Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 01, 2015 20:33 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Gosiagosia pisze:
kocia_mendka pisze:A w nos mnie pocałujcie z taką niedzielą :D Jak zawsze dostałam szajby bo słońce wyszło. Poprzenosiłam kontenery na śmieci w inne miejsce bo mi psuły koncepcję estetyczną podwórka bo przy furtce na samym celu stały, poukładałam drewno w drewutni bo jakiś jemioł zwalił na kupę przy wejściu to co było pocięte i porąbane i ani przejść ani przejechać, posprzątałam kotłownie ( nie macie pojęcia jak się fajowo zamiata wylewkę zamiast klepiska ) oraz stanowczo acz grzecznie wyekspediowłam Stefana spod pompy na podwórko, czas najwyższy,żeby sobie znalazł inne miejsce, lada dzien będą solary robić i co mi będą zwierzątko stresować. Urobiona jestem jak oślica na szczęście obiad dziś małżowin robi. Jedno z bani uff. :D Ale w domu też posprzątane jeszcze tylko podłogii pomyć i będzie z bani na dziś. A to wszystko przez to,że raz, słońce wyszło a dwa nowy chlebak szczeka na mojego małżonka. Ja nie bredzę, małż ma lęki :D Wieczorkiem na spokojnie wrzucę opowiastkę o tym czym grozi kupno chlebaka zamiast nowej kanapy... :D

Ale Cię nakręciło :lol:
A ja założyłam swój wątek Na nasze koty za namową Klaudii. Może się rozkręcę i coś tam powpisuję i powkładam trochę zdjęć moich koteczków.
"Happy End Pusia w swoim domu i przyjaciele cd..."
Czyli każdy odpoczywa w niedzielę jak umie i chce... :piwa:

A gdziesz masz ten wątuś to was odwiedzimy :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie mar 01, 2015 21:54 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Hej Ewciu
zamówiłam Benka Kukurydzianego
na razie mam wrażenie, że nosi się podobnie do betonitowego ale ładnie zbryla, jest lekki, nie pyli i można go wyrzucać do kibelka
przestawię się na niego :ok:
dzięki :1luvu:
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Od: Pt gru 25, 2009 17:56

Post » Nie mar 01, 2015 22:00 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

isabell36 pisze:Hej Ewciu
na razie mam wrażenie, że nosi się podobnie do betonitowego ale ładnie zbryla, jest lekki, nie pyli i można go wyrzucać do kibelka

Hej Izuniu! :1luvu:
Ja ostatnio miałam porównanie CBE+ czyli drewniany i kukurydzianegi Benka i Zdecydowanie CBE+ miałam wszędzie a Benek trzymał się kuwety. Nawet jak dziewczyny ostatnio były u mnie ( Sylwia i Magda) to miały porównanie ile było porozsypywane przy jednej i drugiej kuwecie.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 01, 2015 22:04 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

A ja jak obiecałam Ewuś testuję tego benka w jednej kuwecie,w drugiej wykańczamy cbe +
I sama tez widze porównanie,zwłaszcza w zbrylaniu
Benek jak zbryli to na kamień,nawet "ściągnie" to co się Miśce lujnie na brzeg kuwety,jak foczką zwinkluje
cbe te kulki rozwalają się ,w rzeczywistości drugie tyle żwirka wywalam
Tez jak wykończymy cbe przerzutke robimy na benka

Hej Gwiazdy :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie mar 01, 2015 22:05 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:

Ja ostatnio miałam porównanie CBE+ czyli drewniany i kukurydzianegi Benka i Zdecydowanie CBE+ miałam wszędzie a Benek trzymał się kuwety. Nawet jak dziewczyny ostatnio były u mnie ( Sylwia i Magda) to miały porównanie ile było porozsypywane przy jednej i drugiej kuwecie.

faktycznie w porównaniu do drewnianego żwirku benek kukurydziany jest rewelacyjny, w porównaniu do betonitowego taki sam - ale nie pyli i to jest REWELACJA !!!
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy

isabell36

Post » Nie mar 01, 2015 22:11 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

isabell36 pisze:
Ewa L. pisze:

faktycznie w porównaniu do drewnianego żwirku benek kukurydziany jest rewelacyjny, w porównaniu do betonitowego taki sam - ale nie pyli i to jest REWELACJA !!!

Masz rację przy bentonitowym którego długo używałyśmy po przekopkach dziewczyn unosiła się chmura pyłu a po tym nie.
Poza tym bardzo dobrze zbryla i wyrzucasz to co trzeba a nie więcej.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 01, 2015 22:13 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Ewa L. pisze:
isabell36 pisze:
Ewa L. pisze:

Masz rację przy bentonitowym którego długo używałyśmy po przekopkach dziewczyn unosiła się chmura pyłu a po tym nie.

właśnie :D betonitowy benek też się ostatnio popsuł i nie zbrylał dobrze - ten jest fajny, żałuję że muszę wykończyć duży wór betonitowego ale po tym definitywnie kukurydziany :lol:

isabell36

Post » Nie mar 01, 2015 22:14 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Myszolandia pisze:A ja jak obiecałam Ewuś testuję tego benka w jednej kuwecie,w drugiej wykańczamy cbe +
I sama tez widze porównanie,zwłaszcza w zbrylaniu
Benek jak zbryli to na kamień,nawet "ściągnie" to co się Miśce lujnie na brzeg kuwety,jak foczką zwinkluje
cbe te kulki rozwalają się ,w rzeczywistości drugie tyle żwirka wywalam
Tez jak wykończymy cbe przerzutke robimy na benka

Hej Gwiazdy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hej Sylwuś ! :1luvu:
Mam nadzieje że Benek sie tak szybko nie zepsuje bo znów szukać kolejnego żwirku to mi sie nie chce.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 01, 2015 22:17 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Chyba koleżanka Ewcia ma sklerozę, hę? :201413
I nie chodzi o Benka :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie mar 01, 2015 22:18 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

isabell36 pisze:
Ewa L. pisze:
isabell36 pisze:
Ewa L. pisze:

właśnie :D betonitowy benek też się ostatnio popsuł i nie zbrylał dobrze - ten jest fajny, żałuję że muszę wykończyć duży wór betonitowego ale po tym definitywnie kukurydziany :lol:

Ja na szczęście CBE+ miałam już na wykończeniu gdy Mirka poleciła mi ten. Kupiłam o zapachu świeżej trawy i nawet po ponad dwóch tygodniach gdy wyrzucałam kupy i bryłki siuśków i ruszyłam łopatką to nadal czułam zapach trawy a w CBE+ już po 3 dniach śmierdział szczoszkami.
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 01, 2015 22:23 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

AnnAArczyK pisze:Chyba koleżanka Ewcia ma sklerozę, hę? :201413
I nie chodzi o Benka :mrgreen:

Zuziu :201494 :201494 :201494 :201494 biję sie w piersi a mam duże .
Zrobiłam sobie kotlety sojowe które przez Mirkę chodziły za mną już jakiś czas i tak się nawpitalałam że padłam a do tego kopytka mnie bolą.
Tak czekałam do 21 i zapomniałam - matołek ze mnie. :oops: :oops: :oops:
A jutro jak wrócę z pracy pasuje ci ? :oops: :oops:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 01, 2015 22:29 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Może być, tylko puść bąka na tel. cobym zdążyła zrobić sobie fryz :mrgreen:
Obrazek
...Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi:
iść przez życie nie czyniąc hałasu...
Ernest Hemingway

AnnAArczyK

Od: Pt lip 24, 2009 22:00

Post » Nie mar 01, 2015 22:31 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

barbarados

Od: Sob lip 21, 2012 18:01

Post » Nie mar 01, 2015 22:32 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

AnnAArczyK pisze:Może być, tylko puść bąka na tel. cobym zdążyła zrobić sobie fryz :mrgreen:

Ok ja po pracowa będę to moje fatałaszki zobaczysz :mrgreen:
Obrazek

Ewa L.

Post » Nie mar 01, 2015 22:47 Re: Zuzia i Pola po raz 29 ♥♥♥

Plecki mnie okropnie bolą i dług już nie wysiedzę ale muszę poczekać na swoją kolejkę do łóżka bo chwilowo zajete. Zuzik się wyleguje. :mrgreen:
W przedpokoju mam wątpliwą ozdóbkę mianowicie karton po bananach. Namiętnie okupuje go Polosława i nie mam sumienia go wywalić. :roll:
Obrazek

Ewa L.

[poprzednia][następna]