14:19 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Stefan, Janeczka poszła do domu.

Wrócił Zippo, Jakson.
http://www.schronisko.krakow.pl/files/o ... 3_15_k.jpg

Dzisiaj byli ludzie oglądać Jaksona,

Mila, Pusia trochę zabrały się za siebie, Wintro też. Jest tez kilka kotów z kocim katarem, m. innymi Sara. Sara to dzikawa koteczka, niestety przez chorobę straciła wzrok, była na konsultacji dr. Stefanowicza. Zalecenie usunąć obie gałki oczne . Sara nie widzi i dlatego syczy i się boi, ale na spokojnie można ją pogłaskać .

Dla całkowitego wyzdrowienia Mili, Pusi, Frani, jest wskazane aby dostawały - pasta Aptus Reconvalescent Cat
Niestety przy katarze kocim niektóre koty przestają jeść.

http://sklep.mvet.pl/Preparaty-mineraln ... dukt.1593/

mk999

Post » Nie mar 08, 2015 17:36 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Przekazałam swój i Tż'ta 1% na schronisko.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon mar 09, 2015 7:08 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

Tunisia pisze:Ukraincia jest u mnie, jak tylko ją wyleczymy to będzie intensywnie szukać domu, ciężkie zadanie bo ona widzi tylko zarysy. jest już naprawdę bardzo łagodna i ufna

Super, bardzo dziękuję!
Ukraina była pod moją opieką wirtualną, nic więcej póki co mogłam dla niej zrobić :(
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pon mar 09, 2015 8:37 Re: SchroniskoKRK-Schronisko pełne niechcianych kotów

mk999 pisze:Dla całkowitego wyzdrowienia Mili, Pusi, Frani, jest wskazane aby dostawały - pasta Aptus Reconvalescent Cat
Niestety przy katarze kocim niektóre koty przestają jeść.

http://sklep.mvet.pl/Preparaty-mineraln ... dukt.1593/

Zamówiłam 9 tubek, niedługo powinny dotrzeć do schroniska.
Gdyby ktoś mogł mi potwierdzić, ze dotarły, byłoby super.
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

[poprzednia][następna]