MOJE KOCIE BIEDY III Pożegnanie z Przyjaciółmi.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt mar 06, 2015 14:47 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

meg11 pisze:
MariaD pisze:Autorka wydarzenia powinna szukać na cito dawców podając nazwę miejscowości a nie podawać ceny za jednostkę krwi.
Zamiast: Chora koteczka potrzebuje transfuzji krwi,BLAGAM O POMOC
Może: Koci dawcy krwi na cito - (nazwa miejscowości)

Podała ceny bo taką informację dostałam z Banku krwi.
Nikt mnie nie poinformował że można znależć zdrowe koty i od nich przetoczyć krew.
Ja nigdy nie miałam takiego przypadku i zwyczajnie nie znam się na tym.
Przekazałam Beacie tylko to czego dowiedziałam się w Banku.

Skądeś bank bierze krew. Zapewne od kotów. Logiczne jest, że szuka się do transfuzji kotów. Bo to pomija pośrednika, jest szybsze i tańsze.

Kilka razy moje futra jeździły na takie akcje jako dawcy. Nikt nie szukał banku krwi i pieniędzy na zakup jednostek tylko kotów-dawców. Odpowiadałam na poszukiwanie dawców.
Obrazek

MariaD

Od: Pt mar 19, 2004 18:31

Post » Pt mar 06, 2015 14:48 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Są tu na forum Rybniczanki- ma któraś zdrowe koty żeby pomóc znajdzie?
Beata super zdrowych kotów nie ma z tego co wiem.

Maria D fajnie odpisałaś, masz wiedzę i się z nią dzielisz.
Ja jej w tej kwestii nie mam- przekazuję tylko to co usłyszałam.
Ostatnio edytowano Pt mar 06, 2015 14:50 przez meg11, łącznie edytowano 1 raz
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

Post » Pt mar 06, 2015 14:50 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

meg11 pisze:Maria D fajnie odpisałaś, masz wiedzę i się z nią dzielisz.

Nie trzeba do tego jakieś super wiedzy. Wystarczy logiczne myślenie.
Obrazek

MariaD

Post » Pt mar 06, 2015 14:54 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

I może jednak dodać w tytule wątku nazwę miasta, bo nie wszyscy z Rybnika pewnie śledzą takie wątki.

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt mar 06, 2015 15:00 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

meg11 pisze:Są tu na forum Rybniczanki- ma któraś zdrowe koty żeby pomóc znajdzie?

Mam jednego, szczepionego wg mojej wiedzy zdrowego kota- Yoko, jeśli się nada nie ma problemu.
Ryszard jest szczepiony ale aktualnie na lekach (trochę niedomaga)
Beata ma mój nr telefonu
Obrazek Obrazek

sabianka

Od: Śro lis 26, 2003 18:34

Post » Pt mar 06, 2015 15:04 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

a może skorzystać jednak z pomocy rybnickiej fundacji, która chciała tego kota leczyć?
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pt mar 06, 2015 15:08 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Sabianka zadzwoń do mnie,proszę
kicikicimiauhau

Post » Pt mar 06, 2015 15:10 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Dawca - kot w miarę młody (2-5 lat) im większy, tym lepiej, bo nie powinno się pobierać więcej niż 1 ml na kg m.c. kota. Przy pierwszym, ale tylko i wyłącznie pierwszym przetoczeniu (kiedy biorca jeszcze nie wytworzył przeciwciał) jeśli nie ma innej możliwości można nawet i bez próby krzyżowej.
Najlepiej za jednym zamachem ze 2, 3 dawców.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pt mar 06, 2015 15:52 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

MariaD pisze:
meg11 pisze:Maria D fajnie odpisałaś, masz wiedzę i się z nią dzielisz.

Nie trzeba do tego jakieś super wiedzy. Wystarczy logiczne myślenie.

och oczywiście. Bo my się musimy znać na wszystkim.
Mój kot miał transfuzję osocza na zlecenie weta. Wet ograniczył się do poinformowania mnie, że takowa jest konieczna i czy wyrażam zgodę. Na pytanie skąd będzie osocze usłyszałam, że klinika wykorzystuje tylko takie ze specjalnego banku. Dalej nie wnikałam, bo i nie przyszło mi do głowy pytac "a nie moge przyjść z drugim kotem".

margoth82

Od: Pon lut 15, 2010 21:10

Post » Pt mar 06, 2015 15:54 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Tylko oprócz kota(ów) dawcy(ów) potrzebny jeszcze wet który podejmie się zrobienia transfuzji krwi nie pochodzącej z banku krwi. Nie każdy wet potrafi/ chce taką transfuzję zrobić.
"Akceptacja śmierci i protest przeciw niej: dwie nieusuwalne strony naszego życia." (L.Kołakowski)

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Pt mar 06, 2015 15:56 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

fili pisze:Tylko oprócz kota(ów) dawcy(ów) potrzebny jeszcze wet który podejmie się zrobienia transfuzji krwi nie pochodzącej z banku krwi. Nie każdy wet potrafi/ chce taką transfuzję zrobić.

Nie żartuj, proszę.
fckptn
Obrazek

ana

Od: Śro lut 20, 2002 21:56

Post » Pt mar 06, 2015 16:00 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

fili pisze:Tylko oprócz kota(ów) dawcy(ów) potrzebny jeszcze wet który podejmie się zrobienia transfuzji krwi nie pochodzącej z banku krwi. Nie każdy wet potrafi/ chce taką transfuzję zrobić.

8O 8O 8O A jakiś konkretny przykład takiego weta? To ten do którego trafił ten kot?
Obrazek

MariaD

Post » Pt mar 06, 2015 16:01 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

mam nadzieję,że maleńkiej się uda,trzymam bardzo mocno za nią kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Pt mar 06, 2015 16:03 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Ja niestety za daleko mieszkam, ale trzymam mocno kciuki za Rogalinkę.
Beata pisz co z nią i czy znalazłaś koty jako dawców. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Pt mar 06, 2015 16:09 Re: CHORA KOTKA DZIS POTRZEBUJE TRANSFUZJI KRWI,BLAGAM O POM

Beata jedzie z Sabianką :mrgreen: i jej kotem koło 17 do Banku krwi , tam będzie robione przetaczanie.

BARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM tym , którzy pomogli.

Gdybyś gisha lepiej śledziła moje wpisy to byś wiedziała ze nie tylko ten "żebraczy " wątek jest moim ulubionym, jak banerki w moim podpisie wskazują interesuję się też innymi "żebraczymi" wątkami i płacę comiesięczną składkę- to tak a propo "żebrania" na forum. :mrgreen:
Dobro raz dane, wraca z podwójną siłą.
Kacperku[*]przepraszam Cię za to, co musiałam Ci dziś zrobić. Dziękuję Ci za 16,5 roku bycia razem.
05-1995-27-12-2011.:( :(
Rysio-16-02-2013 [*] :( :( Przecinak-Synuś-13-12-2016[*] :( :(
ObrazekObrazek

Hieny na pokład.
Dążymy do szczęścia, nie zadeptując trawników innym.
“Człowiek, który nie ma się czego bać, to człowiek, który nie ma czego kochać.”

meg11

Od: Wto sty 11, 2011 15:22

[poprzednia][następna]