forumowa delfinka[*] i Jej koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 01, 2015 9:31 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Malusia robi postępy, już nie chowa się w panice i pozwala się cała głaskać. Może wreszcie uda mi się zrobić jej nieporuszone zdjęcia. To duża, spokojna pingwinka, ma aksamitne futerko i jest gadułą.
AnielkaG

Post » Nie mar 01, 2015 9:43 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

AnielkaG pisze:Malusia robi postępy, już nie chowa się w panice i pozwala się cała głaskać. Może wreszcie uda mi się zrobić jej nieporuszone zdjęcia. To duża, spokojna pingwinka, ma aksamitne futerko i jest gadułą.

:ok: :ok: :201461 dla Malusi. Pozdrawiam niedzielnie

Gosiagosia

Od: Wto kwi 23, 2013 11:47

Post » Nie mar 01, 2015 11:05 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Wiadomości Bajkowe: Uszy czyste, po stanie zapalnym nie ma śladu. Dziury pooperacyjne po ekstrakcji korzeni zębowych też już prawie OK, jeszcze niewielki odczyn w jednym miejscu. Relacje z Szafirem poprawne, bez szału ale też bez agresji. Z pozostałymi kociastymi pakt o nieagresji, z okresową wymianą poglądów. Poza tym razem pijemy kawę codziennie rano i terkocząc opowiadamy sobie nasze marzenia...
ObrazekObrazek

isiaja

Od: Śro gru 28, 2011 13:36

Post » Nie mar 01, 2015 11:29 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Ciepło na sercu się robi jak czyta się ten wątek :)
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Nie mar 01, 2015 22:08 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

isiaja pisze:Wiadomości Bajkowe: Uszy czyste, po stanie zapalnym nie ma śladu. Dziury pooperacyjne po ekstrakcji korzeni zębowych też już prawie OK, jeszcze niewielki odczyn w jednym miejscu. Relacje z Szafirem poprawne, bez szału ale też bez agresji. Z pozostałymi kociastymi pakt o nieagresji, z okresową wymianą poglądów. Poza tym razem pijemy kawę codziennie rano i terkocząc opowiadamy sobie nasze marzenia...

Znakomite wieści isiaja! Każde takie pozytywy tak bardzo,bardzo cieszą :)
A tej wspólnej kawki to nawet zazdroszczę,ja rano mam czas tylko na łyk wody,no i dobrze,że zdążę się ubrać w locie,bo już psy czekają na spacer,a bezdomne koty z osiedla na jedzenie.Życie na wariackich papierach. :mrgreen:

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Nie mar 01, 2015 22:35 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

:D

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon mar 02, 2015 8:45 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

tabo10 zwolnij trochę dziewczyno :!: Może jakąś fotkę Bajeczki z filiżanką porannej kawki wkleisz Baltimoore :201494
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon mar 02, 2015 9:05 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

oj, Cioteczko ewan wszystko Ci się pozajączkowało :ryk:
Toż Bajeczka jest u isiaja,a u Baltimoore Loginek i Dianka-Bianka :smokin:

tabo10

Post » Pon mar 02, 2015 9:37 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

tabo10 pisze:oj, Cioteczko ewan wszystko Ci się pozajączkowało :ryk:
Toż Bajeczka jest u isiaja,a u Baltimoore Loginek i Dianka-Bianka :smokin:

No faktycznie :oops: nawet można powiedzieć, że mi się dokładnie popierniczyło :mrgreen:
Są jakieś wieści co u Pchełki/Muszki, pisałam do Silvi ale nie odpisała - może to dobry znak :smokin:
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Pon mar 02, 2015 9:47 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Rozmawiałam z Nią w zeszłym tyg,mówiła,że Muszka boi się kota :( a on chciałby się z nią bawić.

tabo10

Post » Pon mar 02, 2015 9:57 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Baltimoore ma fajne wieści o Loginku i Biance. Loginek podobno reaguje już na wołanie go i zdrobnienie Logiś :D,a Bianeczka dała się rano wygłaskać.Wreszcie powoli wyszły z ukryć. A TŻ wczoraj martwił się,czy aby nie za ciemno im w pokoiku i czy nie zapalić im światła jak zaczęło zmierzchać :mrgreen: Zresztą Baltimoore,napisz tu sama po pracy proszę,tak pięknie o nich opowiadasz :1luvu: A wszyscy tacy ciekawi (nawet jak nie piszą,to z zaciekawieniem czytają-widzę, bo jest już ponad 15tyś. wejść na wątek 8O ) i napewno spragnieni wieści z nowych domków.

tabo10

Post » Pon mar 02, 2015 10:00 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Bartuś i Tina do wczoraj nie jadły ze stresu:( Nowa opiekunka zleciła więc pilny zakup Gourmetów w dniu wczorajszym,miejmy nadzieję,że to ich skusiło...

tabo10

Post » Pon mar 02, 2015 19:56 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Logiś i Dianka-Bianka są super :ok: Na razie ostrożne, ale dały się już kilka razy wywołać i wygłaskać, wpadając przy tym w euforię. Loginek sam wchodzi na kolana i dopomina się o głaski, a nawet ponagla łapką, a wpatruje się przy tym w człowieka, jakby chciał coś wyczytać z oczu i twarzy. Dianka-Bianka wychodzi w ślad za nim, sama nadstawia się do głaskania, najpierw ostrożnie, a potem śmiało. Dała się też wygłaskać po brzuszku. Zapoznały się już z wszystkimi dwunożnymi domownikami, TŻ na razie przejawia sporą rezerwę do perspektywy 3 kotów w domu. Potrzebuje więcej czasu, żeby oswoić sytuację.
Syn jest zachwycony, zwłaszcza że jemu Loginek też wchodzi na kolana.
Dianka zaanektowała koci domek z gąbki, a Loginek woli kryjówkę pod regałem, skąd przez szparę ma świetny punkt obserwacyjny na drzwi.
Apetyty dopisują :)
Zapoznawanie z Baltazarem trochę później. Nie mogą przed nim okazać strachu, więc muszą najpierw poczuć się pewnie i bezpiecznie.

Baltimoore

Od: Sob sty 03, 2015 18:44

Post » Pon mar 02, 2015 21:52 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

Genialnie!
No to dla TŻ-ta... :201494 :201494 :201494 i za oswajanie nowej sytuacji :ok:

tabo10

Post » Pon mar 02, 2015 21:56 Re: Forumowa delfinka NIE ŻYJE!Błagam o DS dla Jej kotów,sun

A to wieczorne pozdrowienia od Bajeczki - dostałam właśnie od isiaja :D

Obrazek

tabo10

[poprzednia][następna]