Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Alienor pisze:Justyna - nauka obsługi kota wymagającego wyciskania siuśków i kupy jest do ogarnięcia i nie wymaga doktoratu z weterynarii. Tak samo smarowanie sudocremem/oliwką umytej pupy kotu pieluszkowemu i założenie pieluszki i przypięcie jej do szeleczek. Da się. A mama Ani ma w tym trochę wprawy z czasów gdy Ania była niemowlakiem więc nie desperuj. Obstawiam, że obsługę kota pieluszkowego "ogarnie" szybciej niż ty - to jak z jazdą na rowerze - tego się nie zapomina
.
Madie pisze:A jeśli się znajdą środki?? Jestem w stanie pokryć 1-2 tygodnie w lecznicy + leczenie...Szkoda kota.
justyna8585 pisze:Dzwoniła do mnie jedna z karmicielek, znowu 2 domowe koty są podrzucone
Tym ludziom kompletnie odbiło,a karmicielki potrafią tylko wydzwaniać i żądać.
Podobno ten,który jest u mnie wychował od małego kota i bronił go przed innymi, teraz ten kot zupełnie sobie nie radzi, jest odganiany od jedzenia.Mówi, że mam go zabrać,jak Maćka
Jeszcze co chwile dzwonią ludzie, że widzą tego kota,który zwiał kierowcy ze schroniska, są ślepi i nie potrafią czytać.Zaniedługo dowiem się o wszystkich oswojonych, bezdomnych kotach na Goduli, tylko nie o pingwinku.
Mała ok 6 mies. kotka z rujką weszła do transportera, kot z z martwym ogonem poszedł sobie
W środę do schronu przyjedzie facet zobaczyć Maćka ze schroniska, po śmierci właściciela
mar9 pisze:justyna8585 pisze:Dzwoniła do mnie jedna z karmicielek, znowu 2 domowe koty są podrzucone
Podobno ten,który jest u mnie wychował od małego kota i bronił go przed innymi, teraz ten kot zupełnie sobie nie radzi, jest odganiany od jedzenia.Mówi, że mam go zabrać,jak Maćka
Jeszcze co chwile dzwonią ludzie, że widzą tego kota,który zwiał kierowcy ze schroniska, są ślepi i nie potrafią czytać.Zaniedługo dowiem się o wszystkich oswojonych, bezdomnych kotach na Goduli, tylko nie o pingwinku.
Mała ok 6 mies. kotka z rujką weszła do transportera, kot z z martwym ogonem poszedł sobie
W środę do schronu przyjedzie facet zobaczyć Maćka ze schroniska, po śmierci właściciela
trzymam kciuki... nie tylko za Maćka, za Ciebie też, obyś nie oszalała przy tym wszystkim
ps. Celinka dalej bije koty ale za kolankowanie dałaby się pokroić
justyna8585 pisze:mar9 pisze:justyna8585 pisze:Dzwoniła do mnie jedna z karmicielek, znowu 2 domowe koty są podrzucone
trzymam kciuki... nie tylko za Maćka, za Ciebie też, obyś nie oszalała przy tym wszystkim
ps. Celinka dalej bije koty ale za kolankowanie dałaby się pokroić
Okazuje się, że najprawdopodobniej są 2koty z uszkodzonymi ogonami, 1 z widoczną kością i drugi,który ma dom, na oczach karmicielek chłopiec kopnął go:(
Nie wyrobie się już dzisiaj,bo musze do pracy przygotować się,ale jutro zrobie jej wyróżnione olx.Dzisiaj miałam 3 telef. o moją,ale lepiej nie mówić o tych ludziach.Da rade Pani dosłać zdj.?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 63 gości