Beeju, Guree, Natalia i Kacperek [*] część II - smutno...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto mar 03, 2015 9:08 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

To moja pierwsza torebka, więc... ;-)

Współczuję ulewy :(
tutaj dla odmiany rano za oknem zobaczyłam piękną, białą... zimę....
na autach kilkucentymetrowa warstwa, drogi białe, zima jak zwykle zaskoczyła drogowców (zwłaszcza jak ktoś jechał wcześnie rano...)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro mar 04, 2015 15:15 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

przygotowuję cosie na bazarek
i w związku z tym mam prośbę...

potrzebuję na cosie jakieś fajne kocie cytaty, teksty, itd,
znalazłam na razie takie - które najlepsze? macie jeszcze jakieś inne fajne?

1. Czas spędzony z kotami nigdy nie jest czasem straconym. (Colette)

2. Prawo Garfielda: koty instynktownie wyczuwają dokładny moment przebudzenia właściciela… i dlatego budzą go dziesięć minut wcześniej. (Jim Davis)

3. Kot nadaje domowi duszę.

4. Ludzie dzielą się na tych, którzy kochają koty i na tych pokrzywdzonych przez los. (Oscar Wilde)

5. Chciałem powiedzieć (…) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć.
Śmierć zastanowił się przez chwilę.
KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. (Terry Pratchett)

6. Lubię koty. Nie można nimi rządzić. (Lilian Jackson Braun)

7.Nie ma przycisku "drzemka" na kocie domagającym się śniadania...

8. Przybyłem, zamruczałem, zdobyłem.

9. Kot składa się z materii, antymaterii i fanaberii.

10. Kobiety i koty zawsze robią co chcą, mężczyźni i psy muszą się z tym pogodzić. (Robert A. Heinlein)

11. Cokolwiek popsujesz - mrucz i wyglądaj słodko

12. Kto posiada kota, nie musi się obawiać samotności. (Daniel Defoe)

13. Nie kupuj. Adoptuj. (z logo fundacji)

14. Lenistwo jest matką wynalazku. (Garfield)

15. Lubię poranki. Są tym lepsze, im później się zaczynają. (Garfield)

16. To nie wy jesteście grubi, to cała reszta jest niedożywiona. (Garfield)

charm

Post » Śro mar 04, 2015 16:27 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Tu się codziennie tak pogoda zmienia, że nie możemy wyjść w pracy z szoku - to główny temat od kilku dni.
Wczoraj rano za oknami zastała nas właśnie tak jak piszesz Charm bielutka zima.
A dzis deszcz i słońce i wiatr i sladu po sniegu nie ma. Ale4r dzień się jeszcze nie skończył :D
Ja wiem, że w marcu jak w garncu, ale to zawsze zadziwia.
A przed nami jeszcze kwiecień plecień, co przeplata

Widziałam Twoje hasełka na Niekochanych, niektóre sa zabójcze :mrgreen:
Bardzo bardzo jest to: Przybyłem, zamruczałem, zdobyłem :1luvu:

AYO, toś zmokła. Teraz parasol w zanadrzu jest niezbędny jak się na własnych kołach porusza.

Charm, kciuki za ekstrakcję ósemki, przeżyłam, Ty tez dasz radę :ok:
Dolna czy górna ?
Kilka dni wyjęte z życiorysu i buzia nieco przefasonowana ...
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Śro mar 04, 2015 18:29 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

psiama pisze:Widziałam Twoje hasełka na Niekochanych, niektóre sa zabójcze :mrgreen:
Bardzo bardzo jest to: Przybyłem, zamruczałem, zdobyłem :1luvu:
:D
wrzuciłam i tu i tu, bo im więcej opinii (i ewentualnie kolejnych hasełek) tym lepiej ;-)

Potem będzie można kupić cosia z tymi hasełkami, więc dobrze by było, żeby się sprzedawały ;-)

psiama pisze:Charm, kciuki za ekstrakcję ósemki, przeżyłam, Ty tez dasz radę
Dolna czy górna ?
Dolna... wiem, że muszę przeżyć... w dodatku wczoraj się dowiedziałam, że... dentysta chory - zabieg przeniesiony na tydzień później :evil:
ja już chcę to mieć z głowy... (pominę kwestię zaplanowanego urlopu, itd)

pominę fakt, że przez zmianę terminu zęba muszę sobie odpuścić półmaraton 22 marca... dwa tygodnie po wyrwaniu mam ograniczyć wysiłek, w drugim tygodniu, jak nie będę musiała brać antybiotyków, to ponoć będę mogła potruchtać, ale półmaraton ~10 dni po zdecydowanie głupi pomysł by był...

charm

Post » Czw mar 05, 2015 8:18 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Tu też o zębach? :x
Jestem w trakcie dopasowywania protezy na górze. :x
Chyba bym wolała jakąś ekstrakcję jednak, bo w perspektywie masz koniec balu, a tu ni **uja :?

Charm, a jakie cósie bedziesz miała?
Bo kubeczek od Ciebie pełni teraz zaszczytną funkcję pojemnika na ołówki i długopisy, przestałam z niego pić, żeby się napis nie zniszczył, ale poza tym ma się doskonale i wszyscy pytają, skąd go mam. :smokin:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw mar 05, 2015 8:30 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

AYO pisze:Tu też o zębach? :x
Jestem w trakcie dopasowywania protezy na górze. :x
Chyba bym wolała jakąś ekstrakcję jednak, bo w perspektywie masz koniec balu, a tu ni **uja :?
to fakt, że przynajmniej jest jednorazowa akcja.... ale i tak się boję... miało to być dzisiaj a tak znowu kolejny tydzień czekania :(

AYO pisze:Charm, a jakie cósie bedziesz miała?
Bo kubeczek od Ciebie pełni teraz zaszczytną funkcję pojemnika na ołówki i długopisy, przestałam z niego pić, żeby się napis nie zniszczył, ale poza tym ma się doskonale i wszyscy pytają, skąd go mam. :smokin:
cosie będą szyte, dwa podstawowe typy - jeden "domowy" i jeden "przydatny" :mrgreen:
a szczegóły w sobotę, jak już coś wyprodukuję ;-) :twisted:
no dobra, coś mogę zdradzić - przydatny cosiek to będą torby (takie zwykłe szmaciane), z jakimiś hasełkami, itd ;)

charm

Post » Czw mar 05, 2015 8:44 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

A takie obrazki będą? Albo podobne?

Obrazek
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw mar 05, 2015 9:18 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

AYO pisze:A takie obrazki będą? Albo podobne?

Obrazek

a chceeesz? to da się zrobić ;-)

mogę niezależnie od bazarku wyprodukować taką torbę ;-)

charm

Post » Czw mar 05, 2015 9:26 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Jeśli można pomarzyć i przy okazji zasilić czyjeś potrzebujące konto, to chciałabym taką z sylwetką czarnego kota. Taką do Księciunia podobną :wink:

https://www.google.pl/search?q=tatua%C5 ... koty+wzory
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw mar 05, 2015 9:35 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

AYO pisze:Jeśli można pomarzyć i przy okazji zasilić czyjeś potrzebujące konto, to chciałabym taką z sylwetką czarnego kota. Taką do Księciunia podobną :wink:

https://www.google.pl/search?q=tatua%C5 ... koty+wzory

można marzyć, a jakże ;)
tylko wybierz, które najbardziej pasuje (tzn najlepiej oddaje charakter), ewentualnie jakiś cytat do tego (ale nie za długi - żeby z grafiką zmieściło się na a4), i się wyprodukuje ;)

charm

Post » Czw mar 05, 2015 10:06 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

Oki. 8)
Tylko ciut później, bo teraz popracować dla odmiany muszę.
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw mar 05, 2015 10:19 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

AYO pisze:Oki. 8)
Tylko ciut później, bo teraz popracować dla odmiany muszę.
spoko, ważne, żeby dzisiaj, żebym zdążyła jakoś to ogarnąć jutro z "nadrukiem" ;-)

charm

Post » Czw mar 05, 2015 11:29 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

https://www.google.pl/search?q=koty+wzo ... B300%3B333

Nie kupuj. Adoptuj.

albo - jesli się zmieści

Pakt Czarownic dla kotów w potrzebie
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Czw mar 05, 2015 11:46 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

AYO pisze:https://www.google.pl/search?q=koty+wzory&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=4Sb4VJXvOMyqPO-sgegG&ved=0CCAQsAQ&biw=800&bih=485#tbm=isch&tbs=rimg%3ACcgdmKQTka6JIjiYsLlezLJfv6Zih6XVkUxhvKrTkOYDG8Chxi81zz71nk2yQliwhMwm5Hr5ouPyvcYwGFFrMoK1ECoSCZiwuV7Msl-_1EcnqxV46yrLGKhIJpmKHpdWRTGERE_18z8vSaHNYqEgm8qtOQ5gMbwBE-Sz2DB1DxUioSCaHGLzXPPvWeEQ2g3BiICs8YKhIJTbJCWLCEzCYRjZhE6DZ1xIQqEgnkevmi4_1K9xhF8TW7LwyLlMCoSCTAYUWsygrUQEVDBGRlKF7eP&q=koty%20wzory&imgdii=_&imgrc=yB2YpBORronsoM%253A%3ByZuNfFhzTXZQ4M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.yeniresimler.com%252Fdata%252Fmedia%252F36%252FPoster-Siyah-Kedi-514.gif%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.yeniresimler.com%252Fdata%252Fmedia%252F36%252F%3B300%3B333

Nie kupuj. Adoptuj.

albo - jesli się zmieści

Pakt Czarownic dla kotów w potrzebie

oczywiście, że się zmieści ;-)

może być?
Obrazek

charm

Post » Czw mar 05, 2015 11:55 Re: Beeju, Guree, Kacperek i Natalia - część II - kulinarnie

EXCELENT!!! :smokin:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

[poprzednia][następna]